Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Cappucino napisał(a):

Głównie około politycznego szamba, onetowy ekspert wybitny...:rotfl2:.

Raczej około prawa i spraw publicznych, ale co Ty mozesz o tym wiedzieć :) 

16 minut temu, Cappucino napisał(a):

Jeszcze tak nisko nie upadłem, by "brylować" na jakiś forach i marnować tyle czasu, to trzeba mieć skopane prywatne życie. 

To był taki sam styl ironii jak mój, ale to trzeba trochę wyobraźni, tego nie wyguglasz miszczu.

Miałem coś odpisać, ale w sumie... nie jesteś wart mego czasu :) 

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, Camis napisał(a):

Być może mamy powtórkę z Macierewicza i Amerykanie powiedzieli, że jak Centkiewicz zostanie szefem BBN to zablokują dzielenie się danymi wywiadowczymi, a Hołownia zagrał rolę posłańca tej wiadomości...

Generalnie brawo Polacy - wybraliście sobie Prezydenta, który jeszcze nie zaczął rządzić, a już są problemy... No, ale co zrobić jak niektórzy widzą jedynie "hordy imigrantów" atakujące nasz kraj i "zbawiciela" Nawrockiego... 

Dodam jeszcze, że zanim w ogóle była ogłoszona ta nominacja to miałem sen, że Pan Centkieiwcz był jakimś tajnym agentem o pseudonimie "Włoszczyzna"... :) Sprawdziłem jak się obudziłem to w necie i wyskoczył rzeczywiście jakiś jeden wpis gdzie coś o tym pisano :) A w śnie było tak, że Polska będzie miała przez to jakieś problemy. Ten sen miałem z 2 tyg. temu i co ciekawe kompletnie jakoś się nie interesuję tą osobą. Kojarzyłem go jedynie z walki z Wałęsą w sprawie "bolka" i nawet nie wiedziałem, że był w IPN.

Edytowane przez hubio
Opublikowano
20 minut temu, Winter napisał(a):

Ciekaw jestem teraz reakcji Tuska. Nie chciałbym tworzyć koalicji z kimś kto knuje z moim wrogiem.

16 minut temu, Winter napisał(a):

Wiesz o co jest gra? O tysiące stołków w SSP. Oni będą woleli to kolejne 2 lata ciągnąć i przerżnąć wybory.

Ty mi się nie pytaj tylko pogadaj sam ze sobą bo widzę, że macie odrębne zdania.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Winter napisał(a):

Ciekaw jestem teraz reakcji Tuska. Nie chciałbym tworzyć koalicji z kimś kto knuje z moim wrogiem.

Myślisz, że Tusk jest ślepy czy głupi? To stary wyjadacz, jak on wchodził do polityki to Hołownia jeszcze do szkoły chodził :E

Edytowane przez Kris194
  • Haha 1
Opublikowano
4 godziny temu, skypan napisał(a):

Ukrainie USA przykręciła dostawy w podzięce, że putin nie dostarczył sprzętu Iranowi.

Skąd to info?

Słucham sobie pogadanek ludzi którzy mają jakieś pojęcie o tych tematach i oni twierdzą, że to jest śmieszna hipoteza, bo ruscy nie mają czym wspierać Iranu, a poza tym odwrotnie - baliby się, bo by się USA i Chiny mogły wku..zdenerwować

Aha, dobra, widzę odpowiedź w następnym poście

choć nie jestem przekonany.

3 godziny temu, Henryk Nowak napisał(a):

W najbliższym czasie nie dojdzie do żadnej wojny z Chinami. Trump straszył I straszył a nie ma nawet wojny handlowej. 

Oczywiście, że dojdzie do wojny, choć niekoniecznie militarnej z Chinami, ale nie tak od razu, za to pro-ruscy propagandyści w USA każdy ruch/pomysł anty-ukraiński od 2 lat argumentują tym debilizmem. 

Chodziło mi o narrację trumpistów.

Nie powinien wstrzymywać dostaw i to jest w interesie amerykańskiego obywatela.

Trump i jego szemrana ekipa z dziwnymi powiązaniami z Rosją, Chinami i przestępczością, raczej się mało przejmuje dobrem kraju. To tylko ściema dla naiwniaków i debili. Podatki i tej cały beautiful bill są tego dowodem. Daje więcej tym co go wsparli i tyle. Tradycyjnie. Nie to, że za Bidona było inaczej.

Bez Europy USA tonie, to po pierwsze. Po drugie kreowanie USA na dobrego wujka i obrońcę też jest w interesie amerykańskiego obywatela, tylko debile z maga tego nie wiedzą. 

No może nie kreowanie dobrego wujka, ale zgoda.

