SylwesterI. 865 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego 5 godzin temu, sideband napisał(a): Proszę cię te 4h zostały przyjęte tak od czapy pomimo różnej budowy matrycy WOLED vs QD Ale niestety taki AOC pomijanie czyszczeń traktuje jako złamanie zasad gwarancj
MadDog 303 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego 10 godzin temu, Phoenix. napisał(a): Normalnie 2799 w promocji a z kodem na 70zl dałem 2729zl. Miałem już 240hz LG Oled więc uznałem że dopłacę już do 360hz, żeby mieć coś więcej Taka fanaberia, ale ja gram głównie w multi wiec będzie wykorzystane. Ale za 2299zl ten gigus czy MSI z xkom za kapkę więcej to sztos. Mogę komuś oddać kod na 50zl na tego MSI z xkom wtedy wychodzi 2399zl plus gra i kod steam 30 dolarów. Kurde zapomniałem o kodach z X-Komu. No trudno. MSI już przejęty przez Fedexa 😏
Phoenix. 4 726 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego 8 godzin temu, Rico650 napisał(a): A jak to zrobić? Firmware ze strony, podłączasz monitor po kablu USB z zestawu i klikasz w plik https://www.aorus.com/pl-pl/monitors/aorus-fo27q2/Support 1
galakty 3 324 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego @Phoenix. Dawaj znać jak ten QD-OLED, bo miałeś LG na matrycy chyba zbliżonej do mojego AOC więc chętnie posłucham opinie
Phoenix. 4 726 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego Tak też jestem ciekaw porównania ale dopiero późnym wieczorem dziś go podłączę 1
Kaczkofan 255 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego Panowie, szybka akcja: AOC AG346UCD | czyn Samsung G8 LS34DG850SUXDU ? Różnica w cenie 400pln, ale mam większe zaufanie do Samsunga. Niestety 32" odpada, nie znalazłem OLED zakrzywionego (w moim budżecie), a nie chcę już płaskiego ekranu
Phoenix. 4 726 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego Jak dla mnie to G8 wygrywa wygladem i wykonaniem. Patrzyles czym sie rozni od tego drugiego G8?? bo sa prawie jak dwie krople wody.
Kaczkofan 255 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego Tak, są prawie identyczne jeśli chodzi o parametry i faktycznie Samsung prezentuje się lepiej - tak jak piszesz. Ok, wlatuje do koszyka, za kilka dni podzielę się wrażeniami, dziękuję za wszystkie porady i cierpliwe tłumaczenie/wyjaśnianie wątpliwości
Phoenix. 4 726 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego Ten AOC ma okropna dolna ramke i nie tylko w tym modelu.
Czarny_PLone 45 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego Rozumiem żeby w AW3225QF odpalić wszystko razem czyli 240hz+10bit color oraz VRR musimy zastosować dostarczony kabel HDMI 2.1 ?
JohnyWol 81 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego (edytowane) Dla 4K 240hz 10bit tak, kabel HDMI 2.1 - nie koniecznie musi być ten z pudełka, ale ważne aby był certyfikowany, bo z "chińszczyzną" może być różnie + GPU ze złączem HDMI 2.1 (jak karta nie ma złącza 2.1 to sam kabel nic nie zmieni). Display port 1.4 kończy się chyba na 120hz Edytowane 8 Lutego przez JohnyWol
MadDog 303 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego Display port 1.4 obsłuży 240Hz dla 1440p i 120Hz dla 4K
Czarny_PLone 45 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego (edytowane) 12 minut temu, JohnyWol napisał(a): Dla 4K 240hz 10bit tak, kabel HDMI 2.1 - nie koniecznie musi być ten z pudełka, ale ważne aby był certyfikowany, bo z "chińszczyzną" może być różnie + GPU ze złączem HDMI 2.1 (jak karta nie ma złącza 2.1 to sam kabel nic nie zmieni). Display port 1.4 kończy się chyba na 120hz Dzięki o to mi chodziło mam rtx 4090 także nie ma problemu, Dell daje także kabel hdmi 2.1 w zestawie także chyba nie będzie potrzeby zamawiać nowego. Czyli rozumiem że obecnie jaki inny monitor bym nie kupił z display 1.4 to wszędzie muszę zastosować kabel HDMI2.1 ? i dopiero port 2.1 display załatwia sprawę Edytowane 8 Lutego przez Czarny_PLone
Gret 555 Opublikowano 8 Lutego Autor Opublikowano 8 Lutego i HDMI 2.1 i DP 1.4 obsługują 4k 240hz oba z DSC 1
SylwesterI. 865 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego 5 godzin temu, Kaczkofan napisał(a): Samsung prezentuje się lepiej - tak jak piszesz. Samsung wykonanie 1 klasa, amelinowa podstawa, design, funkcje smart, co prawda "tylko" 175hz, ale w większości zastosowań wystarczy, byle by nie pękł jak mój na środku ekranu, co zdarza się w samsungach, ja miałem tego pecha, syn, swojego używa już ponad 2 lata i wszystko jest ok
Kaczkofan 255 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego Znając moje szczęście, to pęknie w pół od samego patrzenia @SylwesterI.Ten sam model jak rozumiem, G8 34" itd?
Czarny_PLone 45 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego (edytowane) 46 minut temu, Gret napisał(a): i HDMI 2.1 i DP 1.4 obsługują 4k 240hz oba z DSC ale tu chodzi o to żeby było jeszcze 10 bit i VRR a to tylko podobno potrafi tylko HDMI2.1 bo DP1.4 nawet z DSC nie uciągnie tego dobrze rozumuje ? Edytowane 8 Lutego przez Czarny_PLone
Czarny_PLone 45 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego Super dam Wam znać bo własnie zamawiam tego lekkiego rogalika co i jak dojdzie na wtorek
SylwesterI. 865 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego 2 godziny temu, Kaczkofan napisał(a): Znając moje szczęście, to pęknie w pół od samego patrzenia @SylwesterI.Ten sam model jak rozumiem, G8 34" itd? Tak ten sam, ale to się zdarza rzadko kilka sztuk na tysiące
Phoenix. 4 726 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego 2 minuty temu, SylwesterI. napisał(a): Tak ten sam, ale to się zdarza rzadko kilka sztuk na tysiące Ty miales ten drugi model G8 o ile sie nie myle
SylwesterI. 865 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego Ja miałem G8 LS34BG850SUXEN, w sumie nie wiem czym się różnią
Zachy 586 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego (edytowane) 7 godzin temu, SylwesterI. napisał(a): Ja miałem G8 LS34BG850SUXEN, w sumie nie wiem czym się różnią Ten 1szy? Tez go mialem Nowy ma normalne hdmi i dport z tego co wiem, nie mini/micro porty. Tak to nie wiem jakie roznice. Tera siedze na Asusie i jest gites Fonty mogly by by lepszej jakosci w windowsie, ale do gier wyczes taki 39" ekran. Edytowane 9 Lutego przez Zachy
some1 536 Opublikowano 9 Lutego Opublikowano 9 Lutego W dniu 6.02.2025 o 09:38, Kadajo napisał(a): Przesiadłem się na 32" i nie ma bata, że wrócę do 27" a wyższa rozdzielczość niż 1440p nie wchodzi w grę Właściwie masz już na rynku takie monitory w wersji ultrawide, 39" UW to jak 32" z dodatkową przestrzenią po bokach. Tak jak 34"uw do 27". 1
Rekomendowane odpowiedzi