Camis 5 884 Opublikowano 24 Października Opublikowano 24 Października 1 godzinę temu, CajraX napisał(a): Niezłe odloty już robią. KO zobaczy 38% jak świnia niebo Też w to nie wierzę, ale co najlepsze to sondażownia wychwalana przez pisiorów i samą republikę jako najdokładniejsza
Kris194 4 713 Opublikowano 24 Października Opublikowano 24 Października (edytowane) 2 godziny temu, CajraX napisał(a): Niezłe odloty już robią. KO zobaczy 38% jak świnia niebo Ja bym powiedział, że nawet 4 z przodu jest realna, muszą się jedynie wziąć mocno do roboty i dowieźć rzeczy ważne dla jak najszerszej części społeczeństwa jak chociażby związki partnerskie i realne rozliczenia pisowskich złodziei i "ubeków" ze służb. Edytowane 24 Października przez Kris194 5 1
CajraX 279 Opublikowano 24 Października Opublikowano 24 Października Jednak trochę inaczej widzimy rzeczy ważne dla jak najszerszej części społeczeństwa 5
Badalamann 979 Opublikowano 24 Października Opublikowano 24 Października Myślę że 40% to taki próg trudny dziś do przekroczenia dla jednej partii. Ale okolice tego są osiągalne dla KO jak i dla PiSu. Natomiast by utrzymać większość po wyborach konieczne jest też by PSL i Lewica przekroczyły próg. Pytanie co sie stanie z grupowaniem Hołowni, gdy się wycofa. Na dziś mają poniżej 2% poparcia, praktycznie nie maja struktur w terenie. Wciąż możliwy jest scenariusz że wystartują z jednej listy i to partyjnej a nie koalicyjnej z PSLem. Może też jeszcze z jedna partią mającą gromadzić elektorat centrowy, jeśli ta wejdzie na poważnie. Ale to się dowiemy w roku wyborczym dopiero. Lewica z Razem też z jednej listy i pytanie czym zagrają by przekroczyć 5%.
areczek1987 898 Opublikowano 24 Października Opublikowano 24 Października (edytowane) 5 godzin temu, MaxaM napisał(a): To jest gruba sprawa. Holandia ma właśnie zatarg z Chinami i przez to została wstrzymana kluczowa elektronika w branży moto. Nie tylko VW szykuje się na przestój. Pojawiła się informacja, że fabryki japońskie również szykują się na wstrzymanie produkcji z tego samego powodu. Napewno jak zna się ile półczęści do składania tego moto u nas się produkuje to raczej ważna sprawa bo będą przestoje i w polsce niedługo jak nie gorzej. Ale lepiej się skupić na jakiś sensacjach obyczajowych. Ten chyba był jakąś k którejś partii... Edytowane 24 Października przez areczek1987
Kris194 4 713 Opublikowano 24 Października Opublikowano 24 Października Widzę, że po marszu patriotów czy jak to się tam zwało kolejny "wielki" sukces 🤣🤣🤣 3
MaxaM 1 658 Opublikowano 24 Października Opublikowano 24 Października (edytowane) Branżowe organizacje zrzeszające producentów samochodów ostrzegają, że jeśli szybko nie uda się zażegnać kryzysy na linii Amsterdam-Pekin, z braku komponentów elektronicznych stanąć mogą fabryki motoryzacyjne w Europie, USA i Japonii. Eksperci wieszczą powtórkę scenariusza z lat 2021-2022 roku, gdy na nowe auta czekało się nawet po kilkanaście miesięcy. Nie biorą jednak pod uwagę, że przestoje w fabrykach Volkswagena, Toyoty czy Forda to prezent dla umacniających swoją pozycję w Europie chińskich marek. https://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/news-chinczycy-tylko-na-to-czekali-wyrok-na-europejska-motoryzacj,nId,22434623 @Cappucino Dalej uważasz, że sprzedaż chińczyków jest planktonem, bo nie ma co patrzeć na polski rynek? Dla porównania, jak wynika z najnowszego zestawienia firmy analitycznej DataForce, we wrześniu 2025 roku udział chińskich marek w ogóle rejestracji nowych aut w Europie sięgnął już 7,4 proc. Edytowane 24 Października przez MaxaM
KiloKush 607 Opublikowano 24 Października Opublikowano 24 Października https://wiadomosci.gazeta.pl/swiat/7,198075,32347518,w-strone-6-latki-oddano-335-strzalow-strzelac-mieli-zolnierze.html Żydzi oddali 335 strzałów w 6 letnią dziewczynkę. Gazeta mówi, że to zrobiło "imperium wampirów" 1 1
Klakier1984 726 Opublikowano 24 Października Opublikowano 24 Października @up Czekam na komentrz @Badalamanno zabójstwie potencjalnych terrorystów. 1
kubikolos 1 324 Opublikowano 24 Października Opublikowano 24 Października @Badalamannjuz sie wypowiadal w tym temacie Cytat to sa w pelni uzasadnione cele a tymczasem pora na BIOLOGICZNY BUNT w UE XDDDDDDDDDDDDDDDDDD z takimi liderami jestem spokojny bo wiem ze chinczycy i USA nie maja szans gospodarczo
Camis 5 884 Opublikowano 24 Października Opublikowano 24 Października Razem się rozwiązuje i dołącza do KO.
