Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
48 minut temu, Mar_s napisał(a):

nie obrażamy naszych interlokutorów, jeżeli ich poglądy nam bardzo przeszkadzają używamy opcji "ignoruj"

To ja mam pytanie dla formalności. Bo jak zapewne wszyscy wiedzą, często do wymiany zdań dochodzi w momencie gdy zachodzi po prostu różnica poglądów przy wymianie opinii. Czy w związku z tym nie wolno po prostu komentować czyjejś opinii i poglądów przedstawiając jednocześnie swoją opinię i pogląd argumentując przy tym, dlaczego z czyjąś opinią się nie zgadzamy? Chcę po prostu mieć jasność, jaki obszar dyskusji pozostaje.  

Opublikowano

@LeBomB No naprawdę? Chodzi nam o te bezsensowne podjazdy i wzajemne docinki które kompletnie nic nie wnoszą a potwornie zaśmiecają wątek, oraz niepotrzebnie podnoszą temperaturę dyskusji.

Przecież po niektórych wymianach zdań widać że obie osoby są okopane na swoich pozycjach i żadna zmiana zdania nie jest możliwa, więc wtedy po prostu zamienia się to w pyskówkę.

Absolutnie nie chodzi nam o zaprzestanie MERYTORYCZNEJ dyskusji i wymiany argumentów, bo od tego ten wątek jest.

Teraz jasne?

• Upvote 1
Opublikowano
7 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

A mało to jest instytucji innych niż policja, które się tym zajmują? Szczerze mówiąc, nie widzę w tym nic śmiesznego. No chyba że ciebie bawi czytanie o "dzikusach" w tym temacie. Ja tutaj wchodzę, żeby sobie poczytać o jakichś nowinkach, podyskutować, a nie patrzeć na język bez komentarza. Nawet jak dam bloka, to ktoś inny będzie na to odpisywał.

I tak będzie jak będzie.

Jak ktoś jest dziki to jest. Z tego co pamiętam to Ty sam na pclabie wypisywałeś pierdolety o tym, że np. biologiczny mężczyzna może być kobietą itd. :E

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Michaelred napisał(a):

a inni muszą to czytać. Czyli typowy Kalizm.

Ciebie znowu pamiętam jak o płodach słonia się rozpisywałeś :E Ogólnie wątek polityczny to zawsze była kopalnia beki 8:E

Ale ja stąd i tak spadam, nie mam czasu na te wasze "polityczne" pierdolety :E

Edytowane przez lukadd
  • Haha 2
Opublikowano
20 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Jeśli tak uważasz i stawiasz na równi zbrodniarzy z osobami, które nikomu krzywdy nie robią...

Co innego jest dehumanizowanie zbrodniarzy, lub popierających zbrodnie i zbrodniarzy, a co innego niewinnych ludzi.

Zbrodniarze tłuką się ze zbrodniarzami.
Czciciele Putina, Stalina, Lenina z czcicielami Bandery, Suchewycza i innych kanalii

Opublikowano
Godzinę temu, Mar_s napisał(a):

Jeżeli wątek polityczny będzie generował duże ilości raportów, tak jak do tej pory, możliwe że zostanie po prostu usunięty z forum.

banujcie tych co robia syf, dlaczego wszyscy maja byc poszkodowani ? na labie jakos sie dalo ....

Opublikowano
Godzinę temu, Umpero napisał(a):

Dokładnie tak było. Prawdę mówi. Swoją cenzurę zaprowadzali dzięki moderacji na PCL. Można było tylko głosić poglądy od centrum do skrajnie lewej strony. Obrażanie przez osoby o lewostronnych poglądach uchodziło, płazem. Po drugiej strony leciały srogo bany.

Powiedziałbym raczej, że na więcej mogli sobie pozwolić i łagodniej byli traktowani ludzie z poglądami zbliżonymi do mainstreamu (zwłaszcza że jak nazwa zobowiazuje, większość modów do niego należała, ale faktycznie było coś takiego. Do tego stopnia, że część ludzi została wykoszona. Widzę to szczególnie tutaj, gdzie są ludzie, którzy w niewyjaśnionych okolicznościach nagle zniknęli z pcl. 

Druga strona medalu jest taka, że po co to wzajemne obrażanie się? Przez to nawet jak ktoś powie coś niestosownego, nawet pół żartem w powietrze to i tak później obrywa rykoszetem.

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Mar_s napisał(a):

Ale mam wrażenie że niektórzy włażą tu tylko po to żeby się zbulwersować i wyrazić swoją dezaprobatę, być może daje im to jakąś satysfakcję i poczucie wyższości, nie mam pojęcia bo dla mnie to idiotyczne po prostu.

Jakieś mam wrażenie że to coś w rodzaju "prose pani, prose pani, cy ja mogę powiedzieć że Kamil jest głupi?".

Cóż, nie zazdroszczę moderowania tego wątku, bo drama na pewno się nie skończy.

Opublikowano
52 minuty temu, Mar_s napisał(a):

Absolutnie nie chodzi nam o zaprzestanie MERYTORYCZNEJ dyskusji i wymiany argumentów, bo od tego ten wątek jest.

