crush 3 575 Opublikowano 27 Maja 2025 Opublikowano 27 Maja 2025 Dobra. Szczyściło mi posta i mi się nie chce już produkować od nowa, a w sumie to *** kładę na te spotkania jak i te wybory. W niedzielę wieczorkiem tylko wpadnę poszydzić z przegranych. 🥳
Camis 6 162 Opublikowano 28 Maja 2025 Opublikowano 28 Maja 2025 (edytowane) Jest i sowa: Pięknie, nawet jeśli cudem wygra Trzasku to będzie imba i pisiory unieważnią wybory. Edytowane 28 Maja 2025 przez Camis 1
Mar_s 2 296 Opublikowano 28 Maja 2025 Opublikowano 28 Maja 2025 Ostatnie ostrzeżenie, koniec z personalnymi wycieczkami albo będzie cisza wyborcza na długo przed tą prawnie wymaganą. Indywidualna albo zbiorowa, do wyboru. 1 1 2
GordonLameman 9 185 Opublikowano 28 Maja 2025 Opublikowano 28 Maja 2025 @Camis Uniewaznienie wyborów wydaje mi się fantasmagorią. Trzeba by wykazać jaki wpływ to miało etc. Ale wczoraj trafiłem na reklamę fundacji “Twój głos jest ważny”. I to była żenada - to był zwykły spot anty pisowski pod pozorem profrekwencyjnności. Ta “nasza” strona jest tylko ociupinkę “lepsza” niż PiS był. Albo w ogóle 3
Kris194 4 848 Opublikowano 28 Maja 2025 Opublikowano 28 Maja 2025 (edytowane) 4 godziny temu, Camis napisał(a): Pięknie, nawet jeśli cudem wygra Trzasku to będzie imba i pisiory unieważnią wybory. Bez jaj, o tym mówisz? Tam to mi tylko Żydów, masonów i reptilian zabrakło I nie żadne US tylko paru przybocznych Trumpa. A za zarzucanie innym ingerencji w wybory powinni dostać ścierą za CPAC, który przecież oni finansują i za jawną agitację. Czy oni naprawdę uważają, że my jesteśmy jakimś krajem trzeciego świata? Powiem więcej, niech się szybko oddalą żeby nie używać niecenzuralnych słów. Edytowane 28 Maja 2025 przez Kris194 8
Szambo 641 Opublikowano 28 Maja 2025 Opublikowano 28 Maja 2025 Skoro już sondaże dają zwycięstwo Nawrockiemu, a on jest i tak niedoszacowany to nadzieji nie ma. Będziemy musieli jakoś to zaakceptować niestety. 1
KiloKush 735 Opublikowano 28 Maja 2025 Opublikowano 28 Maja 2025 Podziwiam waszą wiarę w polityków. Ludzie, którzy są zawodowymi kłamcami mają dla was zrobić coś dobrego? Ci ludzie od lat zawodowo zajmują się kłamaniem i wpychaniem po znajomości. Jak myślicie Trzaskowski czy Nawrocki zrobią coś dla zwykłego Kowalskiego czy w pierwszej mierze odwdzięczą się ludziom, którzy dawali miliony na kampanie? Jak na przykład lobby deweloperskie. 1 1
GordonLameman 9 185 Opublikowano 28 Maja 2025 Opublikowano 28 Maja 2025 Akurat co do lobby deweloperskiego to mogą nie mieć okazji bo Duda już się tym zajął 2 1
Kris194 4 848 Opublikowano 28 Maja 2025 Opublikowano 28 Maja 2025 https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/wywiesili-plakat-trzaskowskiego-siostry-rozancowe-wyslaly-im-list-deprawujecie-innych/zv1qqrn,79cfc278 Powtórzę kolejny raz, sekta. 4
Roman_PCMR 871 Opublikowano 28 Maja 2025 Opublikowano 28 Maja 2025 @KiloKush Nie pisz tak bo zaraz beda ci nazywali pisowcem, konfederata albo platformiarzem. A tak na serio to politycy zrobili z polityki serial brazylijski. Ludzie z wypiekami ogladaja i a to kaczynski zly a to tusk zly..... Niezle jaja mam
KiloKush 735 Opublikowano 28 Maja 2025 Opublikowano 28 Maja 2025 2 minuty temu, GordonLameman napisał(a): Akurat co do lobby deweloperskiego to mogą nie mieć okazji bo Duda już się tym zajął Akurat ostatnio po raz pierwszy ceny zaczęły spadać. Deweloperzy potrzebują kredytu 0% bo marża rzędu 50% im spadnie, a za darmo nie będą robić 1
