Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, Atomowa Sprawiedliwość napisał(a):

W

ATOM! :D 

Zegarem PcLabowej zagłady i've been summoned ATOMOWĄ SPRAWIEDLIWOŚĆ :piwko:

Nareszcie jesteś!!! nareszcie na tym forum będzie odrobinę luksusu bez limitów i całkowita pogarda biedy :E 

Opublikowano

Swego czasu w części publicystycznej wieszczono koniec komputerów stacjonarnych na rzecz urządzeń "ery post-pc" np. tabletów - finalnie to one straciły na rzecz smartfonów z większymi wyświetlaczami. Z forami może będzie podobnie. Masowość nie wróci, nisza wciąż może jednak pozostać "zwarta".

• Like 1
Opublikowano

Za paręnaście lat kanał YT ciekawehistorie zrobi dokument o złotych czasach for internetowych i będzie można powspominać z łezką w oku. ;) Swoją drogą, ciekawe jak wtedy będzie wyglądała wymiana informacji w sieci...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, Strutter napisał(a):

@Wodzu

Myśmy chyba nawet rozmawiali na GG w "tamtych czasach", czyż nie?

Ręki sobie uciąć nie dam, ale też mi coś takiego świta.

Edit: czy to nie było aby przy okazji Intel Core Club?

Edytowane przez Wodzu
Opublikowano

@Strutter, tak jest, właśnie przed chwilą zrobiłem szybki przegląd swojej pełnoletniej kariery na Labie i przypomniałem sobie te poradniki. Z perspektywy czasu brzmi to zabawnie, bo poradniki na forach często polegały po prostu na skondensowaniu wiedzy społeczności, ja też nie byłem żadnych fachowcem od hardware'u. No ale takie to były czasy. :P

Opublikowano

@RyszardGTS

Używałem do ostatniej wersji 7 beta. Była bez reklam, poprzednie też dało się tak "zrobić". Zakończyło się przejściem na Palringo, gdzie można było łączyć GG i FB w tamtym czasie.

@Wodzu

Zawsze jest jakiś początek, okres mojej względnej forumowej ciszy przypadał na lata "redaktorskie", co otworzyło dostęp do zasobów sprzętowych. Na szczęście wykształcenie umożliwiło inną ścieżkę kariery. :E

Opublikowano
6 godzin temu, RyszardGTS napisał(a):

@Strutter No jak nie jak tak (Tlen).

Tlen pomimo że GG miał od pewnego czasu dominację był popularny na AGH/PWr/itd, wydaje mi się że studenciaki z sentymentu używali Tlena do końca (studiów).

W IT nikt nie uzywal Tlena. Pila  Tomek urzywali GG.W tamtych czasach odpowiedz miales praktycznie natychmiastowa bo im zalezalo.

Opublikowano
10 godzin temu, RyszardGTS napisał(a):

ATOM! :D 

Zegarem PcLabowej zagłady i've been summoned ATOMOWĄ SPRAWIEDLIWOŚĆ :piwko:

Nareszcie jesteś!!! nareszcie na tym forum będzie odrobinę luksusu bez limitów i całkowita pogarda biedy :E 

Wiadomość na labie widziałem, ale też wcześniej Ender mi mówił. Tak se o założyłem konto, chociaż fora już nie mają sensu i nie wróca. Na labie nie mogłem się zalogować bo zapomniałem hasła (reset oczywix nie działał) i chyba miałem permbana znowu :E  Tutaj na szczescie nie ma moderacji widocznie, bo jeszcze nic nie dostałem.

Opublikowano (edytowane)

@Atomowa Sprawiedliwość Chyba piętnastego wysłałem ci PMkę, miałeś info na maila? (maila połączonego z kontem, no chyba że tego adresu e-mail już nie używasz)

Takie pytanko bo sporo osób wysyła PMki i nawet jak forum padnie to w mailach jest info gdzie się przenieśliśmy czyli forum ith.

Edytowane przez RyszardGTS
Opublikowano

Czytam właśnie o pożegnalnym spotkaniu w wątku "Zamknięcie Forum" na Labie. 

Tymczasem Czesiek co kończy robotę o 15 w piątek 29 listopada, gasi światło i zamyka forum jak to było zawsze podczas ciszy wyborczej:

liwc4U.gif

pau.gif

My forumowicze:

tenor.gif

Opublikowano

E tam, forum to ludzie czyli forumowicze a ci są tutaj, forum przetrwało.

Dlatego należy się cieszyć że mieliśmy miesiąc by przenieść jak najwięcej osób z PCL na ITH.

Dodatkowo treści są archiwizowane przez wiele osób.

Dlatego, zatańczmy :D 

Opublikowano

Ja miałem takie zakusy, by pytać, kto jest najstarszym z - metryki urodzenia ;) - userem.

Ale wychodzi na to, że tu same ramole i pytanie jest przez to średnio zasadne.
Za to bardziej zasadne jest w kontekście, jak długo przeżyje formuła forum = KTO JEST NAJMŁODSZY, i kto z najmłodszych używa tak "archaicznej formy", jakim jest forum.