Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, Voodoo2 napisał(a):

Ja też mogę bi nie byłem na I turze, ani na drugą do tej pory się nie wybieram jeszcze 

Zagłosowałem , zawiodłem się , zmarnowałem głos , gdybym wiedział ze będzie taka akcja to nie zmarnował bym głosu na gościa który wykonuje poddańcze pokłony przed Sikorskim

My bad przyznaje 

Opublikowano
Teraz, Winter napisał(a):

No powaga. Jprdl, jak czytam niektóre wpisy to poważnie mam wrażenie, że niektórym wypadałoby odebrać prawa wyborcze.

Ja jestem przerażony, że codziennie mijam na ulicy takich troglodytów i nawet o tym nie wiem. W takich chwilach żałuję, że nie urodziłem się np w Danii bo Polacy zachowują się okropnie. 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, voltq napisał(a):

Gdyby było odwrotnie i poszedł na piwo z karolem to już widzę teksty na tym forum fanatyków Uśmiechniętej Koalicji  mentzen się sprzedał PISOWI przystawka pis itd , ale ze poszedł na piwo z rafalem którego kochacie to już nasz porządny człowiek :D

Tutaj to pikuś

Na fcb mam takiego jednego znajomego, który co by sie nie działo to nieprzerwanie bije piane na pis i na konfe, typowy powski beton, główne źródło jego informacji to sokzburaka

Teraz post:

Mozna sie piwka napic, elegancko

juz konfa zła nie jest :E

Edytowane przez SM_M4E5TRO
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nadrobiłem właśnie dzisiejszy wywiad Trzaskowskiego u Mentzena, a tu w trakcie oglądania zaczęły spływać zaskakujące informacje, że Trzaskowski po wywiadzie przybył do pubu Mentzena i zaczęli pić piwo w ramach "after party", do tego jeszcze dołączył Sikorski, a Mentzen to wręcz dosiadł do stolika, przy którym siedzieli Sikorski z Trzaskowskim. Jak na to luknąłem, to pierwsze co pomyślałem, że to się nie dzieje naprawdę xD. Teraz widzę, że o to piwo najbardziej się spruwają elektorat Konfy oraz PiS-u wraz z politykami tychże partii, a Bosak z Wiplerem mają już nietęgie miny na to, co się wydarzyło :E.

Brawo, oby tak dalej Konfa, róbcie tak dalej, to być może wkrótce się całkiem rozpadniecie, a na to, to właśnie Braun, którego wyrzuciliście, bo tak bardzo uwierzyliście w warunki Kaczyńskiego odnośnie przyszłej koalicji Konfy z PiS-em, które spełnialiście wraz z przymilaniem w stronę PiS zaciera ręce i do tego może dołączyć znów ten stary Korwin. 8:E

Edytowane przez Spl97
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, Winter napisał(a):

Mówiłem od dawna, że część konfiarzy to są faszyści. Nawet piwa się nie możesz z kimś napić, jeśli nie jesteś z jego opcji politycznej. :E 

Z drugiej strony jak na to popatrzeć co by było gdyby Morawiecki/kaczyński spotkał się z Tuskiem na piwko? Podobne reakcje wśród elektoratu

Ciekawostka: na urodzinach Mazurka z 2 lata temu (?) pojawili się polityce PO jak i PIS i zrobiono im zdjęcia jak wspólnie wieczorem pili wino czy tam piwo. Na drugi dzień pojawiło się oświadczenie od PO, że jest to niedopuszczalne i dostali jakąś nagane partyjną :E

Edytowane przez Fatality
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Spl97 napisał(a):

Brawo, oby tak dalej Konfa, róbcie tak dalej, to być może wkrótce się całkiem rozpadniecie

Z tego co kojarzę jesteś zwolennikiem Trzaskowskiego, więc jak chcesz mu pomóc to lepiej nie pisz..