Żyjemy "po amerykańsku", kupujemy ich usługi, sprzęt, jedzenie, oglądamy ich filmy i słuchamy ich muzyki. Oni na tym zarabiają od dekad. Plan Marshalla bardzo się do tego przyczynił, wtedy zainwestowali ogromne pieniądze w Europę. Jeśli trump chce się powoli wycofywać i izolować to oszczędności będą tylko pozorne, bo straty będą przytłaczające. Poza tym wcale byśmy nie zostali z niczym bo już dla prawie każdego produktu z USA jest alternatywa z innych krajów. To co robi trump to tani populizm dla półgłówków z maga a skończy się to jeszcze większym poziomem biedy i deficytu. 

https://www.foodandwaterwatch.org/2025/06/04/trumps-big-ugly-bill-budget-reconciliation/

Zgoda. Ale to nie tani populizm moim zdaniem. Tak jak Bidonem ktoś sterował, tak samo tutaj mocodawcy Trumpa oczekują konkretnych działań i najwyraźniej ci mocodawcy to ludzie, którym zależy na osłabieniu USA i Europy. Kto to? "nie wiem... ale się domyślam" ;)

Przeczytaj sobie, biedni to dopiero teraz będą w tyłku przez Trumpa. Tak to jest jak się głosuje na populistów, a ten w dodatku jest bardzo stary i głupi. 

Większość głosowała bo miała dosyć tego jak ich demokraci i administracja Bidona traktowali. Populizm sam w sobie zły nie jest. To złe słowo. Po prostu kłamanie i obiecywanie rzeczy, których nie ma się najmniejszego zamiaru wykonać. Typowe dla 90+% polityków i w USA i u nas. 

3 godziny temu, Camis napisał(a):

3a9a6c98b4c5884ed5233975d01ee258e9c1557a

To jest fake, czy prawda? Nie mam nic przeciwko tęczom, niech sobie robią, a podpalających wandali należy ukarać. 

Ale za swoje. Z jakiej racji w kraju który tonie w długach, w którym wiele ludzi nie stać na zdrowe jedzenie czy sensowną opiekę medyczną, wydajemy bańkę "polskich moich nowych złotych" na takie debilizmy? Organizacje LGHDTV+ niech sobie to sponsorują!

Nie widzę żadnej różnicy między marnowaniem kasy na imprezy i przywileje dla kościółka, a wywalaniem kasy na takie coś.

Co do dyskusji o kebabowniach to podziewiam tych którzy to kupują i jedzą. Podziwiam za odwagę. Mi jej trochę brakuje, a wypowiedzi osób które tam pracowały nie pomagają.

Naszym rodakom dowożącym jedzenie zresztą też nie ufam za bardzo i wolę unikać.

14 minut temu, Kris194 napisał(a):

Kolejny nielot :E

A ostatnio oglądałem pogadankę Marka Meissnera, w której zrobił kompilację informacji o przeciągach, nagłych zawałach serca i samobójstwach wśród tak tylko przypadkiem osób wysoko postawionych, którzy wypadli z łask Stalina

oj sorry. 

Nie Stalina. 

Putina.

• Upvote 1
Opublikowano
35 minut temu, Kris194 napisał(a):

To stary wyjadacz, jak on wchodził do polityki to Hołownia jeszcze do szkoły chodził :E

Po tym spotkaniu to uważam, że teraz to Tusk jest ogrywamy a nie odwrotnie. Mogą grać tą kartą przy rekonstrukcji rządu. Ci ze spotkania mają dwie opcje a Tusk co ma do zaoferowania ?

Opublikowano
39 minut temu, Winter napisał(a):

Niby tak, a jednak ostatnie 1,5 roku to była pomyłka za pomyłką. Tusk stracił instynkt polityczny.

No niestety okazało się, że gdzie kucharek sześć tam nie ma co jeść.

Opublikowano

Tusk powinien usunąć się w cień i sterować z tylnego siedzenia, tak jak to robi Kaczafi. W pewnym momencie Tusk robił na drugi etat jako rzecznik rządu. Zamiast dopuścić do rządzenia jakiś rozgarniętych ludzi, to otaczał się miernotami i sam wszystkim zarządzał. Najlepiej widać to było jak poszedł do UE zarabiać dobry pieniądz, a władze przejęli jego podwładni. To była tragedia.

• Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, lukadd napisał(a):

Nie wiem jak Ty, ale ja po zakupach w mięsnym raczej nie chciałby kosztować takiej szyneczki obrabianej przez muslima do tego przymuszonego :E 

Więc nie uważam, aby to był dobry pomysł, lepiej już zostawić im wołowinę na tym się znają.

Niech kroją dla innych uchodźców. :E

Opublikowano (edytowane)

Hahaha - i miałem rację pisząc wcześniej, zanim pojawiły się doniesienia medialne:

https://wiadomosci.wp.pl/nocne-spotkanie-holowni-z-bielanem-jest-reakcja-marszalka-sejmu-7174733211851456a

Czasem tematem rozmów jest ważna dla opozycji ustawa, czasem wymiana informacji o sytuacji bieżącej, np. w kontekście relacji z USA. Tak było im tym razem.

