Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, voltq napisał(a):

tylko związanych z PIS , drugiej strony nie ruszy

Gwod7tAXkAAsyOp?format=jpg&name=large

Sędzia Żurek zaryzykował wszystkim w imię walki o przyszłość naszego kraju, nie sądzę, że by to zrobił gdyby nie miał pewności, że nikt mu nie będzie mówił co ma robić.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Kris194 napisał(a):

Gwod7tAXkAAsyOp?format=jpg&name=large

Sędzia Żurek zaryzykował wszystkim w imię walki o przyszłość naszego kraju, nie sądzę, że by to zrobił gdyby nie miał pewności, że nikt mu nie będzie mówił co ma robić.

Urzeka mnie twoja młodzieńcza naiwność :D

Edytowane przez voltq
Opublikowano
18 minut temu, Kris194 napisał(a):

Ewentualnie liczy, że przez 2 lata zdoła nachapać się jak Zero i prysnąć za granicę. default-smilies-whee.gif

Opublikowano
1 godzinę temu, Winter napisał(a):

Niech ona się w końcu nauczy mówić po polsku, bo mówi strasznie dziwnie :rotfl2:

Aż tak bardzo bym się nie czepiał. Dziewczyna jest śliczna, miła dla oka. Chciałbym zobaczyć każdego z nas postawionego przed mikrofon w realtime bez promptera i rzutkośc i poprawność mowy. ;)
Za to... jestem w szoku, że wszędzie ją pokazują i staje się 50% udziałem misji. :). Nie kumam tego i mocno mnie to mierzi.  

Opublikowano
33 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

Aż tak bardzo bym się nie czepiał. Dziewczyna jest śliczna, miła dla oka...

Tak... tak... to zdecydowanie za wiele załatwia. 

Nie mam nic przeciwko tej konkretnej Pani. Nawet nie wiem kim ona jest i dla mnie gada normalnie. 

Mówię ogólnie, że bycie ładna kobieta jest zdecydowanie zbyt łatwe. Nagle można nie mieć wymagań. Nagle można prawie na wszystko przymknąć oko.

A jak się takiej noga mocno łowienie, wystarczy że da ogłoszenie w poczytnym miejscu "szukam kogoś kto się mną zaopiekuje, mogę dawać od razu po przeprowadzce". A frajerów którym to wystarczy jest całe mnóstwo. 

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Nie mam nic przeciwko tej konkretnej Pani. Nawet nie wiem kim ona jest i dla mnie gada normalnie. 

Żona Sławosza, + posłanka PIS PO, + podobno grubo zamożna "z rodziny".

40 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Mówię ogólnie, że bycie ładna kobieta jest zdecydowanie zbyt łatwe. Nagle można nie mieć wymagań. Nagle można prawie na wszystko przymknąć oko.

Przesadzasz. Jest cała masa historii, gdzie uroda (serio) przeszkadza.

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano

?auto=webp&fit=bounds&format=pjgp&height

Cytat

Akcje producentów samochodów w Japonii wzrosły wczoraj dlatego, że zapowiedziana umowa handlowa obniża cła sektorowe na samochody z Japonii z 25% obecnie do 15%. Stawia to japońskich producentów w uprzywilejowanej sytuacji, bo jak na razie główni konkurenci z Europy czy Korei Południowej są objęci cłami 25%. Nie ma to nic wspólnego z tym co napisał ten gość. Jest dokładnie tak jak napisałeś niżej. Nie da się porównać cła na produkt gotowy z cłem na surowiec, który stanowi przy dobrych lotach kilka czy kilkanaście procent ceny samochodu. Do tego przecież nie cała stal czy miedź w USA jest objęta cłami. Większość jest produkowana lokalnie.