Kris194 4 713 Opublikowano 24 Października Opublikowano 24 Października 43 minuty temu, Camis napisał(a): Razem się rozwiązuje i dołącza do KO. A KO się spytali czy chcą mieć u siebie V kolumnę? https://oko.press/nie-tylko-corka-tuska-pegasus-nagral-tez-sikorskiego-i-zone-obecnego-premiera Czyli oni Pegasusem nagrali też Sikorskiego. Samobójcy to mało powiedziane
Camis 5 884 Opublikowano 24 Października Opublikowano 24 Października Podobno PIS ma ogłosić nowe rozdawnictwo, sporo osób to łyknie: Matysiak już leci grubo po stronie pis.
VRman 2 630 Opublikowano 24 Października Opublikowano 24 Października (edytowane) Pamiętacie jak pisałem, że ruskie trolownie pomogą Brauniarzom i można się spodziewać dziwnych i cudownych wzrostów poparcia? Pisałem to niecały rok temu, a news z dziś: Ale nie róbmy z obcą agenturą niczego dalej. Co może pójść nie tak... To jest naprawdę niepokojące. Edytowane 24 Października przez VRman
Zhao 578 Opublikowano 24 Października Opublikowano 24 Października Hmm... 21 minut temu, nozownikzberlina napisał(a): Nie wiedziałem, że wypowiedzi swojego pana sami traktujecie w kategoriach memu. Przepraszam! Nie wiem kto jest panem kogo - wiem natomiast jedno -> lecisz na długie wakacje uzbierało się 6 1
Klakier1984 726 Opublikowano 24 Października Opublikowano 24 Października (edytowane) Nie wiem czy to nie powinno być w dziale muzyka, albo memy- ciężko jednoznacznie sklasyfikować Cytat najpierw gorzała potem uchwała i jest sialalala Edytowane 24 Października przez Klakier1984
Kamiyanx 1 243 Opublikowano 24 Października Opublikowano 24 Października 2 godziny temu, Camis napisał(a): Podobno PIS ma ogłosić nowe rozdawnictwo, sporo osób to łyknie: No to ciekawe, kto za to wszystko zapłaci, jak już teraz w budżecie nie ma na nic pieniędzy XD MŚP też nie wydrenują, bo firmy padają jak muchy, a w 2026 ma być jeszcze gorzej. Za wysoka minimalna, za wysokie ceny surowców i za wysokie obciążenia fiskalne. Przecież mnie w przyszłym roku sam ZUS wyjdzie z 2200 zł 12 godzin temu, CajraX napisał(a): Jednak trochę inaczej widzimy rzeczy ważne dla jak najszerszej części społeczeństwa Takie ważne dla szerszego nie interesują tak naprawdę żadnej partii w sejmie. Szczególnie, że efekty przyjdą za X do XX lat, a partia ma dowozić na wczoraj.
adashi 1 637 Opublikowano 25 Października Opublikowano 25 Października W dniu 23.10.2025 o 21:52, Kris194 napisał(a): Czyżby w końcu postanowił wyciągnąć też miecz? Póki co używał głównie tarczy przez ostatnie 2 lata. Ten miecz nazywa się tanto.