• Like 1
Opublikowano

Widzę że wszyscy już zapomnieli urodziny u Mazurka :E 

Ponadto to skinienie to pokłon? Biorąc pod uwagę, że to knajpa Mentzena i że w zasadzie przyjmuje gości u siebie, to po prostu grzecznościowe było. Ale po reakcji na to wszystko dzieje się coś o czym dość dawno pisałem, że skrajne ugrupowania trzeba pozostawić same sobie, to prędzej czy później pokłócą się ze sobą i same się rozpadną :P Dlaczego? Bo aż tak dużej ilości mającej wyłącznie jedną bezkompromisową wizję i plan polityczny nie da się zebrać, pozostaje wyłącznie dyscyplina partyjna, której ani skrajna prawica, ani skrajna lewica w szerszym ujęciu prócz głosowań, nie mają :D 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Fatality napisał(a):

Z drugiej strony jak na to popatrzeć co by było gdyby Morawiecki/kaczyński spotkał się z Tuskiem na piwko? Podobne reakcje wśród elektoratu

za to też bym zapłacił, tylko dajcie relacje live.

Edytowane przez huudyy
Opublikowano (edytowane)

Kompromitacja jest tylko wśród tych, co ganiają za pustą symboliką wizerunkową, jak Braun. ;) 
Mentzen gra pod siebie, skorzystał z możliwości pogadania z wrogiem politycznym na swoim terenie oraz zmiękczył swój wizerunek u betonu oraz zniechęcił twardych radykałów, bo jak to z faszystą pić. Centrum od dawna marzy o polityce, gdzie strony rozmawiałyby między sobą, mimo różnic, a centrum trzeba zdobyć, aby osiągnąć coś w polityce. 
Z kolei radykałowie z Konfy pójdą do Brauna, nic straconego, bo lepsi posłowie od nich, niż kolejne pionki do głosowania w PIS/PO, ale i tak nie przebiją ~7.5%.

image.png

Tymi wywiadami poszerzył swoją normalizację wizerunku.

Edytowane przez musichunter1x
  • Thanks 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, LeBomB napisał(a):

Widzę że wszyscy już zapomnieli urodziny u Mazurka :E 

Ponadto to skinienie to pokłon? Biorąc pod uwagę, że to knajpa Mentzena i że w zasadzie przyjmuje gości u siebie, to po prostu grzecznościowe było. Ale po reakcji na to wszystko dzieje się coś o czym dość dawno pisałem, że skrajne ugrupowania trzeba pozostawić same sobie, to prędzej czy później pokłócą się ze sobą i same się rozpadną :P Dlaczego? Bo aż tak dużej ilości mającej wyłącznie jedną bezkompromisową wizję i plan polityczny nie da się zebrać, pozostaje wyłącznie dyscyplina partyjna, której ani skrajna prawica, ani skrajna lewica w szerszym ujęciu prócz głosowań, nie mają :D 

Ja pamiętam urodziny u mazurka w covid jak ludzie związani z PIS I PO bawili się na imprezce bez masek a policji kazali mandatowac tych bez masek ,  chociaż szumowski w przypływie szczerości powiedział ze maski nic nie dają , sam dostałem dwa mandaty od policji bo całą pandemie chodziłem bez 

Tak to jest pokłon , w Polsce witamy się podaniem ręki , albo jak kobiety całowaniem w policzki , dobrze ze mentzen nie klęknął przed sikorskim bo to była by dopiero afera

Skrajnym ugrupowaniem jest Konfederacja Korony Polskiej , konfederacja jest umiarkowana i idzie ku centrum

Edytowane przez voltq
Opublikowano
13 minut temu, Fatality napisał(a):

(...)

Ciekawostka: na urodzinach Mazurka z 2 lata temu (?) pojawili się polityce PO jak i PIS i zrobiono im zdjęcia jak wspólnie wieczorem pili wino czy tam piwo. Na drugi dzień pojawiło się oświadczenie od PO, że jest to niedopuszczalne i dostali jakąś nagane partyjną :E

Nie przekręcaj. Tam był syf o to, że był lockdown, ludzie chodzili w maseczkach a ich politycy to olali. Nie było problemu, że politycy po bawili się z politykami z PiS tylko o to jak i kiedy. 

