Brolly 758 Opublikowano 27 Kwietnia Opublikowano 27 Kwietnia (edytowane) Wie ktoś czemu on jest wycofany? https://www.x-kom.pl/p/1267536-monitor-led-27-265-284-dell-alienware-aw2725df-oled.html Jakiś nowszy model będzie? Edit : dobra już mam https://tftcentral.co.uk/news/dell-alienware-aw2725d-announced-with-27-qd-oled-panel-280hz-and-a-low-price-point Edytowane 27 Kwietnia przez Brolly
Karister 162 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia Ale bieda. LG mi mówi, że wysyłka tego nowego 45GX950A po 19 maja, a w x-komie sobie leży do wzięcia.
ODIN85 3 501 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia Oni często dają coś na stronę czego nie mają w magazynie 1
Karister 162 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia O, już zmienili na wydłużony czas dostawy, beka. 1
VRman 2 635 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja Chciałem zobaczyć czy coś ciekawego o monitorach 480Hz się pojawiło na YT, znalazłem reckę tego monitora i recenzent się zachwyca, że monitor kosztuje poniżej 3200zł. Wchodzę na ceneo a tam Nie zaglądałem do tego wątka od ponad miesiąca. Czy coś przegapiłem czy po prostu tak sobie podwyższyli cenę na ten model, bo mieli taką chęć? 1
Tasslehoff 65 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja ceny świrują na wszystkim, poczekasz trochę i cena wróci albo nawet i potanieje. Prawdopodobnie ma to jakiś związek z ilością na magazynie 1
Phoenix. 4 713 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja @sidebandPodrzucisz jeszcze raz linka do sciereczek bezpylowych bo znajomemu chcialem podeslac . Kto wie moze jak sprawdzic jaki panel jest w monitorze sony M10I 480hz ?? Nie pisza czy to woled oraz tez, ze qdoled, po prostu Oled Nic o powloce tez nie wiadomo.
Jinx 183 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja Słuchajcie, powoli przymierzam się do kupna drugiego monitora wyłącznie do grania, ale mam trochę mało miejsca na biurku na dwa 27 calaki obok siebie. Myślałem o ustawieniu jednego nad drugim, pytanie który na górę a który na dół? Testował ktoś takie ustawienie?
Wu70 739 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja 2x 27" nad sobą? Może 1x 34" wejdzie? (podobna wysokość, ale nie tak szeroko jak 2x27") ale najlepiej to zacznij od przestawienia biurka bo to brzmi jakbyś w szafie za karę miał te biurko
Jinx 183 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja Chyba po prostu wstawię foto, żeby dać pogląd sytuacji. Technicznie tam wejdą dwa 27 ale nie chcę zagracać biurka, pozatym potrzebuję tej wolnej przestrzeni po lewej na lapka do pracy. No i nie chce zasłaniać okna, bo kot nie wejdzie XD.
galakty 3 312 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja Też miałem taki dylemat, obecnie mam jeden monitor i jest to OLED. Nie dziękuj.
Wu70 739 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja Kot sobie wskoczy za monitorem 2x 27" nad sobą to niewygodna sprawa o ile chcesz tego górnego używać do czegoś innego niż zerknąć czasem albo odpalić yt w tle. Drugi 27" może być dosyć mobilny na jakimś ramieniu z wolnym biurkiem pod sobą (przy dwóch monitorach laptop w zasadzie może leżeć zamknięty bo dajesz mu jeden monitor), ale chyba poszedłbym w jedną z tych opcji: 34" dorzuci tylko po 10cm z dwóch stron albo po prostu 1x 32" 16:9 na ścianę
Jinx 183 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja W 34 cale chyba nie chce się bawić, bo to większa rozdziałka a wolę zostać przy 1440p. @galaktyto też opcja, pytanie jak z wypalaniem się oledow? Plan na zatrzymanie tego obecnego monitora jest właśnie stąd, że nie chcę siedzieć na oledzie przy przeglądaniu neta albo czytaniu/edytowaniu tekstu.
bourne2008 1 202 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja I bardzo słusznie. OLED to bajka do grania i filmów ale do reszty zostaw sobie monitor, na którym twoje oczy czują się komfortowo. 2
galakty 3 312 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja Godzinę temu, Jinx napisał(a): to też opcja, pytanie jak z wypalaniem się oledow? Plan na zatrzymanie tego obecnego monitora jest właśnie stąd, że nie chcę siedzieć na oledzie przy przeglądaniu neta albo czytaniu/edytowaniu tekstu. Używam do pracy codziennie, 1600h na liczniku i nie ma wypaleń. Także ten.
