Skocz do zawartości

Monitory OLED - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
31 minut temu, damyan123 napisał(a):

Może chcesz zostać testerem nowinek i kupisz TANDEM WOLED Gigabyte MO27Q28G w proshopie za 2199 🤔

Link

wyczytałem również, że one sa dla ludzi ktorzy grają w hdr i mają problemy z migotaniem przy korzystaniu z vrr , freesync itd...

a mi zależy na gsync czy freesync i niekoniecznie hdr bo wiem ze malo gier jest z dobrze wykonanych.

Opublikowano
54 minuty temu, damyan123 napisał(a):

Może chcesz zostać testerem nowinek i kupisz TANDEM WOLED Gigabyte MO27Q28G w proshopie za 2199 🤔

Link

Dzięki za info. już zamówione :glodny: Pomyśleć, że dwa lata temu za ASUSa musiałem dać pięć patykówxD

Jakaś chińska pani zrobiła test nawet:D

Opublikowano (edytowane)

Cena świetna. Szkoda tylko, że gwarancja to jest niewiadoma, bo Gigabyte podaje na stronie, że gwarancja monitorów zależy od regionu, a sklep duński :(

Edytowane przez Sirias
Opublikowano (edytowane)

No a normalnie Gigabyte daje 3 lata na ten model z gwarancją na wypalenia, więc przy oled dość wątpliwy interes. Ciekawe po ile będzie w polskich sklepach.

Edytowane przez Sirias
Opublikowano (edytowane)

U Ciebie: 

Cytat

Duży wyświetlacz LCD (40 cali lub więcej) i OLED: 2 lata (3 lata gwarancji dla produktów kupionych przed końcem 2021 r.)

https://www.gigabyte.com/pl/Monitor/MO27Q28G#kf

Cytat

3 YEAR WARRANTY

With the AI-based GIGABYTE AI OLED Care protection along with the top-tier WOLED panel implemented in the monitors, GIGABYTE provides a premium 3-year warranty including coverage for panel burn-in for users to be completely worry-free.

Więc coraz więcej pytań bez odpowiedzi ;)

Edytowane przez Sirias
Opublikowano

giphy.gif.a7d76c56cc06a11660b4d2b0c7fdba39.gif

Nie OLED. Nie w gry jak Counter-Strike czy Battlefield. Nie zawsze jest to dokładnie v-sync, ale owszem, bez porwanego obrazu i z wymogiem aby nigdy poniżej tego na ilu zapięty jest v-sync nie spadało - to tak. 
Granie bez  g-synca/VRR nie jest takie okropne jak je malują.

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, Kadajo napisał(a):

Ja gram bez, tzn. poniżej DX12 używam fastsync.

I tak gram na cap wiec brak Vsync'a mi tak nie przeszkadza.

Trochę lipa nie korzystać z tych technologii jak za taką cenę tych monitorów. 

Edytowane przez Crew 900
Opublikowano
5 godzin temu, Crew 900 napisał(a):

No właśnie to co tu wszyscy grają ze zwykłym vsync? 

Normalnie większość korzysta z VRR, jeszcze w żadnej nie musiałem go wyłączać, widziałem delikatne problemy tylko na ekranach ładowania więc bez żadnego znaczenia. ;)

Ale mam QD (nie wiem na ile gorzej będzie na WOLED).

Na pewno w ogóle bym się nie przejmował takimi pierdołami kiedy alternatywą jest IPS ze średniowiecza.

• Upvote 1
Opublikowano

U mnie jedynie jakie migotanie widzialem podczas realnego grania to w warzone w menu przy capie 60fps i to migal LG WOLED, te same nastawy na obecnym qdoled i nic nie migota.

5 godzin temu, Kadajo napisał(a):

Zgadzam sie w 100%.

Niektórym to nie przeszkadza, niektórzy tego nie widza.

Ja widzę i niestety to denerwuje, szczególnie w grach gdzie mamy masę ciemnych kolorów.

Nie da sie nie widziec jak obraz migocze, co to za argument ze jedni nie widza ?? 

Opublikowano

No co ci mam napisać, tu już nie jeden pisał, że nie widział, a potem widział. Nawet u góry masz napisane że widzi tylko na ekranach ładowania, a przecież to widać cały czas jak FPS jest nawet stabilny, wystarczą skoki frame pacing.

Ja od siebie dodam, że na początku tez widziałem to tylko na ekranach ładowania, ale im więcej grałem tym było widać więcej problemów przy ciemniejszych grach.

Ze o gamma shift nie wspomnę.

Opublikowano
9 minut temu, Phoenix. napisał(a):

U mnie jedynie jakie migotanie widzialem podczas realnego grania to w warzone w menu przy capie 60fps i to migal LG WOLED, te same nastawy na obecnym qdoled i nic nie migota.

Nie da sie nie widziec jak obraz migocze, co to za argument ze jedni nie widza ?? 

Odpal kamerę to zobaczysz to czego nie zobaczysz gołym okiem. Ale to nie kwestia tego, że jeden widzi drugi nie.

Drobne, szybkie mignięcia pojawiająca co jakiś czas są niedostrzegalne gołym okiem. U mnie na locku to nawet na kamerze jest czysto.

Opublikowano

No spoko ale ja nie gram w gre ogladajac przez kamere :hihot: 

12 minut temu, Kadajo napisał(a):

Nawet u góry masz napisane że widzi tylko na ekranach ładowania

To tez widze ale ekrany ladowania to mnie tam malo interesuja :D 

Co oko nie widzi temu sercu nie zal ;)