Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Szambo napisał(a):

Ale ja nie mówię kto z czego robi kurtyzanę.

Mówię o efekcie zmiany doktryny. Najmocniej Polska dostała po D.

Może dlatego, że Polacy bardziej się tą wojną podniecają niż sami Ukraińcy :E ?

Opublikowano
7 minut temu, Winter napisał(a):

Może dlatego, że Polacy bardziej się tą wojną podniecają niż sami Ukraińcy :E ?

Ty chyba sobie utworzyłeś chyba jakąś misję z tych postów deprecjonujących Ukraińców, co? Albo to jakaś obsesja.

• Like 2
Opublikowano
11 minut temu, jagular napisał(a):

Ty chyba sobie utworzyłeś chyba jakąś misję z tych postów deprecjonujących Ukraińców, co? Albo to jakaś obsesja.

Nie, po prostu uwielbiam się naśmiewać z polskiego bycia Chrystusem Narodów.

6 minut temu, Michaelred napisał(a):

Z tych co mieszkają w Polsce to jestem tutaj skłonny przyznać rację

Nie no mam trochę tych znajomych co twierdzą, że w razie W pójdą z ruskimi walczyć. Ja im mówię, że Polska takich frajerów potrzebuje.

Opublikowano
8 minut temu, voltq napisał(a):

https://x.com/TGtarnogorski/status/1857397009440743688

Wasza kandydat na prezydenta chciał mnie ukarać bo nie brałem udziału w eksperymencie medycznym :D

Naprawdę chcesz się w to bawić? Ilość kretynizmów z czasów Covid przebiłaby sufit po każdej stronie politycznej.

6 minut temu, Camis napisał(a):

Tego dzbana nie zauważyłem wcześniej, coś mu mima zrzedła bo zawsze taki uśmiechnięty był:

Był ale już nie jest bo wie, że teraz będzie musiał oddać z tego co nakradł :D

• Confused 1
Opublikowano
Godzinę temu, sabaru128 napisał(a):

Mam 41 lat i jakoś się nie czuje żebym nim był. Tutaj nie chodzi o naśmiewanie się ze szczepionek ale o ogólną ich ilość jaką mówią że trzeba przyjąć. Jak tak liczę ile tego jest to całkiem sporo.

A ile chorób typu polio to wyeliminowało? Całkiem sporo.

Chorób które teraz wracają bo jełopy się naoglądały wariatów na YT.

• Like 3
Opublikowano

Jestem wcześniakiem z 7 miesiąca. Gdyby nie postęp, którego dokonała ludzkość i postęp techniczny pewnie nie przeżyłbym w '87.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Winter napisał(a):

Jestem wcześniakiem z 7 miesiąca. Gdyby nie postęp, którego dokonała ludzkość i postęp techniczny pewnie nie przeżyłbym w '87.

Widzisz jak dałeś się omamić propagandzie? A wystarczyłoby żeby Twoja mama wsadziła czosnek do pępka i zaśpiewała Bogurodzicę.

Edytowane przez crush
  • Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, crush napisał(a):

Widzisz jak dałeś się omamić propagandzie? A wystarczyłoby żeby Twoja mama wsadziła czosnek do pępka i zaśpiewała Bogurodzicę.

Moja mama była i nadal jest po stronie lewicy. Nie żebym był z tego powodu jakoś specjalnie szczęśliwy.

Opublikowano
19 minut temu, crush napisał(a):

I to dlatego te problemy przy porodzie!

No pewnie. Potem zaczęła popierać latami PO.

Opublikowano
Cytat

Szwecja i Finlandia wzywają mieszkańców do gotowości na wypadek wojny
Szwecja rozpoczęła dystrybucję broszur informujących obywateli, jak przygotować się na wypadek wojny z Rosją - donosi "Politico".

https://wiadomosci.wp.pl/szwecja-i-finlandia-wzywaja-mieszkancow-do-gotowosci-na-wypadek-wojny-7094088750115776a

https://rib.msb.se/filer/pdf/30874.pdf - Angielski

2xDQaOq.png

Po Polsku - https://www.sikkerhverdag.no/globalassets/din-beredskap/brosjyrer-alle-sprak/dsb-egenberedskap-polsk-web.pdf

• Upvote 3
Opublikowano

Dobrze, że to dodałeś. 

Sporo osób powinno zrobić sobie jakieś zapasy. Znam takich co mają zawsze kupione jedzenie tylko na 1, góra 2 dni.

Gdyby wybuchła wojna to oni nie zginą od rusków tylko z głodu lub pragnienia bo sklepy zostaną wymiecione z towaru w 1dzień.

• Upvote 2
Opublikowano
2 godziny temu, crush napisał(a):

A ile chorób typu polio to wyeliminowało? Całkiem sporo.

Chorób które teraz wracają bo jełopy się naoglądały wariatów na YT.

Cały czas powtarzam że nie chodzi mi o jakie kto szczepionki i na co przyjmuje tylko o ich ilość. Szczepionek na dzień dzisiejszy jest całkiem sporo. Czy przyjmowanie tylu szczepionek nie ma jakiś skutków ubocznych itd.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, sabaru128 napisał(a):

Czy przyjmowanie tylu szczepionek nie ma jakiś skutków ubocznych itd.

Tego się raczej nie dowiemy bo szczepi się cały świat i ciężko o dobrą grupę kontrolną 

Ze szczepionkami jest tez trochę inny "problem". Gdyby cala kasę, która poszła na szczepionki przeznaczyć na badania nad leczeniem wirusów to medycyna była by teraz w zupełnie innym miejscu. Szczepionki z punktu widzenia obecnej medycyny są dosyć prymitywne, a z wirusami dalej radzimy sobie kiepsko.

Edytowane przez Michaelred
  • Haha 2
  • Upvote 1