Miś Koralgol 21 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja (edytowane) Tylko, że po nieco ponad pół roku się jeszcze nie wypalił, nic nie znaczy. 1600h to tyle co nic. W początkowym okresie działa system, który próbuje ratować retencje pikseli. Efekty widać później. Bo to czy się wypali jest akurat pewne, pytanie tylko kiedy? Równie dobrze mogłeś powiedzieć, że dany model auta jest bezawaryjny bo masz go od nowości pół roku i się jeszcze nie zepsuł. Edytowane 3 Maja przez Miś Koralgol 1
ODIN85 3 501 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja Jakoś ten temat ma dobre kilka lat i nikt tu z forum nie wypalił jeszcze tego typu monitora.
Wu70 739 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja Godzinę temu, Miś Koralgol napisał(a): Równie dobrze mogłeś powiedzieć, że dany model auta jest bezawaryjny bo masz go od nowości pół roku i się jeszcze nie zepsuł No i mam nie kupić nowego auta bo kiedyś któremuś użytkownikowi się wypali? Podobnie z OLEDem, 3 lata gwarancji i nie ma co się przejmować 2
Miś Koralgol 21 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja 6 minut temu, Wu70 napisał(a): No i mam nie kupić nowego auta bo kiedyś któremuś użytkownikowi się wypali? Podobnie z OLEDem, 3 lata gwarancji i nie ma co się przejmować Tego nie napisałem. Po prostu rozbawiła mnie argumentacja jak wyżej. Sam śledzę rozwój matryc OLED, od ponad 2 lat mam TV OLED ale na monitor na razie bym się nie zdecydował. Może za rok-dwa, jak poprawią choć część z wielu jego wad.
Necronom 431 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja Dwa lata mam Della AW3423DWF. Jedynie pasek od przeglądarki już widać. Nawalone godzin grubo, nie wiem już ile bo nie mam możliwości sprawdzić, ale 3 razy sam załączył odświeżanie panelu. Po ponad roku przestałem się już tymi wypaleniami w ogóle przejmować 1
galakty 3 312 Opublikowano 3 Maja Opublikowano 3 Maja (edytowane) 2 godziny temu, Miś Koralgol napisał(a): Tylko, że po nieco ponad pół roku się jeszcze nie wypalił, nic nie znaczy. 1600h to tyle co nic. W początkowym okresie działa system, który próbuje ratować retencje pikseli. Efekty widać później. Bo to czy się wypali jest akurat pewne, pytanie tylko kiedy? Równie dobrze mogłeś powiedzieć, że dany model auta jest bezawaryjny bo masz go od nowości pół roku i się jeszcze nie zepsuł. No to masz tu, 3000h i sam oceń (tylko on katuje monitor, nikt normalnie użytkując nie jest w stanie tak go zajechać w domu). LCD po wyjęciu z pudełka wygląda 100x gorzej od "wypalonego" OLED po 3000h Dobra kończe, bo miałem nie dyskutować z ludźmi którzy OLEDa widzieli w sklepie. Godzinę temu, Wu70 napisał(a): No i mam nie kupić nowego auta bo kiedyś któremuś użytkownikowi się wypali? Podobnie z OLEDem, 3 lata gwarancji i nie ma co się przejmować Zanim się wypali to będziesz miał kolejnego OLEDa na biurku... Edytowane 3 Maja przez galakty
Gret 554 Opublikowano 3 Maja Autor Opublikowano 3 Maja 54 minuty temu, Necronom napisał(a): Dwa lata mam Della AW3423DWF. Jedynie pasek od przeglądarki już widać. Nawalone godzin grubo, nie wiem już ile bo nie mam możliwości sprawdzić, ale 3 razy sam załączył odświeżanie panelu. Po ponad roku przestałem się już tymi wypaleniami w ogóle przejmować na gwarancję pchaj
Rekomendowane odpowiedzi