Powinien mnie chyba ktoś zatrudnić na jakiegoś analityka czy kogoś takiego :) Na bank amerykanie zagrozili zablokowaniem danych wywiadowczych jak klon Macierewicza zostanie szefem BBN :) 

Edytowane przez hubio
Opublikowano

ZIrl9h7.png

https://x.com/szymon_holownia/status/1941163412802642415

uGiwjnz.png

6mVQ30G.png

hIMgtwa.png

:rotfl2:

2 godziny temu, Kris194 napisał(a):

Myślisz, że Tusk jest ślepy czy głupi? To stary wyjadacz

Ostatnio już tak, wyjadacz to był kiedyś teraz już nie ogrania i z nim u sterów KO jeszcze szybciej zatonie. 

17 minut temu, hubio napisał(a):

Na bank amerykanie zagrozili zablokowaniem danych wywiadowczych jak klon Macierewicza zostanie szefem BBN :) 

A nie zostanie?. 

• Haha 2
Opublikowano
Cytat

Jeśli rząd nie opanuje granicy zachodniej to faszyści będą mieli konstytucyjną większość. Posłuchajcie tych
tekstów - "tam siedzi polska lewaczka co robi emigrantom metę, a rudy ma obiecaną fuchę w brukseli więc robi co oni chcą"

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-już-bilet-kupiony.2410635/post-193841072

Cytat

Burza w KO po tajnej wizycie marszałka Hołowni u Adama Bielana. "To jest dramat"

— Nam się wszystko wali, a on takie numery odstawia. To jest poziom chłopca w krótkich spodenkach – mówią Onetowi nieoficjalnie politycy PO, gdy słyszą od nas, że marszałek Hołownia w czwartek wieczorem wizytował w domu europosła PiS Adama Bielana. Na miejscu był także senator PSL Michał Kamiński, a w nocy do mieszkania Bielana przyjechał także Jarosław Kaczyński. — Nie chcę wierzyć, że Hołownia mógłby to zrobić – mówi Onetowi Dariusz Joński, europoseł PO.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/burza-w-ko-po-tajnej-wizycie-marszalka-holowni-u-adama-bielana-to-jest-dramat/rlmd6p4

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Do wyborów parlamentarnych to się nie skończy na jednej nowej partii.

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2025-07-04/senator-zapowiada-powstanie-nowej-partii-chcemy-zaproponowac-alternatywe/

Cytat

- Jestem przerażony perspektywą, która może się wydarzyć koalicji PiS-u, Konfederacji i Brauna, która może zdobyć większość konstytucyjną i wtedy skończy się złoty wiek Polski - wyjaśnił.

Nie jeden z nas jest tym też przerażony i dlatego celem każdego zdrowo myślącego Polaka i każdej zdrowo myślącej Polki powinno być nie doprowadzenie całej prawicy jako przyszłej Zjednoczonej Łże-Prawicy do większości konstytucyjnej, nawet, jeśli obecny rząd daje ciała i "nic nie robi".

Edytowane przez Spl97
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Ludojad napisał(a):

Tak . Na pewno od Bosaka to musi być prawda sama prawda i tylko prawda. Szkoda, ż nie umieścił informacji skąd.  Ale przecież to nie problem co nie? BO można to podpiąć gdziekolwiek... 

Edytowane przez Crew 900
Opublikowano
59 minut temu, Camis napisał(a):

A nie zostanie?. 

No właśnie, moim zdaniem, w tej sprawie Hołownia jako posłaniec gadał z Kaczyńskim :) Ale w sumie PiS to nie musi zależeć bo np. odcięcie danych wywiadowczych to i tak strzał do KO, przy czym jak KO to rozgłosi publicznie, że przez Centkiewicza to już wróci rykoszetem do PiS. Zobaczymy - czas pokaże czy zostanie.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Kris194 napisał(a):

A skąd wiadomo, że to żołnierze i to jeszcze niemieccy? Ja bym powiedział, że wuja widać.

Nieważne bo można to podpiąć gdziekolwiek.

Edytowane przez Crew 900
Opublikowano
1 minutę temu, hubio napisał(a):

No właśnie, moim zdaniem, w tej sprawie Hołownia jako posłaniec gadał z Kaczyńskim :) Ale w sumie PiS to nie musi zależeć bo np. odcięcie danych wywiadowczych to i tak strzał do KO, przy czym jak KO to rozgłosi publicznie, że przez Centkiewicza to już wróci rykoszetem do PiS. Zobaczymy - czas pokaże czy zostanie.

To był ukłon w stronę Kaczyńskiego. Już mocniej się nie dało ukłonić
Ja już mam dużą podejrzliwość do Hołowni