Migracja użytkowników z forum PCLab (*)
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez slafec · Opublikowano
Ja też gram w Metro powoli, bo nie chcę żeby szybko się skończyło U siebie dużych problemów z celowaniem nie zaobserwowałem (ale przyjemniej strzelało się np. w RE4). @musichunter1x Czemu Index, a nie Quest 3 lub PSVR2? Pewnie taniej by Ci wyszło, a miałbyś lepszy i nowszy sprzęt z gwarancją. -
Przez LeBomB · Opublikowano
Też po tym fragmencie się uśmiechnąłem, bo patrząc choćby na aktualny stan sieci, to dziś, godzina 11:30, saldo wynosi 1683 i to eksport, czyli po odjęciu importu i biorąc pod uwagę bieżącą produkcję, nadprodukcja jest 400 razy wyższa niż wskazywany w materiale brak. Ogólnie przez większość czasu nasz system się spina. Problem jest tylko w odbiorze energii od prosumentów. 4MW to niektóre firmy produkcyjne same sobie potrafią produkować łącząc różne typy OZE (wiatr, słońce, biogaz własnej produkcji). Brak w postaci 4MW nie jest żadnym znaczącym brakiem o ile w ogóle wystąpi. Z całym szacunkiem dla Pana Władysława, który posiada dużą wiedzę o energetyce, działa pod kątem naukowym w niej wiele lat, to tu uważam, że momentami jednak trochę odjechał. Facet ma dobre pojęcie o samym systemie i energetyce, ale ma też swoje lata. Z własnego doświadczenia z obcowania z ludźmi nauki w różnym wieku wiem, że problem z ludźmi nauki w wieku 70-90 lat jest taki, że pierwsze co w większości (to podkreślam, bo nie wszyscy) usłyszy się przy nowych pomysłach, to "nie da się". Nie jest to "nie da się" na zasadzie, że faktycznie nie da się, tylko po prostu albo ich wiedza lub biegłość technologiczna już nie sięga do nowych rozwiązań, albo komfortowo czują się w tym w czym są obecnie, a wszelkie zmiany sprawią, że przestaną być ekspertami w danej dziedzinie, bo nie ogarną tych zmian. Oczywiście to tylko moje zdanie i nie zamierzam umniejszać tą wypowiedzią Panu Władysławowi jego wiedzy czy wkładu w elektroenergetykę. Po prostu uważam, że w pewnych dziedzinach trzeba dać szansę wykazania się młodszym, bardziej otwartym na wyzwania i nowe rozwiązania, bo tak to dalej będziemy tkwili w miejscu. -
Przez razeks · Opublikowano
Zdecydowanie, a często potrafi o wiele więcej. Mam wrażenie że niektórzy nie ogarniają jak wielki ten zasilacz ma zapas mocy i porównują do jakiś shitowych 650-tek: https://ithardware.pl/testyirecenzje/seasonic_focus_gx_750_test_zasilacza-13117-7.html -
Przez trepek · Opublikowano
Czym różni się chłop podszywający się w internecie pod kobietę od chłopa zakładającego babską kieckę?
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi