Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, LeBomB napisał(a):

KPO w większości w takiej formie było klepnięte jeszcze za PiS, KO potem niewiele w nim zmieniło i efekt jest jaki jest

W to już ci nikt nie uwierzy, chcesz ludziom wmówić że te jachty czy solaria ludzie z PiSu zatwierdzali 2 lata temu? Ty na bank jesteś w tych 30% betonowego elektoratu PO.

Pisałem już wcześniej że PiS też rozdawał na prawo i lewo ale do tej akcji PiSu nie podpinaj bo tylko się kompromitujesz.

Wszyscy wiedzą na czym polega dywersyfikacja tyle że takie wnioski ktoś powinien merytorycznie oceniać a widać że poleciał jakiś algorytm na nowomowę we wnioskach i punkciki się sumowały.

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, ibizpl napisał(a):

W to już ci nikt nie uwierzy, chcesz ludziom wmówić że te jachty czy solaria ludzie z PiSu zatwierdzali 2 lata temu?

Nie, tego nie napisałem, nie próbuj manipulować moimi wypowiedziami. 

Ja tylko napisałem, że to jak jest skonstruowane całe KPO, to wypadkowa działań PiSu i KO.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Z nadzoru. 

Tylko jakiego?

"Prezesa Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (PARP) powołuje i odwołuje minister właściwy do spraw rozwoju regionalnego, po przeprowadzeniu otwartego i konkurencyjnego naboru. PARP jest państwową osobą prawną, podległą temu ministrowi. 
Szczegóły:
Minister właściwy do spraw rozwoju regionalnego przeprowadza otwarty i konkurencyjny nabór na stanowisko Prezesa PARP. 
Po naborze, minister powołuje wybranego kandydata na Prezesa. 
Minister może również odwołać Prezesa PARP. 
PARP podlega ministrowi właściwemu do spraw rozwoju regionalnego, co oznacza, że minister sprawuje nad nią nadzór."

Gdzie tu jest jakakolwiek odpowiedzialność/rola premiera? Co ma zrobić premier jeśli minister zataja przed nim istotne informacje a nikt inny mu nie doniesie o potencjalnych nieprawidłowościach?

35 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Nie ma znaczenia? Serio? Jeżeli nie wiedział o takim wale, jak Batorego komin, to o czym wie?

Spójrz sam na mapę i oceń bo moim zdaniem ogromna skala ewentualnych nieprawidłowości w samych projektach związanych z branżą Horeca jest bardziej medialna niż realna. Ja przejrzałem tak pobieżnie projekty w swoim mieście i wiele z nich wygląda naprawdę sensownie. Całe KPO to jest ponad 158 mld zł a my tu mówimy pewnie o kwocie mniejszej niż 1 mld zł, którą można zakwestionować.

A to dopiero trzeci dzień...

Edytowane przez Kris194
  • Haha 1
Opublikowano

Chyba najlepszy dowód na to, że nie wszystkie projekty z KPO w sektorze HoReCa to było zło.

Widać, że ktoś to wcześniej przemyślał bo całość jest dopasowana do wnętrza. I takie inwestycje to ja rozumiem a nie solarium jako dywersyfikacja kebabowni.

Opublikowano (edytowane)

Nawrocki teraz podpisał projekt Zerowy pit dla rodziców dwójki dzieci i więcej. 

To jest niemożliwe do spełnienia i wiecie ludzie myślący na czym to polega co nie?  Dla tych co nie czają i mają słomę w głowie, są to specjalne projekty nie do spełnienia bo wie, że rząd to odrzuci i będzie mógł w tv szerzyć propagandę, że on chciał ale zły rząd Tuska blokuje...

Edytowane przez Crew 900
Opublikowano (edytowane)

Ja tu za każdym razem sie loguje tylko po to, żeby pocisnac beke z wyznawców PO... ale chyba coraz mniej ich tutaj

A jak mowilem, że od tego kowskiego tworu z gówna i kartonu nawet beznadziejny pis jest lepszy to wszyscy psy wieszali :hahaha:

8 minut temu, Kris194 napisał(a):

Chyba najlepszy dowód na to, że nie wszystkie projekty z KPO w sektorze HoReCa to było zło.

Widać, że ktoś to wcześniej przemyślał bo całość jest dopasowana do wnętrza. I takie inwestycje to ja rozumiem a nie solarium jako dywersyfikacja kebabowni.

Wyprowadziles sie juz? Bo tak nam obiecywales

Edytowane przez SM_M4E5TRO
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Crew 900 napisał(a):

To jest niemożliwe do spełnienia i wiecie ludzie myślący na czym to polega co nie?  Dla tych co nie czają i mają słomę w głowie, są to specjalne nierealne projekty do spełnienia bo wie, że rząd to odrzuci i będzie mógł w tv szerzyć propagandę, że on chciał ale zły rząd Tuska blokuje...

My wiemy ale dobrze robisz, że nie oczekujesz inteligencji od motłochu...

Opublikowano
9 minut temu, Crew 900 napisał(a):

To jest niemożliwe do spełnienia i wiecie ludzie myślący na czym to polega co nie?  Dla tych co nie czają i mają słomę w głowie, są to specjalne projekty nie do spełnienia bo wie, że rząd to odrzuci i będzie mógł w tv szerzyć propagandę, że on chciał ale zły rząd Tuska blokuje...

Propozycję zwolnienia z PIT dla rodziców proponowałem jeszcze w 2014 roku na Labie. Ale to było dla 3 i więcej dzieci i miało by zamiast (wtedy) 500+.

Takie zwolnienie od podatku ma głęboki sens, ale nie w sytuacji gdy dajemy 800+. 

Cały problem polega na tym, że polityka robi się coraj bardziej populistyczna i coraz bardziej "dej". 

A zaraz pewnie wyskoczy jakiś matoł i powie, że PiS był lepszy. Nie był - ukradł jeszcze więcej. Dziś znowu jest mowa o śledztwie bo oczywiście korupcja przy kontrkacie koreańskim. 

Tutaj przynajmniej to nie jest złodziejstwo i korupcja czy ustawianie konkursów a zwykła nieudolność. To trochę łatwiej wybaczyć.

Ale i tak niech giną. Jak oni zginą to i może PiS się posypie. 

• Like 1
  • Upvote 4
Opublikowano
1 minutę temu, Zdzisiu napisał(a):

Przecież na tym polega demokracja - na kupowaniu głosów wyborców ich własnymi pieniędzmi. Przechodzimy z jednej patologii w jeszcze większą i będziemy tak długo jak będziemy mieli demokrację. 

Lepszego systemu nie ma.

I nie zmyślaj z królem czy dyktaturą, bo to są mokre fantazje ludzi bez wyobraźni i o małych rozumkach, którzy historii nawet dobrze nie znają.

Opublikowano
2 godziny temu, Kris194 napisał(a):

Jakie znowu "się pali"? Winny jest ten co jest winny a nie wszyscy wokół i tyle, nie przekonasz mnie do innego poglądu.

od rana masz pozar i probujesz umniejszac aferze, wybielac tuska i szukac wrzutek kpo usprawiedliwiajacych te marnotrastwo XDDDDDDDD

absolutnie zalosne jak mozna byc w XXIw. przedstawicielem takiego betonu XD

oczywiscie zapomnialem o @LeBomB ktory juz sie uaktywnil i informuje nas o legalnosci rozkradania panstwa XDDDDDDDDDD

14 minut temu, Crew 900 napisał(a):

niemozliwe bo co? porownaj sobie koszt 800+ i calkowity przychod z PIT,

nagle sie okaze ze mozemy sobie wymienic 800+ na zerowy pit dla rodzicow (rowniez uwazam ze najlepiej dla tych z minimum 3 dzieci ale to teraz nieistotne)

w kazdym razie gosc zaczyna pokazywac ze jest aktywny i bedzie kopal KO,

oczywiscie nie mozna miec pretensji ze Tusk nie zacznie akceptowac programu kogos innego ale jak sie zaczna wrzutki 100 konkretow od KO.... XDDDDDDDDDDDD

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, kubikolos napisał(a):

oczywiscie zapomnialem o @LeBomB ktory juz sie uaktywnil i informuje nas o legalnosci rozkradania panstwa XDDDDDDDDDD

A mnie nie dziwi, że nie potrafiłeś ogarnąć tego co napisałem, bo jesteś kolejnym, który zamiast na treść patrzy wyłącznie na to kto napisał. 

• Upvote 6
Opublikowano
1 minutę temu, kubikolos napisał(a):

niemozliwe bo co? porownaj sobie koszt 800+ i calkowity przychod z PIT,

nagle sie okaze ze mozemy sobie wymienic 800+ na zerowy pit dla rodzicow (rowniez uwazam ze najlepiej dla tych z minimum 3 dzieci ale to teraz nieistotne)

w kazdym razie gosc zaczyna pokazywac ze jest aktywny i bedzie kopal KO,

oczywiscie nie mozna miec pretensji ze Tusk nie zacznie akceptowac programu kogos innego ale jak sie zaczna wrzutki 100 konkretow od KO.... XDDDDDDDDDDDD

Niemożliwe, bo w swoim ślepym uwielbieniu nie zauważyłeś, że to nie jest "zamiast" 800+, a obok. Ot, kolejne 16 miliardów z budżetu.

