Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Kris194 napisał(a):

Ile pracował Karol w Grand Hotelu i jak poznał Martę? Tak dużo pytań, tak mało odpowiedzi.

Wydaje mi się że tutaj przekraczacie pewną linię, to jest jego żona i matka jego dzieci. Gdyby takie sformułowanie padło w kampanii od kogoś ze sztabu Trzaskowskiego, to źle się by to skończyło zarówno dla takiej osoby, jak i samego Trzaskowskiego. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Wydaje mi się że tutaj przekraczacie pewną linię, to jest jego żona i matka jego dzieci. 

Dla strony tzw demokratycznej nie ma linii nie do przekroczenia oni gdyby mogli to zlikwidowali by Nawrockiego byle żeby wygrał Trzaskowski, to jest mniej więcej mentalność wyborców Koalicji obywatelskiej na tym forum , oczywiście nie wszystkich ale większości 

Dla nich demokracja jest wtedy kiedy oni rządzą jak rządzi ktoś inny to jest dyktatura i łamanie praworządności 

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, Spl97 napisał(a):

A Trzaskowski teraz nie ma przewagi, gdzie nie oglądam to wychodzi okolice remisu

Remisu + 7-8% niezdecydowanych i tych którzy wstydzą się przyznać, a jak wiadomo od dawna większość tych głosów przypada na kandydata PIS.

Tak więc IMHO jednak Nawrocki to wygra. 

34 minuty temu, Spl97 napisał(a):

a wybory koalicji rządzącej się zdemobilizowali

Pisałem o tym od dawna że tak będzie, to tutaj i na labie pisali że nie będzie tak źle... Trzeba było bardziej olewać wyborców i przymilać się do "prawicy". 

Edytowane przez Camis
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Nie, pogrążyć to może jutro Mentzen, w zależności od tego co powie i jak powie. 

Możliwe ale jak ktoś przesłucha o czym Tusk mówi to gość pojechał takim totalnym odlotem w stylu Kaczyńskiego widać grunt mu ucieka i obawia się przegranej, gdyby tak nie było to nie było by tego wszechobecnego wściekłego ataku i  totalnej paniki 

Dochodzi do tak kuriozalnych sytuacji jak ta w której Tusk stwierdził że całe służby w Polsce należą tylko do niego i on łaskawie nie będzie wysyłał ich przeciwko Nawrockiemu , ale przyznał się do tego z czym rzekomo walczył , co było standardem PiS 

Edytowane przez voltq
Opublikowano

Stawiam 20 zł że Trzask to wygra, delikatnie. Przy Dudzie brakowało mu 422k głosów. Duda dostał 10.440 mln głosów, bez szans że Nawrocki tyle dostanie przy symulowanej frekwencji 72-75%. Frekwencja w 2020 roku - 68.18%. Zza granicy Trzask zebrał 74% głosów w 2020 roku. Tak, prawica trochę się wzmocniła. 

• Haha 1
  • Confused 2
  • Upvote 1
Opublikowano

Czaskowski jaki jest, każdy widzi. Ma jedną zaletę, PiS przez 8 lat nie potrafił na niego znaleźć żadnych brudów. Mnie rozkłada na łopatki kwestia "ustawek" Nawrockiego. Za każdym razem jak były jakieś materiały o przygłupach lejących się po lasach lub zatrzymujących pociągi z kibicami, to ludzie w komentarzach pisali "podludzie", "bandyci" itd. A teraz połowa głosujących chce oddać głos na takiego delikwenta. Sam znałem ludzi co "bawili" się w takie rzeczy. Ustawki, demolka, kradzieże w sklepach podczas wyjazdów kibicowskich. Kilku wyszło na ludzi, ale nie myślą o kandydowaniu na tak ważny stołek.

• Upvote 4
Opublikowano
2 minuty temu, voltq napisał(a):

Możliwe ale jak ktoś przesłucha o czym Tusk mówi to gość pojechał takim totalnym odlotem w stylu Kaczyńskiego widać grunt mu ucieka i obawia się przegranej, gdyby tak nie było to nie było by tego wszechobecnego wściekłego ataku i  totalnej paniki 

Tusk, jak sam powiedział wczoraj u Rymanowskiego, włączył się w kampanię bo wynik jest na ostrzu noża. On sobie nie może pozwolić na przegraną, bo to będzie koniec koalicji w obecnej formie. Sądzę też, że w tle są też różne planowane/dyskutowane inicjatywy europejskie, które mogą się nie wydarzyć, jeśli nie będzie w Polsce prezydenta, który je podpisze. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Wydaje mi się że tutaj przekraczacie pewną linię, to jest jego żona i matka jego dzieci. Gdyby takie sformułowanie padło w kampanii od kogoś ze sztabu Trzaskowskiego, to źle się by to skończyło zarówno dla takiej osoby, jak i samego Trzaskowskiego. 

