Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, michaelius33 napisał(a):

Jak pamiętasz jeszcze zadymę z 2000 roku Bush vs Gore to tam na Florydzie chyba właśnie był problem z maszynkami do głosowania

https://en.wikipedia.org/wiki/2000_United_States_presidential_election_recount_in_Florida

i musieli ponownie liczyć ręcznie

Jedno nie musi zastąpić drugiego, można spokojnie zbudować system, który będzie zliczał głosy i o godz. 21:00 wyśle dane do PKW a członkowie komisji i tak by liczyli ręcznie i system by porównywał dane od komisji i dane z tych skanerów. Wtedy by można bardzo łatwo i szybko wyłapać czy ktoś przypadkiem nie próbuje majstrować przy wynikach w danej OKW. Dodatkową kwestią jest to, że mamy rok 2025 i zabezpieczenia też są "trochę" lepsze niż 25 lat temu.

Edytowane przez Kris194
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, huudyy napisał(a):

no to niech przeliczą ponownie i po sprawie. Na co tu czekać? Najwyżej zmieni się prezydenta (bądź nie), a tak będzie się to ciągnęło za Batyrem przez całą kadencję.

Toż mówię. Tylko szybciej i z mniejszą ilością rżenia pewnego konia.

Tylko jak jednak zmienią prezydenta to mam nadzieję, że z wyprzedzeniem poinformują, bo trzeba będzie się z kraju ewakuować na trochę. xD

Edytowane przez crush
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Kris194 napisał(a):

Dodatkową kwestią jest to, że mamy rok 2025 i zabezpieczenia też są "trochę" lepsze niż 25 lat temu.

Oraz narzędzia do łamania zabezpieczeń są lepsze. Jeśli ktoś chce zrobić taki system to tylko oparty na architekturze kryptograficznej. Inaczej zawsze istnieje ryzyko. W Polsce są od tego eksperci, wystarczy chcieć

Edytowane przez Fatality
Opublikowano (edytowane)
Teraz, Fatality napisał(a):

Oraz narzędzia do łamania zabezpieczeń są lepsze. Jeśli ktoś chce zrobić taki system to oparty na architekturze kryptograficznej. Inaczej zawsze istnieje ryzyko. W Polsce są od tego eksperci, wystarczy chcieć

Jakiekolwiek pomysły na blockchain czy głosowania internetowe powinny zostać odrzucone z góry. Tam nie ma bezpieczeństwa i anonimowości. 

Edytowane przez GordonLameman
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Dla kogoś kto głosował na Brauna to może i nudne, matematyka połączona ze statystyką i tym co dotychczas zostało przeliczone póki co wskazuje, że się nie myli i były spore wały. Protest wyborczy wysłało w formie tradycyjnej ponad 50000 osób. Takiej liczby nie było nawet w 2020 roku przy "cudach nad urną" w DPS. Nawet media, które dotychczas siedziały dość cicho w tym temacie i były za to mocno krytykowane jak chociażby TVN24 zaczynają mocniej ruszać ten temat. Jeśli jedna osoba ci mówi, że się mylisz to jeszcze da się to zignorować, jeśli to samo ci mówi 50000 osób to wypadałoby się już przynajmniej zastanowić drugi raz.

Nie byłem ani na 1, ani na 2 turze. Nie mam zamiaru głosować na nieudaczników, wariatów i podszywańców.

A z tych 50000 to ile jest takich gdzie ktoś rzeczywiście się czegoś sam dopatrzył, a nie półmózgich cieci malinowych, którzy po wpisach LPRowego Lurcha z Rodziny Addamsow stwierdzili, że "coś musi być na rzeczy!"? xD

Bo żeby wysyłać protest po wpisach Giertycha to trzeba być wybitnym imbecylem. xD

Edytowane przez crush
Opublikowano
30 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Przecież jest profil zaufany czy też podpis cyfrowy. Idzie to zrobić po ludzku-kto chce netem a kto nie idzie do punktu.

technicznie to nie ma zadnego problemu ale nie o to chodzi

jednak predzej czy pozniej to i tak zostanie zrobione

25 minut temu, Camis napisał(a):

@Kris194 da rade naslac giertycha na wicepremiera? wiadomo dlaczego KO chce utrzymac sfalszowany wynik?

Opublikowano
7 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Jakiekolwiek pomysły na blockchain czy głosowania internetowe powinny zostać odrzucone z góry. Tam nie ma bezpieczeństwa i anonimowości. 

Jak tam mam brutalne proste podejście do głosowania internetowego. Jak komuś się nie chce ruszyć dupy do głosowania to nie powinien wybierać ludzi którzy mają rządzić. Chyba, że właśnie leży w szpitalu albo jest niepełnosprawny.

Opublikowano
Godzinę temu, Kris194 napisał(a):

W takim wypadku mamy zarówno papierową kartę jak i jej skan więc chociażby metoda na proste unieważnianie kart odpada, podobnie jak doliczanie głosów innemu kandydatowi.

A potem przychodzą wybory do sejmu z książeczką lub płachtą A0 do wypełnienia :E

Opublikowano
34 minuty temu, crush napisał(a):

Toż mówię. Tylko szybciej i z mniejszą ilością rżenia pewnego konia.

Tylko jak jednak zmienią prezydenta to mam nadzieję, że z wyprzedzeniem poinformują, bo trzeba będzie się z kraju ewakuować na trochę. xD

Dorabiałeś w lasach państwowych czy miałeś grant Z NCBIR? :E Węgry słyszałem że są niezłe. 

17 minut temu, kubikolos napisał(a):

wiadomo dlaczego KO chce utrzymac sfalszowany wynik?

A ty dalej nie potrafisz rozróżnić 3 partii? 

