Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Była z tydzień demu drama z Elonem i grą Path of Exile 2, gdzie widać jak na dłoni, gdy próbował streamować grę, że nie wie co się w niej dzieje, uprzednio twierdząc że jest w top10 graczy hardcore na ladderze. To że było to niemożliwe, bo musiałby grać od wyjścia gry codziennie po kilkanaście godzin (bo tyle to zajmuje pozostałym będącym na topie), to było oczywiste od początku. Ale jak się ośmieszył grając (a raczej próbując grać) na koncie levelowanym dla niego przez chińczyka, to już jest konkretna komedia.

Ale cała historia ma ciąg dalszy. Kilku streamerów zrobiło na ten temat materiał, inni podłapali, o całości zrobiło się głośno.

Pewien duży streamer Asmongold, który od pewnego czasu ostro skręcił w prawo, dziwnym zbiegiem okoliczności, jako fan Muska, nie ukazywał się na jego kanałach żaden materiał o wspomnianej aferze. A to jest content idealnie pasujący pod jego kanał. Jakby to dotyczyło innej osoby, miałby rozebrane to na czynniki pierwsze, po 7 długich filmów na ten temat. No ale, mija tydzień, i pod presją widzów, ukazuje się krótki 3min filmik na jego drugim, mniej istotnym kanale, delikatnie krytykujący Muska :E Po dalszej krytyce wreszcie zamieszcza dłuższy filmik na głównym kanale.

To rozgniewało Muska do tego stopnia, że zabrał streamerowi checkmark z twittera, co jest porównywalne z shadowbanem, ale również upublicznił prywatne wiadomości, które miały dowodzić że Asmongold ma "mocodawców". Elon myśli że "editor", to jest jak w redakcji gazety, funkcja nadrzędna nad dziennikarzem, ktoś kto decyduje jaki materiał jest publikowany, ingeruje w treść itd. a nie video editor, czyli osoba która edytuje filmik pod social media, wycina klipy z vodów :D

AD_4nXdz8HsaQdxjMbEMEomHalRWnCN8mfP2dv0E

Edytowane przez aerial
  • Haha 1
Opublikowano
Teraz, GordonLameman napisał(a):

A po co? Wiesz może? :) 

A po co TVN i Polsat wpisał? Dlaczego nie ma na niej choćby PKP Cargo?

Opublikowano (edytowane)
Cytat

Kiedyś już o tym pisałem - Tuskowa ekipa jest w dupie obojętnie jak się nie obróci. Jak Trzaskowski przerąbie wybory - dramat, nastroje pójdą na dno, koalicja się pewnie szybko rozpadnie, PiS będzie szybował ku kolejnemu zwycięstwu.

Ale zwycięstwo Rafała jest dla ekipy Tuska chyba jeszcze gorsze. Wtedy skończą się wymówki, w które naiwna część elektoratu jeszcze wierzy. A wtedy król Donald będzie nagi.

Generalnie bardzo komfortowa sytuacja dla PiSu. Oni nawet nie musieli robić żadnego odświeżenia, wymieniać zużytych twarzy itd. Wystarczy po prostu czekać.

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-generalnie-od-tuska-dużo-nie-oczekiwałem-ale-on-poza-wpisami-na-tt-nic-właściwie-nie-robi.2410635/post-191715695

Piękna kompromitacja :rotfl2:

Qqst9J3.png

Cytat

Kupili spółkę gazową od Rosjan za 3 zł. Teraz dostali kontrakt od Warszawy na 26,7 mln zł

Spółka, którą współpracujący z Rosjanami menedżerowie odkupili od nich za 3 zł, otrzymała zamówienie od Miejskich Zakładów Autobusowych w Warszawie. Za dostawę gazu przez najbliższe dwa lata dostanie 26,7 mln zł. Zawarcie kontraktu było możliwe dzięki decyzji wiceministra spraw wewnętrznych Czesława Mroczka, który 12 grudnia 2024 r. wykreślił spółkę z listy sankcyjnej.

https://wiadomosci.wp.pl/kupili-spolke-gazowa-od-rosjan-za-3-zl-teraz-dostali-kontrakt-od-warszawy-na-26-7-mln-zl-7114891221293856a

Edytowane przez Camis
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Winter napisał(a):

A po co TVN i Polsat wpisał? Dlaczego nie ma na niej choćby PKP Cargo?

Czytałeś artykuł który zalinkowałem?

We wrześniu 2023 był czas na blokadę transakcji poprzez skorzystanie z prawa pierwokupu. Ówczesny rząd z tego nie skorzystał. Później po prostu spełniły się warunki następcze umowy :) 

@Pizza_Man

Zapraszam do dyskusji, zamiast tylko żałosnych reakcji. Czego się boisz? Że Cię rozjadę merytorycznym walcem i będziesz pośmiewiskiem? 
hint: już jesteś :) 

Edytowane przez GordonLameman
  • Haha 1
Opublikowano

@Camis Nie rozumiem tej kompromitacji. Od 31.07.2023 spółka nie ma żadnych powiązań z Rosjanami. Została sprzedana do Polski. Tak samo jak zachodnie firmy sprzedawały swoje filie w Rosji za pietruszkę żeby wycofać się z rynku, nie ma tam już powiązań z zachodem bo wewnętrznie rządza tam Rosjanie, a dostawy produktów robią przez Chiny, zmieniają nazwy, opakowania itd. 