hubio 1 173 Opublikowano 25 Października Opublikowano 25 Października (edytowane) 13 godzin temu, VRman napisał(a): Pamiętacie jak pisałem, że ruskie trolownie pomogą Brauniarzom Pomaga to raczej nieudolność KO... Znając Brauna to ja bym uważał z takimi tekstami bo jest gościu gotowy jeszcze oskarżyć cię i przed sądem będziesz musiał tego dowieść Pisałem wiele razy o tym - Braun ma głównie poparcie wśród osób które mają dość Ukraińców... A dlaczego mają dość? Powody stare jak świat - bo czarny pracuje lepiej i za mniej, bo imigrant pracuje lepiej i za mniej, bo mam spie.....e życie ale mam OBYWATELSTWO i chcę się poczuć choć w tej kwestii lepiej niż Ukr... Do tego zazdrość Polaka do Polaka jest ogromna, ale jeszcze większa do Ukraińca . Jak to możliwe, że ja tyram 10h dziennie na stojąco, a on jeździ luksusowym samochodem? Nie pomaga także 800+ w tej samej wysokości i na tych samych zasadach co dla Polaków (z czym ja też się tu nie zgadzam). Kluczem do utrzymania władzy przez KO jest cała naprzód na zjednanie sobie osób z zawodów fizycznych, często z minimalnym wykształceniem i często z małych miejscowości. Oczywiście bokiem uciekną im przedsiębiorcy no, ale trzeba się zdecydować czy idzie się w stronę socjalizmu czy kapitalizmu. Edytowane 25 Października przez hubio
Kamiyanx 1 243 Opublikowano 25 Października Opublikowano 25 Października Przecież wszystko w sejmie oprócz konfederacji to socjalizm xd 2
Grolshek 515 Opublikowano 25 Października Opublikowano 25 Października A konfederacja to debilizm. I mamy komplet elity narodu. 1 1 3
VRman 2 630 Opublikowano 25 Października Opublikowano 25 Października 3 godziny temu, hubio napisał(a): Znając Brauna to ja bym uważał z takimi tekstami bo jest gościu gotowy jeszcze oskarżyć cię i przed sądem będziesz musiał tego dowieść Tak, Braun mnie pozwie za nazywanie go ruskim wdupowłazem na jakimś forum dla PC-nerdów, które z punktu widzenia polityki i wizerunku polityków nie ma żadnego znaczenia. Zresztą jak mnie pozwie to powodzenia. Nic ze mnie kasy nie wydusi, bo nie ma z czego, a jakby było to i tak wydałbym na lekarzy zamiast mu coś płacić. Przepraszał go nie będę a jak mnie za to zamkną to i tak poprawią mi warunki mieszkaniowe więc gaśnica mu we wiadomo co. 1
kubikolos 1 324 Opublikowano 25 Października Opublikowano 25 Października 16 godzin temu, Kamiyanx napisał(a): No to ciekawe, kto za to wszystko zapłaci, a tak wlasciwie to co jest w tym ciekawego? PO czy PIS co przychodza to bija nowe rekordy zadluzenia wiec jak mozna spodziewac sie czegos innego, Polak jeszcze 700 lat bedzie glosowal na POPIS dziwiac sie ze wychodzi to samo XDDDDDDDDDDD 19 godzin temu, VRman napisał(a): Pamiętacie jak pisałem, że ruskie trolownie pomogą Brauniarzom i można się spodziewać dziwnych i cudownych wzrostów poparcia? kazda strona polityczna uzywa sondazow do pompowania wynikow a ty piszesz o takich banalach? jak KO zdecyduje sie na kolejny projekt ala nowoczesna to wlasnie w ten sposob bedzie pompowany na starcie 5 godzin temu, hubio napisał(a): Pisałem wiele razy o tym - Braun ma głównie poparcie wśród osób które mają dość Ukraińców... A dlaczego mają dość? Powody stare jak świat - bo czarny pracuje lepiej i za mniej, bo imigrant pracuje lepiej i za mniej, bo mam spie.....e życie ale mam OBYWATELSTWO i chcę się poczuć choć w tej kwestii lepiej niż Ukr... Do tego zazdrość Polaka do Polaka jest ogromna, ale jeszcze większa do Ukraińca . Jak to możliwe, że ja tyram 10h dziennie na stojąco, a on jeździ luksusowym samochodem? Nie pomaga także 800+ w tej samej wysokości i na tych samych zasadach co dla Polaków (z czym ja też się tu nie zgadzam). ah ta nienawisc do Polakow, a juz myslalem ostatnio ze troche dorosles 5 godzin temu, hubio napisał(a): Kluczem do utrzymania władzy przez KO jest cała naprzód na zjednanie sobie osób z zawodów fizycznych cooo? przeciez na forum czytalem ze kluczem dla KO jest aborcja i zwiazki partnerskie XDDDDDDDDDDDDD obywatele by wtedy oszaleli i 50% lekko wchodzi
Rekomendowane odpowiedzi