Wyjaśnię Ci może kolorami? Holownia jest żółty, PSL zielony, a KO niebieskie. Nie wiem jak prościej to wytłumaczyć. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, huudyy napisał(a):

Dorabiałeś w lasach państwowych czy miałeś grant Z NCBIR? :E Węgry słyszałem że są niezłe. 

Mnie chodzi o to, że PiSowcy wyjdą na ulicę.

A uczestnictwo w tego typu dymach mnie nie interesuje. xD

Edytowane przez crush
Opublikowano
Teraz, huudyy napisał(a):

to niech se wychodzą, kij z nimi. 

To jest oczywiście sytuacja teoretyczna, bo Nawrocki jest prezydentem i już tego nic nie zmieni... Ale myślę, że to byłyby dymy rodem z Francji czy USA.

Także idealnie żeby się oddalić. 🤗

Opublikowano
8 minut temu, huudyy napisał(a):

A ty dalej nie potrafisz rozróżnić 3 partii? 

Wyjaśnię Ci może kolorami? Holownia jest żółty, PSL zielony, a KO niebieskie. Nie wiem jak prościej to wytłumaczyć. 

mnie nie interesuja partie tylko koalicja ktora rzadzi i pozwala na falszowanie wyborow

jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to nie zawracaj mi dupy a nie przyczepiasz sie jak rzep

Opublikowano
42 minuty temu, crush napisał(a):

Nie byłem ani na 1, ani na 2 turze. Nie mam zamiaru głosować na nieudaczników, wariatów i podszywańców.

A z tych 50000 to ile jest takich gdzie ktoś rzeczywiście się czegoś sam dopatrzył, a nie półmózgich cieci malinowych, którzy po wpisach LPRowego Lurcha z Rodziny Addamsow stwierdzili, że "coś musi być na rzeczy!"? xD

Bo żeby wysyłać protest po wpisach Giertycha to trzeba być wybitnym imbecylem. xD

Dla twojej wiadomości protest, który wysłałem przeczytałem od deski do deski, dane też sam analizowałem i wysłałem dlatego, że zgadzałem się z jego treścią.

31 minut temu, kubikolos napisał(a):

da rade naslac giertycha na wicepremiera? wiadomo dlaczego KO chce utrzymac sfalszowany wynik?

A kto mówi w tej chwili o przeliczeniu wszystkich głosów? Plan jest w tym momencie taki

Jak to zostanie przeliczone to może się okazać, że pisiory same będą wrzeszczeć żeby liczyć wszystko :E

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

‼️‼️‼️‼️PILNE ‼️‼️‼️‼️

20250624-140947.jpg

@Kris194 ‼️‼️‼️

1 minutę temu, Kris194 napisał(a):

Dla twojej wiadomości protest, który wysłałem przeczytałem od deski do deski, dane też sam analizowałem i wysłałem dlatego, że zgadzałem się z jego treścią.

Czyli sam nieprawidłowości nie wykryłeś, tylko podsunął Ci ją piękny Roman. 👌🏻

Edytowane przez crush
  • Upvote 1
Opublikowano

Akurat w tej komisji nieprawidłowości nie było widać a jednak i tak jeden głos się znalazł :E Większym problemem tam były nieprawidłowości formalne z tego co wiem (głosy na obu kandydatów w jednej kopercie).

14 minut temu, crush napisał(a):

Czyli sam nieprawidłowości nie wykryłeś, tylko podsunął Ci ją piękny Roman. 👌🏻

Nieprawidłowości wykryli początkowo ludzie z CSI WYKOP.

• Upvote 2
Opublikowano
21 minut temu, kubikolos napisał(a):

mnie nie interesuja partie tylko koalicja ktora rzadzi i pozwala na falszowanie wyborow

Czyli albo z nami, albo przeciw nam, nie ważne czy w koalicji czy nie. Radzieckie standardy myślenia.

22 minuty temu, kubikolos napisał(a):

jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to nie zawracaj mi dupy a nie przyczepiasz sie jak rzep

ale zapiekło, co? :E idź se potrzaskaj jeszcze, może Ci ciśnienie spadnie.

• Upvote 1
Opublikowano
20 minut temu, Kris194 napisał(a):

czyli wyslales duplikat protestu bo podsuneli ci tresc z ktora sie zgadzasz? XDDDDDD

3 minuty temu, huudyy napisał(a):

Czyli albo z nami, albo przeciw nam, nie ważne czy w koalicji czy nie. Radzieckie standardy myślenia.

wiesz co to jest koalicja rzadzaca i kto podpisal ta umowe? XD

wiesz ze mamy wicepremiera w rzadzie a nie wicepremiera pslu? XD

4 minuty temu, huudyy napisał(a):

ale zapiekło, co? :E idź se potrzaskaj jeszcze, może Ci ciśnienie spadnie.

prawie miesiac a tu nadal trzaska

:dj:

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Kris194 napisał(a):

Nieprawidłowości wykryli początkowo ludzie z CSI WYKOP.

Mówisz o tym co później napisał, że on to na bombie liczył i się pomylił?

default-smilies-whee.gif

Edytowane przez crush
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, kubikolos napisał(a):

w sensie co? ten screenshot to photoshop? kazdy widzi co jest wylaczone

wklejasz jakis kontekst z dupy ktorego nawet nie wyswietlaja uzytkownikom bo odwoluje sie do czatu na ..x  XD

to dopiero blysnales

Wyłączone są komentarze do filmu, który został utworzony z chatu na żywo. W trakcie możan było pisać do woli.

Wiem, że takim jak ty partyjnym klakierom myślenie przychodzi ciężko, ale bez przesady. Powinieneś to rozgryźć.

Może zainwestuj w edukację?

• Upvote 3