Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Grolshek napisał(a):

Zandberg to akurat załatwił pissowi władzę w 2015 i prezydenturę w 2025.

Na pewno się do tego przyczynił. Ale ogromną rolę odegrała Gajewska w DPSie oraz Witek z swoim "coż szkodzi obiecać".

Edytowane przez Badalamann
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Dimazz napisał(a):

skoro wiedzą że był wałek na działce to będą z tego jakieś konsekwencje prawda?

bo od dwóch lat czekam na jakieś rozliczenia i konsekwencje

Tego złodziejstwa PiSu podobnego kalibru było dużo dużo więcej. Po prostu zaczynamy już zapominać.

Najgorsze jest to, że każdy zdrowo myślący człowiek uzna to za kradzież/oszustwo, ale na końcu i tak się okaże, że ma ono umocowanie w prawie. Tak kradł PiS. Wszyscy wiedzieli że kradną, ale zadbali aby były pod to przepisy. 

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano
1 godzinę temu, Grolshek napisał(a):

Zandberg to akurat załatwił pissowi władzę w 2015 i prezydenturę w 2025.

Z tym pierwszym, to poniekąd można się z tym zgodzić, gdyż w 2015 r. jak o Razemkach po raz pierwszy usłyszeliśmy, to wokół Razemków kręcili ci, którzy mieli kontakty z PiS i tamci Razemkom pomogli załatwiać wszelkie procedury związane z rejestracją list oraz zebraniem podpisów, lecz ogólnie cała Lewica dała ciała i to dało PiS-owi większość pozwalająca na rządzenie bez potrzeby posiadania koalicjanta. Ale z tym drugim, to nie można tego całkowicie przypisać Zandbergowi i Razemkom, tu absolutnie najbardziej do prezydentury w tym roku dla PiS-u przyczynili się Mentzen, Bosak oraz ślepo myślący konfiarze, to samo było z reelekcją Dudy w 2020 roku.

21 minut temu, Badalamann napisał(a):

Na pewno się do tego przyczynił. Ale ogromną rolę odegrała Gajewska w DPSie oraz Witek z swoim "coż szkodzi obiecać".

Z Gajewską w DPS-ie to nie byłoby takie złe, że coś DPS-owi przekazali, gdyby nie przemyślana decyzja o wrzuceniu zdjęcia w sieć poprzez social media. Gdyby nie to zdjęcie, to wydarzyłoby się dosłownie nic.

Opublikowano
2 godziny temu, Grolshek napisał(a):

Ale przecież to stara dobra pissowska zasada: jak cię złapią za rękę to drzyj się Tusk, Niemcy!!!

PiS, to wynalazca i jedyny użytkownik "winy Tuska".

5 godzin temu, Spl97 napisał(a):

Też jest na poważnie w KO brane pod uwagę pójście w jedną listę jako "blok demokratyczny", włącznie z PSL, PL2050 oraz Lewicą. Razemki pójdą na 100% osobno.

Jedna lista potencjalnie daje choć cień nadziei na utrzymanie władzy przez aktualny rząd. 

Wiesz co? Nie wiem. Chyba po tą są przystawki, aby przyciągnąć tych, którzy nie chcą zagłosować na drugą stronę, ale partia główna ich poglądów też im do końca nie pasuje. 

Popatrzmy na prawice, bo na ich przykładzie łatwiej pokazać (większa przystawka). Gdyby dziś nagle zniknęła Konfederacji PiSowi raczej nie przybyłoby 15% tylko głosy by się rozeszły, również na lewą stronę. 

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Sama ta grupa to jest 10 milionów osób. Osób, które mogą chcieć od "systemu" coś więcej. Osób, które mogły źle trafić, mieć pecha, odziedziczyć biedę z domu. Nazywanie ich plebsem i nie zaadresowanie ich potrzeb to wielka głupota. 

Moją intencją nie było nazwanie 10 milionów osób plebsem. Miałem raczej na myśli to, że tylko plebs się rzuci do rodzenia dzieci bo ktoś im rzucił jakiś dodatek na mieszkanie. Odwołałem się do klasy średniej bo to właśnie najczęściej ta grupa uczciwie pracuje na to, żeby mieć więcej niż inni i najbardziej cierpi na takich pomysłach i ich gospodarczych skutkach. Mam taki sam szacunek do osób, które sprzątają nasze ulice jak chociażby do naukowców i mówię to zupełnie poważnie. Nigdy nie szufladkowałem i nie będę szufladkował ludzi ze względu na dochody bo zdaję sobie sprawę, że dla niektórych sufit jest zawieszony bardzo nisko mimo, że wykonują potrzebne prace.

