Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, Crew 900 napisał(a):

Emisja CO2 na którą to się zgodziliśmy. A wiesz kto bierze za to pieniądze? Każdy rząd  danego państwa. A, że zamiast w inwestycje miliardy za pis szły gdzie indziej ...

W życiu to też jest, że jak na coś się zgodzisz i podpiszesz to musisz się tego trzymać bo przegrasz. Życie nie nauczyło? 

Poczekaj, bo Trump właśnie wycofuje się z porozumień paryskich. Ale on ma przynajmniej jaja to zrobić. W Polsce mamy tylko popychadła i sługów narodu ukraińskiego.

3 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

O, pomarańczowy idiota ułaskawił 1500 osób skazanych za szturm na Kapitol. I jeszcze powiedział, że „zrujnowano” im życia.

No, cóż - prawica uwielbia kłamstwa. 
Idiokracja na pełnej. 

Ale jak palono miasta w imię Floyda to już Ci nie przeszkadzało? Koleś pod wpływem narkotyków na warunkowym. No symbol wolności i demokracji.

Opublikowano
6 minut temu, Pentium D napisał(a):

Miałem Cię za mądrzejszego.

AI 

"Krytyka nieuzasadniona:
Może mieć charakter emocjonalny lub opierać się na subiektywnych odczuciach, np.:
„Prawica uwielbia kłamstwa.”
Takie zdanie wyraża opinię, ale bez wskazania dowodów trudno je traktować jako konstruktywną krytykę. Może być odbierane jako osąd lub retoryczny atak."

---

"cytryna jest kwaśna" 

"cukier jest słodki"

"prawica uwielbia kłamstwa"

"Kubica uwielbia się ścigać"

"Polityk x jest głupi"

Żadne z powyższych nie jest krytyką. To opinie lub stwierdzenia. 

SERIO?!

Opinia może być krytyką. Nie mówię, że to była najlepsza krytyka na jaką mnie stać.

Ale Twoje twierdzenie, że to nei jest krytyka jest po prostu kretyńskie. Nawet Ai powiedziało Ci, że to krytyka, ale pominąłeś fragmenty, które Ci nie pasowały:

image.png.60019d67dfbf2647361d327a8394b929.png

Opinia i stwierdzenia też mogą być krytyką.

Np.

Ta cytryna jest za kwaśna

Pentium, serio - nie masz pojęcia o tym czym jest krytyka. Przeczytaj na wiki - linkowałem. 

I przestań się kompromitować, bo to naprawdę żałośnie Ci wyszło. 

5 minut temu, Winter napisał(a):

Poczekaj, bo Trump właśnie wycofuje się z porozumień paryskich. Ale on ma przynajmniej jaja to zrobić. W Polsce mamy tylko popychadła i sługów narodu ukraińskiego.

Napisał sługa narodu holenderskiego :) 

5 minut temu, Winter napisał(a):

Ale jak palono miasta w imię Floyda to już Ci nie przeszkadzało? Koleś pod wpływem narkotyków na warunkowym. No symbol wolności i demokracji.

Przeszkadzało. Skąd wniosek, że nie? Lubisz wmawiać innym ich postawy? 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, huudyy napisał(a):

dobre fikołki, salut rzymski to w końcu normalne przywitanie jak każde inne, co nie?

Wydało się jednak. Zaraportuj do moderacji, że Musk jest naziolem. :E

Opublikowano

Ale Was boli, że nastąpiła zmiana kierownictwa. Dobrze, ma boleć.

Opublikowano
7 minut temu, GordonLameman napisał(a):

SERIO?!

Opinia może być krytyką. Nie mówię, że to była najlepsza krytyka na jaką mnie stać.

Ale Twoje twierdzenie, że to nei jest krytyka jest po prostu kretyńskie. Nawet Ai powiedziało Ci, że to krytyka, ale pominąłeś fragmenty, które Ci nie pasowały:

image.png.60019d67dfbf2647361d327a8394b929.png

Opinia i stwierdzenia też mogą być krytyką.

Np.

Ta cytryna jest za kwaśna

Pentium, serio - nie masz pojęcia o tym czym jest krytyka. Przeczytaj na wiki - linkowałem. 

I przestań się kompromitować, bo to naprawdę żałośnie Ci wyszło. 

Żałosne to jest Twoje przekręcanie tego co napisałem. Wyraźnie widać o który fragment zapytałem AI. Sam go zakreśliłeś na żółto. Z cytryną też manipulujesz bo "cytryna jest kwaśna" to nie to samo co "Ta cytryna jest za kwaśna". To drugie faktycznie może być krytyczną opinią. 

