Skocz do zawartości

Migracja użytkowników z forum PCLab (*)

Recommended Posts

18 minut temu, Krzysiak napisał:

A jak jeszcze przyjdą wszystkie znajome gęby z laba to już w ogóle prawie po staremu...szkoda tylko, że zawartość przepadnie. Sam naklepałem tam ponad 58k postów (mniej lub bardziej wartościowych) :E

Większość tematów i postów począwszy od 2004 roku do teraz będzie można przeglądać dalej na web.archive.org

https://web.archive.org/web/20240000000000*/https://forum.pclab.pl/

ale fakt - nie będzie to ani takie szybkie, ani tak wygodne jak na normalnej stronie. 

Przed chwilą, Element Wojny napisał:

Wiesz co sie odwalilo w temacie laba i tego zamkniecia z zaskoczenia ? 

Niestety nie mam wiedzy na ten temat, ale mam kilka podejrzeń.

Myślę, że najbardziej prawdopodobne jest to, co pisałem u siebie na Discordzie o potencjalnych kwestiach prawnych związanych z działalnością niektórych osób na forum (tj. pamiętny Grożeniok). Tam było ponoć bardzo grubo. To by tłumaczyło czemu forum nie zostanie pozostawione nawet jako read-only, tylko od razu następuje kasacja danych na twardo + wypowiedzenie umów (to było kierowane ewidentnie do X-koma i Komputrona).

Być może konieczność składania zeznań wraz z koniecznością cięcia (wszelkich) kosztów spowodowało to co spowodowało.

• Like 1

1 minutę temu, EvilKillaruna napisał:

Myślę, że najbardziej prawdopodobne jest to, co pisałem u siebie na Discordzie o potencjalnych kwestiach prawnych związanych z działalnością niektórych osób na forum (tj. pamiętny Grożeniok). Tam było ponoć bardzo grubo.

Czy to bylo zwiazane z tym wklejaniem roznych zdjec z osobami maloletnimi i gore pelnymi krwi przez jakiegos chorego psychola ?

2 minuty temu, EvilKillaruna napisał:

Niestety nie mam wiedzy na ten temat, ale mam kilka podejrzeń.

Myślę, że najbardziej prawdopodobne jest to, co pisałem u siebie na Discordzie o potencjalnych kwestiach prawnych związanych z działalnością niektórych osób na forum (tj. pamiętny Grożeniok). Tam było ponoć bardzo grubo. To by tłumaczyło czemu forum nie zostanie pozostawione nawet jako read-only, tylko od razu następuje kasacja danych na twardo + wypowiedzenie umów (to było kierowane ewidentnie do X-koma i Komputrona).

Być może konieczność składania zeznań wraz z koniecznością cięcia (wszelkich) kosztów spowodowało to co spowodowało.

Możesz jakoś rozwinąć. Jakoś to się nie klei

Przed chwilą, MasterBlaster napisał:

Możesz jakoś rozwinąć. Jakoś to się nie klei

Chociażby:

1 minutę temu, Element Wojny napisał:

Czy to bylo zwiazane z tym wklejaniem roznych zdjec z osobami maloletnimi i gore pelnymi krwi przez jakiegos chorego psychola ?

To jest w sumie i tak ewenement że forum z takimi historiami tak długo się utrzymało.

• Like 1

Przed chwilą, PiPoLiNiO napisał:

o co kaman?

Nie pamietasz? Jakis koles wklejal pedofilskie tresci i gore z osobami ktore sie ciely itd. To trwalo troche, raz mocno zareagowalem, ale Blind wzial mnie na bok co nieco wytlumaczyl i od tamtej pory juz siedzialem cicho, bo wiedzialem ze sprawa jest gruba.

• Like 1

Przed chwilą, PiPoLiNiO napisał:

o co kaman?

Było paru takich, którzy bawili się m.in. w doxing czy wrzucanie treści w rażący sposób naruszający prawo. Było to w określonych działach, więc możliwe że Cię to minęło. Uwierz mi, nic nie straciłeś. Jak sobie o tym przypominam to od razu robi mi się źle. To naprawdę były grube obrazki.

• Upvote 1

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...