Teoretycznie masz rację ale czy na pewno? Ta kobieta może zostać pierwszą damą a biorąc pod uwagę przeszłość męża potencjał do szantażu jest tak ogromny, że głowa mała. O przeszłości Koteckiej czytałeś czy też nie tykasz bo to żona?

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Sądzę też, że w tle są też różne planowane/dyskutowane inicjatywy europejskie, które mogą się nie wydarzyć, jeśli nie będzie w Polsce prezydenta, który je podpisze. 

Nie jestem za PIS ale... :rotfl2:

Edytowane przez Camis
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, ghostdog napisał(a):

Za każdym razem jak były jakieś materiały o przygłupach lejących się po lasach lub zatrzymujących pociągi z kibicami, to ludzie w komentarzach pisali "podludzie", "bandyci" itd. A teraz połowa głosujących chce oddać głos na takiego delikwenta.

Z prostego powodu - bo ludzie po drugiej strony barykady zwyczajnie nie wierzę w rewelacje wyskakujące z kapelusza w ostatniej chwili. Tutaj naprawdę było sporo czasu, żeby uwalić Nawrockiego, od momentu jak tylko zaprezentowano go jako kandydata. 

2 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Teoretycznie masz rację ale czy na pewno?

Chłopie, no nie tykamy rodzin, i to idzie w obie strony. Przywalanie się do rodziny Trzaskowskiego było szczytem chamstwa, i tutaj jest to samo. Kobiety i dzieci są poza równaniem. 

Opublikowano
1 minutę temu, Element Wojny napisał(a):

bo ludzie po drugiej strony barykady zwyczajnie nie wierzę w rewelacje wyskakujące z kapelusza w ostatniej chwili

Przecież sam się do tego przyznał :boink:

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Chłopie, no nie tykamy rodzin, i to idzie w obie strony. Przywalanie się do rodziny Trzaskowskiego było szczytem chamstwa, i tutaj jest to samo. 

A czy Trzaskowski był sutenerem w wieku 24 lat? Ok, kończę temat bo nie ma co spekulować.

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Voodoo2 napisał(a):

Dziwię się, że ktokolwiek chce być prezydentem w kraju w którym połowa ludzi Cie nienawidzi.

I to się jeszcze długo nie zmieni, bez względu na to kto wygra. Polska jest naprawdę podzielona 50/50. To przykre, cholernie przykre. 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Kris194 napisał(a):

A czy Trzaskowski był sutenerem w wieku 24 lat? Ok, kończę temat bo nie ma co spekulować.

Widzę, że dziadek w wermachcie to jednak dobry jest jak się uderza w odpowiedni cel?

Tak BTW to nie Ty miałeś wyjeżdżać jak Nawrocki wygra? I jak? Spakowany?

Edytowane przez crush
  • Like 1
Opublikowano
25 minut temu, Camis napisał(a):

Tak więc IMHO jednak Nawrocki to wygra.

Imo myślę, że obojętnie kto wygra, to różnica w głosach między zwycięzcą a przegranym będzie góra ~100 tys.

18 minut temu, TheMr. napisał(a):

Zza granicy Trzask zebrał 74% głosów w 2020 roku.

Jeszcze do niedawna myślałem, że w tym roku będzie podobnie z głosami z zagranicy, gdzie Trzask dostałby 3/4 głosów z zagranicy. Tyle, że ostatnio spoglądałem na prognozowane głosy z zagranicy, to wychodzi, że nie będzie tak optymistycznie pomimo rekordu liczby osób z zagranicy zarejestrowanych na wybory i głosy na Trzaska z zagranicy raczej będą szacowane na 60-70% wszystkich głosów.

• Confused 1
Opublikowano

Jesteśmy na forum na które zagląda kilkaset osób, więc nie widzę niczego złego, żeby rozmawiać o żonie Nawrockiego w kontekście jego prezydentury. Oczywiście bez hejtu, na serio. Aczkolwiek ja nie widzę potencjału dla takiej dyskusji, bo nie sądzę, żeby wziął sobie byłą prostytutkę, bez przesady. Nie wygląda nawet na klubową maniurę, bo jest zdecydowanie poniżej przeciętnej. Moim zdaniem to sensacji tu nie będzie. 

A co do Mentzena to wciąż wydaje mi się, że po tym co się działo w ostatnich dniach, Sławomir nikogo nie poprze. 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Spl97 napisał(a):

Imo myślę, że obojętnie kto wygra, to różnica w głosach między zwycięzcą a przegranym będzie góra ~100 tys.

Zobaczymy. Ja na ten moment obstawiam 1,5% przewagi Rafała, ale nie wiadomo co jutro powie Mentzen. Może nie to co powie, tylko JAK powie.