Kris194 4 848 Opublikowano 28 Maja 2025 Opublikowano 28 Maja 2025 (edytowane) 17 minut temu, Szambo napisał(a): Skoro już sondaże dają zwycięstwo Nawrockiemu, a on jest i tak niedoszacowany to nadzieji nie ma. Będziemy musieli jakoś to zaakceptować niestety. No właśnie jest odwrotnie i stąd to coraz głośniejsze wycie z różnych stron. Mam nadzieję, że na tej amerykańskiej ingerencji w nasze wybory już całkiem sobie wybiją zęby. Edytowane 28 Maja 2025 przez Kris194
GordonLameman 9 185 Opublikowano 28 Maja 2025 Opublikowano 28 Maja 2025 4 minuty temu, Kris194 napisał(a): https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/wywiesili-plakat-trzaskowskiego-siostry-rozancowe-wyslaly-im-list-deprawujecie-innych/zv1qqrn,79cfc278 Powtórzę kolejny raz, sekta. Starszych ludzi TVRepublika tak nakręca, że takie rzeczy faktycznie mogą mieć miejsce. Szkoda, że nie ma widoku na zakończenie tego. 2 minuty temu, KiloKush napisał(a): Akurat ostatnio po raz pierwszy ceny zaczęły spadać. Deweloperzy potrzebują kredytu 0% bo marża rzędu 50% im spadnie, a za darmo nie będą robić No i dlatego Duduś nie chce podpisać ustawy dot. Jawności cen. Uchwalonej w zasadzie jednogłośnie. Nie wiem jaka do końca jest marża w tej branży, ale to co wyprawiają to dramat 3
SuLac0 470 Opublikowano 28 Maja 2025 Opublikowano 28 Maja 2025 28 minut temu, Szambo napisał(a): Skoro już sondaże dają zwycięstwo Nawrockiemu, a on jest i tak niedoszacowany to nadzieji nie ma. Będziemy musieli jakoś to zaakceptować niestety. a bo to pierwszy raz i troche wiecej empatii dla elektoratu, bo to jak widac chorowici ludzie ogolnie sa 1
KiloKush 735 Opublikowano 28 Maja 2025 Opublikowano 28 Maja 2025 (edytowane) 22 minuty temu, SuLac0 napisał(a): a bo to pierwszy raz i troche wiecej empatii dla elektoratu, bo to jak widac chorowici ludzie ogolnie sa Ale czemu dajesz tą grafikę? Pracowałem z rolnikami w zach pom. Wiesz czemu jest 2,1%? Bo u nas jest dużo ogromnych spółek po 2 000 ha +. dużo niemców, holendrów, francuzów. Za to na wschodzie są małe gospodarstwa i sadownicy. U nas taka słaba ziemia, że uprawiają rzepak, pszenicę, pszen żyto. A tutaj zarabia się przy 100+ ha. Jak ktoś ma sad, owoce, borówki, krowy tak jak na wschodzie to nie potrzebuje 200 ha. Sorry ale ta grafika pokazuje tylko, że na wschodzie jest więcej małych rolników. A niezdolność do pracy w rolnictwie jest często. Wielu rolników nie ma palca, dłoni lub kręgosłup im padł od je** fizycznego od zmierzchu do świtu. I przypominam. Spółka ma pracowników na umowach o pracę. Oni nie są na krusie. Edytowane 28 Maja 2025 przez KiloKush 1
Element Wojny 4 827 Opublikowano 28 Maja 2025 Opublikowano 28 Maja 2025 (edytowane) 53 minuty temu, Szambo napisał(a): Skoro już sondaże dają zwycięstwo Nawrockiemu, a on jest i tak niedoszacowany to nadzieji nie ma. Będziemy musieli jakoś to zaakceptować niestety. Wygra Trzaskowski, chyba ze Mentzen otwarcie dzis poprze Nawrockiego, w co absolutnie nie wierze. 2 minuty temu, KiloKush napisał(a): Sorry ale ta grafika pokazuje tylko, że na wschodzie jest więcej małych rolników. A niezdolność do pracy w rolnictwie jest często. Wielu rolników nie ma palca, dłoni lub kręgosłup im padł od je** fizycznego od zmierzchu do świtu. Juz dawno nie widzialem tak trafnego komentarza. Mam wujostwo na mazurach, 2 duze gospodarstwa rolne, jeden wujek stracil 2 palce kilka lat temu pracujac na polu, ciocia z drugiego gospodarstwa stracila reke wiele lat temu w wypadku zwiazanym z kombajnem. Edytowane 28 Maja 2025 przez Element Wojny