Twój błąd, że nie uzasadniłeś i zwyzywałeś nowego prezydenta USA. 

Opublikowano
5 minut temu, Pentium D napisał(a):

Żałosne to jest Twoje przekręcanie tego co napisałem. Wyraźnie widać o który fragment zapytałem AI. Sam go zakreśliłeś na żółto. Z cytryną też manipulujesz bo "cytryna jest kwaśna" to nie to samo co "Ta cytryna jest za kwaśna". To drugie faktycznie może być krytyczną opinią. 

Twój błąd, że nie uzasadniłeś i zwyzywałeś nowego prezydenta USA. 

To, że Ci się krytyka nie podoba nie sprawia, że krytyką nie jest.

Nie widziałem, abyś w żadnej innej sprawie wymagał trzymania się tego, że trzeba pisać uzasadnienie dla każdej krytyki. A pewnie nie raz pisałeś o dziadku Bidenie czy Sleepy Joe. 

To jest po prostu hipokryzja.

Dla mnei to EOT, bo zbłaźniłeś się całkowicie. Szczególnie tym używaniem AI - to było komiczne :E 

Opublikowano
36 minut temu, Winter napisał(a):

Nie no co oni robią! Jak oni mogą?!

GhxvvsrbwAEgOAB.jpg

d00e239c9222f7db5ff3ebbf308f3f0ba4c1db7d

faktycznie, to jest dokładnie to samo. 

Założę się, że jesteś z tej samej grupy naczyń ceramicznych co ludzie, co bronią w dzisiejszych czasach swastyki jako hinduskiego znaku na szczęście.

Pluję na takich.

• Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 4
Opublikowano
Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

To, że Ci się krytyka nie podoba nie sprawia, że krytyką nie jest.

Nie widziałem, abyś w żadnej innej sprawie wymagał trzymania się tego, że trzeba pisać uzasadnienie dla każdej krytyki. A pewnie nie raz pisałeś o dziadku Bidenie czy Sleepy Joe. 

To jest po prostu hipokryzja.

Dla mnei to EOT, bo zbłaźniłeś się całkowicie. Szczególnie tym używaniem AI - to było komiczne :E 

Już ustaliliśmy, że krytyki tam nie było, była opinia osoby który myśli że jest mądrzejszy od każdego w tym wątku oraz od AI. Do tego przeinacza to co inni napisali aby pasowało do jego tezy i snuje domysły co ktoś kiedyś mógł napisać zamiast trzymać się tematu dyskusji. Chcesz EOT to EOT. 

1 minutę temu, Camis napisał(a):

:rotfl2:

7BhfAF0.png

Ale wiesz, że Gordon też się nim podpierał? Nadal śmieszne? 

Opublikowano
17 minut temu, huudyy napisał(a):

d00e239c9222f7db5ff3ebbf308f3f0ba4c1db7d

faktycznie, to jest dokładnie to samo. 

Założę się, że jesteś z tej samej grupy naczyń ceramicznych co ludzie, co bronią w dzisiejszych czasach swastyki jako hinduskiego znaku na szczęście.

Pluję na takich.

Ty i wielu tutaj jesteście niestety zafiksowani w nienawiści do ludzi o innych poglądach.

Opublikowano (edytowane)

XD

nienawiść? To ja propaguje gesty znane w naszej historii jako powiązane z faszyzmem?

Pan symetrysta do tego porównuje stopklatki z filmem i twierdzi, że to jest to samo :E 
idź zrób ze 3 fikołki jeszcze, bo takiego cyrkowca jak ty to dawno nie widziałem.

Edytowane przez huudyy
  • Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
19 minut temu, Pentium D napisał(a):

Już ustaliliśmy, że krytyki tam nie było,

Bzdura. Była tam krytyka, tylko Tobie się nie podoba, bo dotyczy Trumpa.

była opinia osoby który myśli że jest mądrzejszy od każdego w tym wątku oraz od AI.

Nie trudno być mądrzejszym od AI i od osób, które w tak prostych sprawach podpierają się od AI :E 

Do tego przeinacza to co inni napisali aby pasowało do jego tezy i snuje domysły co ktoś kiedyś mógł napisać zamiast trzymać się tematu dyskusji.

