Skocz do zawartości

Polityka w Polsce i na Świecie - wątek ogólny

Recommended Posts

2 minuty temu, kubikolos napisał:

To nie czytaj jak ci się nie podobają a nie spamujesz swoimi mądrościami co sądzisz o kimś. Właśnie tacy ludzie robią śmietnik.

A ja właśnie mam zamiar skorzystać z wolności słowa i krytykować każdy taki wrzut.

A jak Ci się nie podoba to kombinezon szambonurka i wio do sekcji komentarzy na OdRzeczy albo Niezależnej zależnej od PiS.

• Upvote 1

4 minuty temu, Pitt_34 napisał:

Czym Ci zaśmiecam ? przekazem informacji ?

Mogę tu wkleić całą stronę linków z Google, co to wniesie do dyskusji?

5 minut temu, Pitt_34 napisał:

Rusza ich, że ktoś śmie mieć inne poglądy i wrzucać linki z innych źródeł niż wyborcza, Onet,  TVN itp...

Jak grochem o ścianę...

Co nam po samych twoich linkach? Nikt kto ma szacunek do siebie i własnego czasu nie będzie wchodził w każdy link żeby zobaczyć co autor mógł mieć na myśli.

Przed chwilą, crush napisał:

A ja właśnie mam zamiar skorzystać z wolności słowa i krytykować każdy taki wrzut.

A jak Ci się nie podoba to kombinezon szambonurka i wio do sekcji komentarzy na OdRzeczy albo Niezależnej zależnej od PiS.

Pomyliłeś chyba osoby, to co ja będę robić to moja decyzja, czasy kiedy ktoś coś komuś kazał robić się skończyły.

Pewno pozostałości z dawnych czasów. Jakby co to nie lata 80, gdybyś zapomniał mamy 2024r.  

1 minutę temu, Pitt_34 napisał:

Pomyliłeś chyba osoby, to co ja będę robić to moja decyzja, czasy kiedy ktoś coś komuś kazał robić się skończyły.

Pewno pozostałości z dawnych czasów. Jakby co to nie lata 80, gdybyś zapomniał mamy 2024r.  

Pierwszy raz w internecie?

Jak najbardziej będą Ci mówić co wolno, bo to nie Twój pokój tylko bazar. I ten ma właścicieli.

I znowu pozostaje zaplucie się pod nosem o cenzurze. 😁

Edytowano przez crush

1 minutę temu, crush napisał:

Reflektuję nad przemijaniem polityków różnych opcji. Jak najszybszym.

No i tutaj się zgadzam.
Niestety zanim przeminą to polaryzują niestety społeczeństwo w takim stopniu że zaczyna to już być po prostu niebezpieczne.
Dlatego nie dajmy się zwariować, oni na wizji się kłócą a potem idą razem na wódkę.

• Upvote 3

6 minut temu, Kris194 napisał:

Jak grochem o ścianę...

Co nam po samych twoich linkach? Nikt kto ma szacunek do siebie i własnego czasu nie będzie wchodził w każdy link żeby zobaczyć co autor mógł mieć na myśli.

Już pisałem, nie jesteś zainteresowany to nie wchodzisz, będą osoby zainteresowane to wejdą. Każdy ma prawo wyboru. 

8 minut temu, Kris194 napisał:

Jeśli mnie zainteresują na pewno skorzystam i wejdę w link żeby przeczytać. 

11 minut temu, Kris194 napisał:

Nikt kto ma szacunek do siebie i własnego czasu nie będzie wchodził w każdy link żeby zobaczyć co autor mógł mieć na myśli.

Każdy link ma zawarty tytuł , nie ma problemu z decyzją czy ktoś będzie chciał przeczytać czy też nie.

15 minut temu, kubikolos napisał:

To nie czytaj jak ci się nie podobają a nie spamujesz swoimi mądrościami co sądzisz o kimś. Właśnie tacy ludzie robią śmietnik.

Nie ma problemu. Jak tak bardzo lubisz teorie spiskowe to będziesz miał dużo filmików do przescrollowania. 

No bo co za problem, prawda? Nie podoba się, to nie klikaj. 

• Haha 1

1 godzinę temu, Pitt_34 napisał:

Nie będzie tak jak na pcl, że tylko jedna strona wrzucała i uznawała, że ich przekaz jest jedyny słuszny.

Totalnie nie chodzi o słuszność przekazu, czy o przekonywanie czyja racja jest czyja. Są po prostu pewne granice, gdzie prosta informacja zostaje tak przeinaczona, że wychodzi z tego "news" który jest naciągany pod dany pogląd i tak dzieje się w wielu mediach o różnej przychylności. 

Pokazałem Ci wyżej, że jest dość duża rozbieżność między artykułem a faktami, gdzie taki artykuł nie staje się właśnie opinią, a narracją, czyli ma być opiniotwórczym materiałem opierając się jedynie na półprawdach lub wycinkach informacji.

39 minut temu, Pitt_34 napisał:

Każdy link ma zawarty tytuł

Często właśnie taki, który już sam wprowadza w błąd, ma wywołać sensację czy spowodować jego "klikalność" :)

Co do reszty dyskusji wszystkich osób w całym wątku to jednak polecam przeczytać regulamin :) w szczególności

Cytat

Rejestrując się na tym Forum, zgadzasz się używać go do zamieszczania materiałów, które są nie fałszywe, są nie obraźliwe,  są nie niedokładne, są nie wulgarne, są nie obsceniczne, nie wzmagają nienawiść, nie zastraszają, nie profanują wartości, nie grożą, nie ingerują w czyjąś prywatność lub nie łamią obowiązującego prawa.

Cytat

Wątki zawierające kłótnie, wyzwiska czy służące wyłącznie do nabijania postów będą usuwane.

Edytowano przez LeBomB
  • Upvote 1

@ LeBomB

Korzystam z mediów takich a nie innych , druga strona korzysta z jeszcze innych. Każdy może przeczytać jeden  i drugi przekaz  i samemu wyciągnąć wnioski. Tylko tyle i aż tyle. Nic więcej. 

Ja nikomu nie mówię z jakich mediów ma korzysta i jakie linki wrzucać. A co niektórzy mają z tym duży ból tyłka, nie pisze o Tobie. 

Edytowano przez Pitt_34

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...