SuLac0 470 Opublikowano 28 Maja 2025 Opublikowano 28 Maja 2025 @KiloKush ok. rozumiem. ale z czego to wynika? dla mnie do jest skutek, a nie przyczyna. skutek zacofania, w roznych aspektach. tak tecn jak i ideologiczno-socjologicznych. 1
michasm 289 Opublikowano 28 Maja 2025 Opublikowano 28 Maja 2025 14 minut temu, Element Wojny napisał(a): Wygra Trzaskowski, chyba ze Mentzen otwarcie dzis poprze Nawrockiego, w co absolutnie nie wierze. Chciałem napisać, że Trzaskowski nie ma szans, ale widzę, że na w ciągu ostatnich dni sytuacja się zmieniła. Bukmacherzy dają niższy kurs na Trzaskowskiego. Sondaże też mu sprzyjają. Nie wiem jak to się stało. Nie wierzę, że Trzaskowski zdobył głosy dobrym słowem. Gada bzdury jak gadał. Kto dawał z siebie zrobić debila ten daje. Chyba afery Nawrockiego zrobiły swoje... 1
KiloKush 735 Opublikowano 28 Maja 2025 Opublikowano 28 Maja 2025 (edytowane) 9 minut temu, SuLac0 napisał(a): @KiloKush ok. rozumiem. ale z czego to wynika? dla mnie do jest skutek, a nie przyczyna. skutek zacofania, w roznych aspektach. tak tecn jak i ideologiczno-socjologicznych. Z ekonomii i naturalnych warunków. Jak masz dobrą ziemię pod warzywa owoce to nie musisz mieć dużego gospodarstwa. Na wschodzie są też najlepsze naturalne tereny pod wypas bydła. Pod sadownictwo też. Z resztą jak tam od setek lat są sady i firmy robiące soki i przetwory z owoców to i są rolnicy którzy mają z tego chleb. Dodatkowo duże Niemieckie spółki w zach pom ogarniają sobie maszyny i nawozy z Niemiec. Serwis John Deera czy firma z nawozami niemiecka nie będzie jeździła aż tak daleko. Naprawdę TV wam przedstawia jakiś obraz z dupy zacofania. Mniej TVNu. Miałem na studiach koleżankę której rodzina produkowała kurczęta pod pasztety z podlaskiego. Ustawiona do końca życia na poziomie o jakim nie jeden w Warszawie marzy. I o wiele bardziej inteligentna i światowa niż nie jeden korpo rat z Warszawy ;e Edytowane 28 Maja 2025 przez KiloKush 2
Element Wojny 4 827 Opublikowano 28 Maja 2025 Opublikowano 28 Maja 2025 Teraz, michasm napisał(a): Chciałem napisać, że Trzaskowski nie ma szans, ale widzę, że na w ciągu ostatnich dni sytuacja się zmieniła. Bukmacherzy dają niższy kurs na Trzaskowskiego. Sondaże też mu sprzyjają. Nie wiem jak to się stało. Nie wierzę, że Trzaskowski zdobył głosy dobrym słowem. Gada bzdury jak gadał. Kto dawał z siebie zrobić debila ten daje. Chyba afery Nawrockiego zrobiły swoje... Sondaze przed 1 tura pokazaly, ze trzeba na nie patrzec z przymruzeniem oka. Pokaz mi chociaz jeden, ktory wskazywal ze Mentzen wyladuje kolo 15% a Braun ponad 5%. Jesli taki byl, to oczywiscie przyznam sie do bledu, ale ja takiego nie widzialem. Druga sprawa jest taka, co juz kilka osob podkreslalo w tym watku, ze osoby glosujace na PiS/Nawrockiego, zwyczajnie wstydza sie do tego przyznac, dlatego na ten moment wola zgrywac niezdecydowanych. Nadal w grze jest ponad 7% glosow ktore moga isc w dowolna strone, i to one przewazna, a nie beton jednej czy drugiej strony.
