sideband 1 772 Opublikowano 14 Czerwca Opublikowano 14 Czerwca To nie jest mat jak niektórzy myślą dlatego jest niewielka ziarnistość na tej matrycy. A jak się poparzy z boku to się wszystko odbija.
Mizu 102 Opublikowano 14 Czerwca Opublikowano 14 Czerwca Mam obok siebie matową i glossy i dla mnie nie ma już powrotu do matu. Kolory a przede wszystkim ten granulat na macie fuj 1
Kadajo 7 405 Opublikowano 14 Czerwca Opublikowano 14 Czerwca Bardziej się zastanawiam jak szybko zajadę ten monitor, albo ten wentylator Niby dwa lata na wypalenia gwarancji jest, ale na wentylator ? A w poniedziałek napisze ej nie widzę zbyt dużej różnicy miedzy tym moim VA ... Yhy... Jasne...
bourne2008 1 202 Opublikowano 14 Czerwca Opublikowano 14 Czerwca Zoba jaki fajny wentyl za 0.5$ z Aliexpressa tam siedzi 1
Kadajo 7 405 Opublikowano 14 Czerwca Opublikowano 14 Czerwca O boże jaki szajs nie ma bata jak się wk do rozbiorę ten monitor i go odlacze A on chodzi cały czas czy tylko się załącza jak się matryca zagrzeje ? Ciekawe ze ludzie piszą ze wystarczy go tam w menu serwisowym trochę spowolnić i jest już ok, aż dziwne ze LG tak go nie ustawiło. Noctue tam wstawię
sideband 1 772 Opublikowano 14 Czerwca Opublikowano 14 Czerwca (edytowane) Pitolenie ani powłoka ani wentylator nie stanowi problemu, który dyskwalifikuje ten monitor tylko color banding i problemy z bielą. Edytowane 14 Czerwca przez sideband 1
bourne2008 1 202 Opublikowano 14 Czerwca Opublikowano 14 Czerwca Chodzi cały czas ale ma jakiś PWM i zmienia obroty. Czasem słychać go bardziej. 4 minuty temu, sideband napisał(a): Pitolenie ani powłoka ani wentylator nie stanowi problemu, który dyskwalifikuje ten monitor tylko color banding i problemy z bielą. Tak jak pisałem to nie jest monitor do pracy tylko do zabawy. Tylko dlatego go nie oddałem 1
sideband 1 772 Opublikowano 14 Czerwca Opublikowano 14 Czerwca U mnie nie zmieniał obrotów jakbym nie przyłożył głowy do monitora to nawet bym nie wiedział, że siedzi tam wentylator. Ale to jest nowsza rewizja tego monitora to może coś zmienili we flakach.
bourne2008 1 202 Opublikowano 14 Czerwca Opublikowano 14 Czerwca Może i nowsza ale przynajmniej wsadzili gorsze głośniki
Dimazz 565 Opublikowano 14 Czerwca Opublikowano 14 Czerwca Nie będzie pasował to zwróci 33 minuty temu, sideband napisał(a): Pitolenie ani powłoka ani wentylator nie stanowi problemu, który dyskwalifikuje ten monitor tylko color banding i problemy z bielą. A Ty jaki masz monitor?
sideband 1 772 Opublikowano 14 Czerwca Opublikowano 14 Czerwca 21 minut temu, bourne2008 napisał(a): Może i nowsza ale przynajmniej wsadzili gorsze głośniki Nowsza nie znaczy lepsza. Zapomniałem o zmieniającej się gammie w zależności od odświeżania. Pomijam, że ten monitor kosztował 5.5k ja go kupowałem 16 minut temu, Dimazz napisał(a): A Ty jaki masz monitor? CRT
Brolly 758 Opublikowano 14 Czerwca Opublikowano 14 Czerwca https://www.x-kom.pl/p/1341879-monitor-led-32-i-wiekszy-dell-alienware-aw3425dw.html 3599 zł a na proshop 4100 no ale tam od ręki dostępny
Kakarotto 727 Opublikowano 14 Czerwca Opublikowano 14 Czerwca Już prawie miesiąc mam oleda i mogę faktycznie stwierdzić, że to inny poziom gamingu. Co prawda, niektóre gry nie ogarniają jak należy HDR, ale jak są gry ogarnięte, to wtedy jest to nieprzyzwoicie piękny widok, dla moich oczu, które niby widziały wiele. Szkoda też, że nie da się pokazać tego wszystkim (screeny z HDR tylko w HDR), ale niech ci bez oledów zazdroszczą (nawet jak nie widzą czego), jak sąsiad Passata 1.9 tdi. Teraz gram w TLOU2 i z tego, co tam widzę, to mogę niczym ultras oledó rzecz: oledy albo wuj! 1 2
TheMr. 2 602 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca 4 godziny temu, Kakarotto napisał(a): Już prawie miesiąc mam oleda i mogę faktycznie stwierdzić, że to inny poziom gamingu. Co prawda, niektóre gry nie ogarniają jak należy HDR, ale jak są gry ogarnięte, to wtedy jest to nieprzyzwoicie piękny widok, dla moich oczu, które niby widziały wiele. Szkoda też, że nie da się pokazać tego wszystkim (screeny z HDR tylko w HDR), ale niech ci bez oledów zazdroszczą (nawet jak nie widzą czego), jak sąsiad Passata 1.9 tdi. Teraz gram w TLOU2 i z tego, co tam widzę, to mogę niczym ultras oledó rzecz: oledy albo wuj! Szkoda że ta radość to maksymalnie 5 lat 2 2
crush 3 575 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca 5 lat na monitor to krótko? 🤔 Ja wymieniam bez wypalania. 1
Kadajo 7 405 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca Godzinę temu, TheMr. napisał(a): Szkoda że ta radość to maksymalnie 5 lat Chyba ze nie będziesz używał HDR Ja nie mam zamiaru 1
Kakarotto 727 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca 7 godzin temu, ODIN85 napisał(a): Więcej radości niż zakup 5090 Jednak na "grafikę" patrzy się częściej niż na fpsy. 5090 to taka przyjemność w tle. 6 godzin temu, TheMr. napisał(a): Szkoda że ta radość to maksymalnie 5 lat Za pięć lat tego monitora nie będzie, tak samo jak 5090. Radość będzie trwać dalej, ale na innym sprzęcie.
ODIN85 3 501 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca 6 godzin temu, TheMr. napisał(a): Szkoda że ta radość to maksymalnie 5 lat Mam już 4
Arcane 3 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca A są już modele na rynku, które nadają się do pracy z tekstem (50:50 tekst-gry)? Czytałem, że nowa generacja jest już "ok" pod tym względem, tylko na które modele pod tym względem patrzeć?
sideband 1 772 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca 6 godzin temu, crush napisał(a): 5 lat na monitor to krótko? 🤔 Ja wymieniam bez wypalania. Jak ktoś jest przyzwyczajony do żywotności jaka była powiedzmy półtora dekady wstecz to krótko Jeżeli chodzi o rozwój monitorów to i tak leci w żółwim tempie także te 5lat to jest nic. Dzisiaj żywotność również LCD jest kiepska
zlotnik 54 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca (edytowane) 19 godzin temu, Kadajo napisał(a): O boże jaki szajs nie ma bata jak się wk do rozbiorę ten monitor i go odlacze A on chodzi cały czas czy tylko się załącza jak się matryca zagrzeje ? Ciekawe ze ludzie piszą ze wystarczy go tam w menu serwisowym trochę spowolnić i jest już ok, aż dziwne ze LG tak go nie ustawiło. Noctue tam wstawię jaki kupiłeś monitor lg ? Ja 27GS i wentylator kreci się cały czas tylko właczysz monitor i kreci się cały czas tak samo można grać 4h dzwiek wentylatora jest identyczny. Wiesz jak wejść w ten tryb serwisowy ? Ale różnica po zmianie z EIZO 1080p IPS jest kolosalna na korzyść LG jedynie ten wentylator to jakiś dramat Edytowane 15 Czerwca przez zlotnik
Kadajo 7 405 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca 32GS95UV, monitor będę miał dopiero jutro.
Phoenix. 4 713 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca 5 godzin temu, zlotnik napisał(a): LG jedynie ten wentylator to jakiś dramat U mnie nawet z przykladaniem ucha za monitor nie bylo go slychac
zlotnik 54 Opublikowano 15 Czerwca Opublikowano 15 Czerwca 10 minut temu, Phoenix. napisał(a): U mnie nawet z przykladaniem ucha za monitor nie bylo go slychac Wszystko zależy od człowieka moja lepsza połowa nie słyszy jak przykłada ucho do tyłu monitora ja słyszę z metra
Rekomendowane odpowiedzi