"Spółkę pracowniczą o kapitale zakładowym w wysokości 50 tys. zł założyli prezes i wiceprezes "polskiego" Cryogasu - obaj są Polakami i są związani z Cryogasem od ponad dekady. Umowa przewidywała, że 100 proc. akcji trafi do polskiej spółki, Rosjanie zostaną usunięci z rady nadzorczej, a wszelkie umowy łączące "polski" Cryogas z Gazprombankiem i innymi spółkami Gazpromu - rozwiązane. Ustalono cenę za 100 proc. akcji w wysokości 3 zł"

WP chyba sobie jaja robi :E https://interfax.com/newsroom/top-stories/102424/ - Danone sprzedało spółkę w Rosji ze stratą 1.3 miliarda € żeby wycofać się z rynku. Tak jak Rosjanie sprzedali Cryogas żeby wycofać się z rynku za symboliczną kwotę i przyjąć straty na klatę. 

Spółka pod nowym zarządem zajęła się tym czym zajmowała się przedtem - sprzedażą gazu. Sprawdziłbym źródło tego gazu niż robić aferę z dupy, bo mogą kupować równie dobrze LNG z USA, wtedy aferki już nie będzie.

Opublikowano

Za co mu dali ten order? Że nam przekazywał rozkazy z Waszyngtonu? Sądziłem, że po Mosbacher dadzą nam kogoś bardziej ogarniętego, a dali nam cwaniaczka, który ciągle mieszał się w naszą politykę wewnętrzną.

Partyjny przekaz już poszedł. :rotfl2:

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Digger napisał(a):

O Jadczak który to pracuje w firmie, która brała miliony od Ziobry nagle przed wyborami wymyśla jakąś aferę, która ma niby uderzać w Trzaskowskiego, co za przypadek!

A ja bym jednak chciał wiedzieć czy ruski gaz tam był/jest/będzie i czyimi rękoma to podpisywane.

Teraz. Już. Nie po wyborach.

Edytowane przez crush
Opublikowano

Właśnie oglądam program Gozdyry i jest temat 800+ dla Ukraińców.

Lewicę reprezentuje Szejna. Na pytanie Gozdyry o nieszczelność systemu i wykorzystywanie tenże jegomość odpowiada "ale tu chodzi o bezpieczeństwo Polski".

Aha. No to zajebiście. Czyli, jak jestem ze Lwowa to mogę sobie w sumie przyjeżdżać do Polski i brać na lewusa te 8 stówek, bo przecież Putin.

Brawo lewica, wypadnijcie w końcu z Sejmu.

Opublikowano

Skala lewizny jest bardzo duża, ZUS jest bezradny z powodu istnienia mało inteligentych przepisów oraz braku woli politycznej. Wg mnie produkuje to polskich przestępców podatkowych, bo nikt rozsądnie myślący nie zaakceptuje takiego finansowania ukrowskiej patoli swoimi podatkami. Ta cała akcja 800+ na ukra, powinna trwać pół roku, a potem zostać obcięta. Ale nie dało się, no bo przecież bomby.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Digger napisał(a):

Przecież od początku tego roku w Polsce ma nie być ruskiego gazu.

A tam dupa Jasia karuzela. Od tej strony wjeżdża.

No, a widzę że w sprawie Konfederacji będziemy w ciągu najbliższych kilku lat wielkie "sprawdzam".

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano
Godzinę temu, adashi napisał(a):

Skala lewizny jest bardzo duża, ZUS jest bezradny z powodu istnienia mało inteligentych przepisów oraz braku woli politycznej. Wg mnie produkuje to polskich przestępców podatkowych, bo nikt rozsądnie myślący nie zaakceptuje takiego finansowania ukrowskiej patoli swoimi podatkami. Ta cała akcja 800+ na ukra, powinna trwać pół roku, a potem zostać obcięta. Ale nie dało się, no bo przecież bomby.

To co powinno to zasłoniła akcja "ruska onuca" od 2022 roku. Wszystko jest tłumaczone argumentum ad Putinum. Jest to zabawne, bo Ukraińcy, których znam są bardziej prorosyjscy niż Polacy propolscy. :rotfl2:

Opublikowano
8 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Mnie niezmiennie dziwi, że ktoś na takiego szura chce głosować. A jeszcze bardziej, gdy ktoś go przedstawia jako propolskiego kandydata. Szczególnie gdy nie tak dawno zdradził swoją wizję wielkiego Królewca - Hongkongu Bałtyku :E 

To poczytaj komentarze pod jego postami to zobaczysz. Braun wg jego elektoratu to mąż stanu