TheMr. 2 865 Opublikowano 28 Maja 2025 Opublikowano 28 Maja 2025 Decydujący głos czy głosy wygrania Nawrockiego zadecydują braunisci. Tak jak u wyborców Mentzena jest niezły rozłam, i trzask ma szanse na zgarnięcie 30-40% głosów, bądź głosów nieważnych albo ludzie po prostu nie pójdą na wybory co jednak faworyzuje Trzaska, to Braunisci to jedna wielka niewiadoma. A tam siedzi 1.5 mln głosów, sporo. Zza granicy Trzask ma 450k pewnych głosów, miał w 2020 300k, także wzrost niezły i tak. Mobilizacja również zrobi swoje. 4 minuty temu, Element Wojny napisał(a): Sondaze przed 1 tura pokazaly, ze trzeba na nie patrzec z przymruzeniem oka. Pokaz mi chociaz jeden, ktory wskazywal ze Mentzen wyladuje kolo 15% a Braun ponad 5%. Jesli taki byl, to oczywiscie przyznam sie do bledu, ale ja takiego nie widzialem. Druga sprawa jest taka, co juz kilka osob podkreslalo w tym watku, ze osoby glosujace na PiS/Nawrockiego, zwyczajnie wstydza sie do tego przyznac, dlatego na ten moment wola zgrywac niezdecydowanych. Nadal w grze jest ponad 7% glosow ktore moga isc w dowolna strone, i to one przewazna, a nie beton jednej czy drugiej strony. Braun miał mieć 2-3%, a Memcen 18-20% według sondaży także Sondaże i tak przeszacowały Memcena. Od początku mówiłem że Memcen to będzie 11-13% miał
Element Wojny 4 827 Opublikowano 28 Maja 2025 Opublikowano 28 Maja 2025 4 minuty temu, KiloKush napisał(a): Miałem na studiach koleżankę której rodzina produkowała kurczęta pod pasztety z podlaskiego. Ustawiona do końca życia na poziomie o jakim nie jeden w Warszawie marzy. I o wiele bardziej inteligentna i światowa niż nie jeden korpo rat z Warszawy +100. Znam kilka takich osób, chociażby moja kuzynka która przejęła kilka lat temu małe gospodarstwo po zmarłym ojcu, bardzo szybko zburzyła często powielany obraz zacofanego, tępego i zabetonowanego rolnika. Miała pomysł, wystąpiła o jakieś tam dofinansowania, kompletnie przekształciła gospodarstwo i z tego co słyszę wiedzie jej się rewelacyjnie.
Kris194 4 848 Opublikowano 28 Maja 2025 Opublikowano 28 Maja 2025 (edytowane) Pogratulować, teraz pomyślcie ile osób może zmotywować przy swoich zasięgach ta dziewczyna. Edytowane 28 Maja 2025 przez Kris194 1
Digger 365 Opublikowano 28 Maja 2025 Opublikowano 28 Maja 2025 10 minut temu, Element Wojny napisał(a): Miała pomysł, wystąpiła o jakieś tam dofinansowania, kompletnie przekształciła gospodarstwo i z tego co słyszę wiedzie jej się rewelacyjnie. Czyli jednak zgniła łunia i lewackie dopłaty są dobre? 3
Rekomendowane odpowiedzi