W ogóle jeśli umowa z Japonią jest zapowiedzią większej serii umów z poważnymi krajami, to Trump wcale nie jest idiotą tylko geniuszem. Podpisuje umowy handlowe, które polegają na tym, że on nakłada na dany kraj wysokie (wręcz zaporowe) cło, a druga strona znosi swoje cła i otwiera rynek na amerykańskie produkty, deklaruje duże inwestycje w USA oraz kontrakty dla firm z USA (pewnie często kosztem własnych firm) i jeszcze dziękuje, że łaskawy pan nałożył tylko 15%, a nie na przykład 25. I nie wiem czy coś tutaj mocno zmienia fakt, że Japonia wynegocjowała dla siebie korzystne ustępstwa w kluczowym sektorze automotive (zdaje się 70 czy 80% eksportu z Japonii do USA, to samochody). To ciągle jest 15% cło, którego wcześniej nie było. Producenci z USA mają natomiast mieć ułatwiony dostęp do japońskiego rynku np. z pominięciem lokalnych norm. Można by było zapytać: WTF? No ale to się dzieje 
To samo negocjuje teraz Korea Południowa i przede wszystkim UE. Z płynących przecieków wynika, że UE bardzo chętnie zgodzi się na coś takiego jak Japonia. Rzecz tylko w tym, że gdy jest już ponoć blisko dealu, to Trump podbija stawkę. Dwa tygodnie temu UE godziła się na 10% cła, a teraz godzi się już na 15%  Rozumiem, że Panama może podpisać z Trumpem niezbyt korzystną umowę, aby tylko ten się odpierdolił, no ale myślałem, że te większe kraje postawią jednak większy opór i nie zgodzą się na niesymetryczne warunki umów. Jest jak widać inaczej.

https://www.skyscrapercity.com/threads/estados-unidos-de-banana-polityka-ekonomia-i-stosunki-polsko-amerykańskie.1476941/post-194074596

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Winter napisał(a):

Czy ona taka śliczna to bym nie powiedział. Rysy mongolskie, figura taka sobie, w głowie pustka.

Wszystko kwestia gustu. Nie jest miss świata, ale ładna babka IMO. Rysy mongolskie, no... i? ;)
https://tinyurl.com/26fxx6pj
Skąd wniosek, że pustka w głowie?
Oglądałem ją kilkukrotnie i wypowiada się sensowniej, niż połołowa gadających głów w wiadomościach IMO.

Ale... w dupie z urodą. Mnie interesuje, dlaczego media pozwalają jej brylować obok męża?
Jakoś przy Małyszu albo innym Relidze nie oglądałem ich żon w TV na fotelu obok. 

Edytowane przez JeRRyF3D
Opublikowano
Cytat

Czy minister Żurek wprowadzi w Polsce praworządność i uzna wyroki ETPCz do którego sam się zwrócił po sprawiedliwość? Czy też wyrok w jego sprawie będzie bardziej twojszy niż mojszy?

GjYvCMG.png

qsJgrqo.png

https://www.facebook.com/Miloscniewyklucza/posts/1172129148284634

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-już-bilet-kupiony.2410635/post-194076065

Cytat

Stosując tę tabelę, mężczyzna zarabiający 9 tys zł brutto i mający trójkę dzieci zostaje potraktowany "ulgowo" i pozostawia mu się 1100 zł na przeżycie. Opiekuje sie on też dziećmi w weekendy, bo jeżeli nie to alimenty mogą być wyższe.
To jest w praktyce zakaz rozwodów i to bardziej skuteczny niż ten od Konfederacji. Dodatkowo mężczyzna nie będzie mógł w praktyce zachorować, mieć depresji czy po prostu wypalić się zawodowo, bo czeka go za to więzienie.

Nie zanosi się u mnie na rozwód, a i finansowo jakoś bym sobie z tym poradził, ale jestem po prostu oburzony tym jaka tutaj spotyka ludzi niesprawiedliwość i jaki to jest skandal. Przysięgam, że jeżeli to zostanie w mocy to wybory prezydenckie były ostatnimi w jakich wziąłem udział głosując na kogoś z KO.

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-już-bilet-kupiony.2410635/post-194077977

Opublikowano
2 godziny temu, JeRRyF3D napisał(a):

Za to... jestem w szoku, że wszędzie ją pokazują i staje się 50% udziałem misji. :). Nie kumam tego i mocno mnie to mierzi.  

To taki typ człowieka, który się wszędzie pcha na afisz. Memy z tą kobietą nie były znikąd. Opowiadania pracowników organizacji, gdzie ona podobno "zarządzała" także.

To jest takie oczko w głowie tatusia.

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, sabaru128 napisał(a):

Tramp zamierza usuwać bezdomnych z ulic i wywozić ich do obozów. Ciekawe co dalej z nimi będą robić. W nieskończoność takich osób w takich obozach trzymać się chyba nie da.

W nieskończoność się nie da, ale do śmierci się da.

• Like 1
  • Upvote 1