No, ale wiem. Nie mogę od Ciebie wymagać rozsądku, myślenia czy w ogóle posiadania prawdziwych informacji. To za dużo :) 

Teraz, Winter napisał(a):

Zerowy PIT zły, ale jachty i dotacje na kluby swingerskie to przecież tylko szczegół xD

Zerowy Pit w tym momencie zły, jachty i dotacje na głupoty też złe. 

Wiem, nie mieści Ci się w głowie. :) 

Opublikowano
5 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Lepszego systemu nie ma.

I nie zmyślaj z królem czy dyktaturą, bo to są mokre fantazje ludzi bez wyobraźni i o małych rozumkach, którzy historii nawet dobrze nie znają.

W żadnym innym systemie nie było patologii na taką skalę, jak już to pojedyncze przypadki ale nie globalnie. 

Opublikowano (edytowane)

Ja tracę tę iluzję wiary w ludzi jaka mi (jak chcę się oszukiwać) mi jeszcze została.

- Tutaj w wątku:  KO jest tragiczne (spoko) i gorsze nawet od pisu (WTF? no bez jaj. Porównywalnie beznadziejne, ale gorsze?)

- na onecie artykuł od gościa co ponoć mieszka od dziecka w Berlinie. Że mu się nie podoba jak się Berlin zmienia. Że nie jest już bezpiecznie, że syf, brud i napady. I winny jest... hedonizm. Aha. No tak. Hedonism. :E Nie wiedziałem, że z Merkelowej taka ultra-hedonistka była.

- kolejne wypowiedzi tu i na wykopie, że głównym problemem KO jest komunikacja. Że nie informują o sukcesach. Ja pier..dzie...lę :boink: jak rozumiem że KO robi to tragicznie (komunikuje, obecność w necie itp.) tak bądźmy poważni. Ten rząd nie ma żadnych sukcesów, chyba że zamiatacz ulic ma krzyczeć do wszystkich naokoło "patrzcie jak zajebiście zamiotłem tu obok tego krawężnika!!!" i dorzucimy jeszcze sukcesy w stylu ulg podatkowych dla salonów fryzjerskich, bo spora część elektoratu Kotłowni i Lewicy (i nawet PO) to Julki czytające gazeta.pl i tym podobne "twójkwietnik.pl" więc oni tam w KO myślą, że warto się tym pochwalić. To trzeba być naprawdę kultystą, fanem, wyznawcą KO, żeby myśleć, że jak ludziom widzącym tragiczny poziom rządzenia się zacznie wciskać "paczta ile sukcesuf!" to zmienią zdanie. 

No nie zmienią. To zadziała w przekazie TV Republika na beton z Pisuarii. To zadziała na beton KO w TVNie. Ale wyznawców KO jest znacznie mniej niż ludzi nie chcących PISu. Tylko że nie chcenie pisu nie oznacza od razu zachwytu Tuskiem i resztą cwaniaków i nieudaczników z tego rządu. 

Gówno mnie obchodzi te KPO. Przy pierwszych info o tym, że może zostać zaciągnięta taka pożyczka byłem przeciwny i głównie przez to, że jak zresztą pisałem na Labie - takie coś nigdy nie jest wydawane optymalnie i zawsze sporo kasy jest po prostu marnowana.

Gówno mnie obchodzi który sędzia którego rozlicza i kto przy czym mieszał z sądami. 

Sądy należy naprawić, odkręcić pisowskie plany zagrabienia więcej władzy.

Ale co robi KO mnie nie interesuje w tej kwestii bo widzę po TVP jacy oni są "dobrzy i dbający o Polskę i prawdę"

Za to interesuje mnie np. temat zbrojeń. Interesuje mnie dlaczego osoby kradnące przy miliardowych zamówieniach, jeszcze nie siedzą. Interesuje mnie czemu obecny i poprzedni rząd tak głęboko wchodzi developerom. Interesuje mnie postawa wobec zagrożenia nachodźcami i ze strony Rosji. Interesuje mnie przygotowanie Polski aby Ruskom nie przyszło do głowy atakować NATO. Interesuje mnie jak obecnie wygląda dowództwo Armii, co się robi i jak wydaje ogromną kasę na obronność.

A nie bulwa mać wyjście i "Paczta jaki ładny hodnik postawilym!" niczym sołtys z Pcimia. 

Nie żadne "zmiany w pracach domowych". To są pierdoły. A sukcesów w tym co ważne nie ma ani ten rząd ani nie miał poprzedni. Wyjątki potwierdzają regułę. Zgoda z Arturem Mickiem - jest dno i metr mułu, a nie żadne bulwa "błędy w komunikacji"

Edytowane przez VRman
  • Thanks 1