8 godzin temu, Kamiyanx napisał(a):

To jest wielki oświecony platformers z miasta, więc logiczne, że dla niego cała reszta to plebs %-)

W sumie masz rację, jestem oświecony. Jestem oświecony w tak ogromnym stopniu, że wiem czym jest ciężka fizyczna praca oraz, że jak się chce mieć lepiej to trzeba samemu o to zadbać a nie wyciągać łapę po cudze pieniądze. Czy Ci się to podoba czy nie to każdy jest kowalem swojego losu (poza sytuacjami losowymi, na które się nie ma wpływu).

Edytowane przez Kris194
  • Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Spl97 napisał(a):

Z Gajewską w DPS-ie to nie byłoby takie złe, że coś DPS-owi przekazali, gdyby nie przemyślana decyzja o wrzuceniu zdjęcia w sieć poprzez social media. Gdyby nie to zdjęcie, to wydarzyłoby się dosłownie nic.

Ależ to była przemyślana decyzja, tylko skrajnie debilna, jak cała ta akcja. Po to członkowie jego sztabu wyborczego pojechali, dali pare kg miesa i warzyw do zupy, by zrobić o tym materiał do kampanii Trzaskowskiego. To było pozowane zdjęcie z workiem ziemniaków i innych warzyw, które trzymali sztabowcy i kazali trzymać pacjentom DPSu. Poziom jak z ruskiej propagandy jak dają worek cebuli za zabitego i każą to trzymać jego rodzinie xD 

I oni sami wrzucili zdjęcia z tej żenującej szopki.

Tego się nie da obronić.

• Like 2
Opublikowano
11 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Tak zupełnie szczerze to PiS ma czasem niezłe diagnozy społeczne. Nazywanie ich wyborców plebsem nikomu nie pomoże, a na pewno nie w tym, zebyśmy Ciebie traktowali powaznie, Kris :) 

Połowa osób pracujących zarabia mniej niż 7216 zł brutto, czyli jakieś 5350 zł na rękę. Czyli ok. 7 mln osób pracujących w Polsce zarabia nie więcej niż 5,3 tys. zł na rękę (to wynika z mediany).

Do tego w przypadku emerytów mediana to 3500 zł brutto, co daje 3185 netto. Mamy zatem ok. 3 miliony emerytów dostających ok. 3,2 tys. zł miesięcznie. 

Sama ta grupa to jest 10 milionów osób. Osób, które mogą chcieć od "systemu" coś więcej. Osób, które mogły źle trafić, mieć pecha, odziedziczyć biedę z domu. Nazywanie ich plebsem i nie zaadresowanie ich potrzeb to wielka głupota. 

Oczywiście, problemem PiSu jest realizacja pomysłów i stymulowanie inflacji. ALe serio, nie nazywajmy Polaków "plebsem". Nie przystoi. 

O kurczę! Wreszcie coś Gordon powiedział naprawdę mądrego :) 

• Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, Kris194 napisał(a):

to właśnie najczęściej ta grupa uczciwie pracuje na to, żeby mieć więcej niż inni i najbardziej cierpi na takich pomysłach i ich gospodarczych skutkach. 

Czyli ojciec harujący na 3 zmiany po 10h i matka harująca w biedrze - rodzice takiego dziecka, którzy stają na głowie żeby mu zapewnić dobry los nie pracują uczciwie? Ja bym powiedział, że w Polsce część tej całej klasy średniej to niezłe cwaniaczki co po rodzicach podostawali biznesy albo pracę po urzędach i niewiele mają wspólnego z uczciwością... :rotfl2:

Opublikowano (edytowane)

Jezu, jakie to trzeba mieć siano w głowie, żeby takie coś odpier..lać.

A jeszcze gorszy kisiel mają osoby, które głosują na kogoś, kogo kręgosłup moralny jest taki, że przy bardzo dobrych dochodach, nie widzi niczego złego w okradnięciu sklepu. 

Ciekawe co jest w stanie sprzedać jak się dorwie do władzy. Przecież on to ukradł z oczywistego powodu: "patrzta jaki jestem cwany i zaradny. Se za darmo wezmę, bo taki jestem sprytny"

A, czekaj.

To konforosja.

Dobra, nie pytałem. Wiadomo co i komu.

Edytowane przez VRman
  • Upvote 1
Opublikowano

Nie "próbował wynieść" a ukradł. Bo wyniesienie towaru ze sklepu bez płacenia to kradzież.

Przyjął mandat bo liczył że sprawa nie wyjdzie.

Memcen swoje oświadczenie musiał pisać mocno zmentzony browarami xD 

Zamiast Nowej Nadziei mamy Mroczne Widmo ;)