Dziwne, ten wątek nigdy nie był od MERYTORYCZNEJ dyskusji :smiech:

Jeżeli ma być GRUBO to proponuję też przestrzegać Art.  135.  §  2. to ładnie przerzedzi grono wojowników :D

Cytat

Art.  135.  [Czynna napaść lub znieważenie prezydenta RP]

§  2. 

Kto publicznie znieważa Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej,

podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

Opublikowano
2 godziny temu, SylwesterI. napisał(a):

Może tak trzeba ? Skoro ma tu być bezkarnie propagowana mowa nienawiści.

Odnośnie Rosjan, ma to się trochę inaczej, odnosi się to do ludzi, których kraj napadł inny kraj, gdzie mordują cywilów i jeńców i ci ludzie to popierają.

Nijak nie można porównać tego do nazywania osób, które kochają inaczej niż większość "chorymi psychicznie", "cosiami", "zwyrodnialcami". Oni nikomu nie wchodzą do wyra, nikogo nie napadają.

Ale gimnastyka mentalna. Zaraz się zawiniesz w precel i nie powiem co będziesz sam sobie mógł zrobić.

Ty pisząc ruscy nie odnosisz się do Rosjan? No i ja się nie odnoszę do wszystkich imigrantów. Odnoszę się do bandytów którzy sprawiaja, że Szwecja już nie przewodzi w statystykach najbezpieczniejszych krajów (BTW. sprawdź kto teraz jest w top 3). Do nierobów którzy przybywają tu dla socjalu, a przez takich jak Ty nazywani są azylantami.

Facet z Iranu który tu przyjechał, pracuje, płaci podatki i nie próbuje tu narzucać swojej religii i wstecznych poglądów kulturowych zostanie przeze mnie przyjęty z otwartymi rękoma. Dlatego jestem propagatorem przyjmowania Ukraińców.

Z kochaniem inaczej to w ogóle się odkleiłeś. Popieram związki partnerskie dla osób LGB. I w tym zamyka się temat tego kto z kim śpi.

Nie będę respektował dziwactw i wymysłów. Nie będę mówił ono i nie będę faceta w sukience nazywał kobietą. Jak to się ma do zaglądania do łóżka?

@Kamiyanx Dowiem się czy określenie "nachodźca" jest akceptowalne ku wspólnej koegzystencji? Bo ani "imigrant", ani tym bardziej "azylant" używać nie zamierzam. Powtarzam, że pytam serio by wilk był syty i owca cała.

A jeszcze tak do tych którym brakuje bata nad człończem i już mają atak paniki, że moderacja nie działa... Już dostałem 2 ostrzeżenia. 😔

55 minut temu, Camis napisał(a):

A tutaj Brauł onuca:

I to jest prawdziwy skandal, że ta pół-ludzka kreatura jest politykiem w tym kraju.

Opublikowano (edytowane)

@up @Mar_s

No i stoję okrakiem. Bo w połowie się zgadzam, a za stwierdzenie "pół-ludzka ku**a" mam ochotę pałować :bicz:
Rozwiązanie jest proste. Żadnego jadu albo zamknąć burdel.

Edytowane przez Umpero
Opublikowano
Teraz, Mar_s napisał(a):

@crush Nie dopuszczamy żadnych przekleństw, wykropkowanych mniej lub bardziej również nie.

Ostatnie ostrzeżenie, masz już trzy punkty, będzie 7 dni odpoczynku, nie chcę tego robić więc mnie nie zmuszaj.

"****" Również nie? Chcę mieć pełnię wiedzy bo przyznam, że jak na PCL dostałem bana za "kryptowulgaryzm", to srogo parsknąłem śmiechem.

Opublikowano

Wiesz co napisałeś, nie jest trudno się domyślić pełnego słowa prawda? Więc powiedzmy że jak będzie to w znanej i lubianej formie ******* to zawsze będę uznawał że miałeś na myśli "Jezus Pan".

• Upvote 1
Opublikowano

@crush Poluźnij gumkę w majtkach ;)

Jak cię zbanują to ci którzy chcieli twojego zbanowania osiągną to co chcą, nie daj się wyprowadzić z równowagi.

Jesteś za mądry facet by nie dostosować się do tego co chce moderacja.... nadal możesz być bardzo dobitny bez ogródek ale w granicach prawa (regulaminu/netykiety/itd)

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Umpero napisał(a):

@up @Mar_s

No i stoję okrakiem. Bo w połowie się zgadzam, a za stwierdzenie "pół-ludzka ku**a" mam ochotę pałować :bicz:
Rozwiązanie jest proste. Żadnego jadu albo zamknąć burdel.

A co to? Wolność słowa się przestaje podobać? Tylko dlatego bo uważam, że tego ruskiego śmiecia, tego zdrajcę, podszywańca, gnidę i pachołka moskiewskiego trzeba wysłać na Kamczatkę? 🤔 

I wiem, że chcesz pałować.

Spoiler

usuniete przez moderatora

Edytowane przez Pan Mateoo
prowokacyjne zdj