Nic nie przeinaczyłem. To ty zafiksowałeś się na tym czy moja opinia jest krytyką czy nie, a to nie ma żadnego znaczenia. Nie dość, że pokazałeś, że nie rozumiesz czym jest krytyka, bo cały czas próbujesz rozdzielać krytykę od opinii, co jest bzdurą i szkolnym błędem. Prawie każda krytyka jest opinią. A w tym wątku to każda, bo nikt tu nie robi obiektywnych analiz naukowych. 

Serio, ogarnij się, poczytaj książki, najlepoiej coś o logice i argumnetacji. AI Ci nie pomoże. Pojęcia krytyka i opinia NIE SĄ ROZDZIELNE.

Ja AI użyłem tylko po to, żeby Ci pokazać Twoje błędy. Co więcej - sam dobrze wiesz, że pokazywałęś tylko wybrane fragmenty odpowiedzi GPT - takie, które pazowały Ci do tezy. Błędnej tezy. 
Więc przestań jęczeć jaki to jestem zarozumiały - jestem. Bo kurła zawsze muszę ludziom w internecie wszystko tłumaczyć od podstaw i rozbijać na najprostsze kwestie językowe.

Np. to o tym, czy twierdzę, że cała prawica to pomarańczowi idioci. No, chłopie - dałem Ci wizualizację zakresów znaczeniowych: Trump zawiera się w "prawicy", jest jej częścią. Ale "prawica" nie równa się "trump", bo to pojęcie dużo szersze (np. dodaj nasze Pis, Konfa czy Meloni albo Le Pen). 

To są absolutne podstawy języka polskiego i logiki. 

Jak mam kogoś traktować normalnie, skoro zadaje takie głupie pytania? 

Chcesz EOT to EOT. 

Będzie EOT jak przestaniesz pisać bzdury. Szczególnie na temat tego "co ustaliliśmy". Ustaliliśmy tylko to, że nie rozumiesz podstawowych pojęć w języku polskim. Ale to z twojej strony raczej było "bezwiedne" ustalenie. 

Opublikowano
4 godziny temu, trepek napisał(a):

No dokładnie. Może wkońcu jakaś normalność w tym temacie zapanuje bo naprawdę już po kokardę miałem całego tego wokeizmu oraz zaimkowości. Masakra, mniejszość dyktowała większości jak ma żyć i że to normalne.

Mniejszość ma raka i też chciałaby wsparcia od większości. Co sądzisz na ten temat? Mniejszosci złe, nie? Dyktatura większości, bez empatii.

Opublikowano

W ogóle fajna sprawa z tym ius soli.

Ius soli, czyli prawo do obywatelstwa wynikające z urodzenia na terenie USA wynika z czternastej poprawki do Konstytucji USA, która brzmi tak:

Cytat

"All persons born or naturalized in the United States, and subject to the jurisdiction thereof, are citizens of the United States and of the State wherein they reside. No State shall make or enforce any law which shall abridge the privileges or immunities of citizens of the United States; nor shall any State deprive any person of life, liberty, or property, without due process of law; nor deny to any person within its jurisdiction the equal protection of the laws."

Tłumaczenie z DeepL, z drobnymi poprawkami:

Cytat

Wszystkie osoby fizyczne urodzone lub naturalizowane w Stanach Zjednoczonych i podlegające ich jurysdykcji są obywatelami Stanów Zjednoczonych i Stanu, w którym zamieszkują. Żaden Stan nie może ustanawiać ani egzekwować żadnego prawa, które ograniczałoby przywileje lub immunitety obywateli Stanów Zjednoczonych; żaden Stan nie może pozbawiać kogokolwiek życia, wolności lub własności bez należytego procesu sądowego; ani odmawiać jakiejkolwiek osobie podlegającej jego jurysdykcji równej ochrony prawnej.

I co robi Trump? Wydaje swój dekrecik, który ma zmienić tą konstytucję. Zasada ius soli była honorowana od ponad 150 lat. Nikt z tym problemu nie miał, bo to gwarantowało napływ ludności do US. 

Idiokracja, czyli rzady populizmu które zaczeły się dobrą dekadę temu zostały oparte na tzw. post-prawdzie, czyli fejkach i manipulacjach. Teraz wchodzimy w kolejne etapy post-prawa. 
Praworządność nie jest już wartością. 30 lat temu taka próba bezczelnej zmiany konstytucji spowodowałaby impeachment. 

Dziś jest normą. 

Prawo jakie znamy będzie dla maluczkich. To co działo się w kuluarach będzie działo się przed kamerami, ku uciesze gawiedzi. Brawo, idiokraci. 

• Upvote 4