• Like 2
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, musichunter1x napisał(a):

Kompromitacja jest tylko wśród tych, co ganiają za pustą symboliką wizerunkową, jak Braun. ;) 
Mentzen gra pod siebie, skorzystał z możliwości pogadania z wrogiem politycznym na swoim terenie oraz zmiękczył swój wizerunek u betonu oraz zniechęcił twardych radykałów, bo jak to z faszystą pić. Centrum od dawna marzy o polityce, gdzie strony rozmawiałyby między sobą, mimo różnic, a centrum trzeba zdobyć, aby osiągnąć coś w polityce. 
Z kolei radykałowie z Konfy pójdą do Brauna, nic straconego, bo lepszi posłowie od nich, niż kolejne pionki do głosowania w PIS/PO, ale i tak nie przebiją ~7.5%.

image.png

A jaki jest sens tego spotkania? jakaś dobra ustawa dla polek i polakow ?

https://x.com/karol_karolix/status/1926390577777500406/photo/1

Komuniści chwalą mentzena...

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, voltq napisał(a):

Ja pamiętam urodziny u mazurka w covid jak ludzie związani z PIS I PO bawili się na imprezce bez masek a policji kazali mandatowac tych bez masek

Umówiona grupowa impreza, kontra przysiądnięcie się do polityków na swoim terenie. Na dodatek ponoć Sikorki oglądał live w pubie, a Trzaskowski tam przyszedł.

9 minut temu, voltq napisał(a):

Tak to jest pokłon , w Polsce witamy się podaniem ręki , albo jak kobiety całowaniem w policzki , dobrze ze mentzen nie klęknął przed sikorskim bo to była by dopiero afera

Żeby z formalnego pokłonu robić symboliczny upadek... Kwintesencja tego biegania za pustym wizerunkiem. :P
Nie znam się na savoir-vivre, ale wystarczy wygooglować "savoir-vivre pokłon w Polsce" i masz odpowiedź.

Edytowane przez musichunter1x
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
21 minut temu, Voodoo2 napisał(a):

Jutro niech Nawrocki, albo Trzaskowski drugiego zaprosi na piwo i beton z jednej i drugiej strony już całkiem popier**li :lol2:

Wtedy beton z kazdej ze stron sie obrazi i solidarnie zaglosuja na maciaka

Opublikowano
2 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

Umówiona grupowa impreza, kontra przysiądnięcie się do polityków na swoim terenie. Na dodatek ponoć Sikorki oglądał live w pubie, a Trzaskowski tam przyszedł.

Żeby z formalnego pokłonu robić symboliczny upadek... Kwintesencja tego biegania za pustym wizerunkiem. :P
Nie znam się na savoir-vivre, ale wystarczy wygooglować "savoir-vivre pokłon w Polsce" i masz odpowiedź.

Masz swoje zdanie ,  ja mam takie zdanie jak 90% komentarzy na X/YT gdzie ludzie którzy głosowali na mentzena jadą po nim jak po burej su...

Opublikowano
8 minut temu, voltq napisał(a):

A jaki jest sens tego spotkania? jakaś dobra ustawa dla polek i polakow ?

A jakie zło z tego jest dla Polek i Polaków? 
Pisałem co m.in. z tego wynika, choćby normalizacja wizerunku, zniechęcenie radykałów i pociecha dla sentymentu centrum. 
Na dodatek ciekawe czy coś ciekawego tam padnie po piwie. Może jakaś "sowa" się znajdzie. :E 

Założę się, że w sejmie nie raz jadł z kimś z innych partii, choć może nie Mentzen, bo mało czasu miał, by jeść z kimkolwiek. 

• Upvote 1