ju-rek 450 Opublikowano 4 Października Opublikowano 4 Października 24 minuty temu, aureumchaos napisał(a): AAAAAaaa bo ja myslalem, ze biosie jak mam ustawione Potrzebna ci ta integra AMD? Wyłącz w biosie.
aureumchaos 440 Opublikowano 4 Października Opublikowano 4 Października Używam integry do małego monitora z monitoringiem...
ju-rek 450 Opublikowano 4 Października Opublikowano 4 Października 55 minut temu, aureumchaos napisał(a): Używam integry do małego monitora z monitoringiem... Ok. Testowo, wyłącz w biosie i sprawdź wtedy temperatury.
aureumchaos 440 Opublikowano 4 Października Opublikowano 4 Października Z wylaczonym igp tak samo w kilka sekund 85C..
Dziarson 311 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października 11 godzin temu, aureumchaos napisał(a): Z wylaczonym igp tak samo w kilka sekund 85C.. Możliwości są dwie albo nie zdjełeś folii z chłodzenia albo umarło lub jest przed smiercią. Wszystko jest w nomiie stocka oprucz temperatury. 1
aureumchaos 440 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października 10 godzin temu, Phoenix. napisał(a): Zmień aio i po kłopocie Kosztowało krocie i kupiłem je, żeby mieć wszystko od jednego producenta. Pokombinuje jeszcze z montażem. Jaka paste polecacie? Teraz tam kładłem noctua. Moze coś innego? Czy np. Od zbyt mocnego dokręcenia może temp tak rosnąć? 41 minut temu, Dziarson napisał(a): Możliwości są dwie albo nie zdjełeś folii z chłodzenia albo umarło lub jest przed smiercią. Wszystko jest w nomiie stocka oprucz temperatury. Ale jak googluje to na aio 360 nie tylko ja w CB mam takie wysokie temperatury na 9800x3D... W tym wątku powyżej oprócz autora jeszcze kilka osób też ma takie tempy na aio... To może to nie jest aż takie nie normalne???
Pentium D 1 167 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października Zróbcie zbiórkę na paliwo i niech ktoś jedzie do niego i mu to ogarnie bo powoli robi się z tego moda na sukces. 1 2 1
maxmaster027 893 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października Godzinę temu, aureumchaos napisał(a): Kosztowało krocie i kupiłem je, żeby mieć wszystko od jednego producenta. Pokombinuje jeszcze z montażem. Jaka paste polecacie? Teraz tam kładłem noctua. Moze coś innego? Czy np. Od zbyt mocnego dokręcenia może temp tak rosnąć? Ale jak googluje to na aio 360 nie tylko ja w CB mam takie wysokie temperatury na 9800x3D... W tym wątku powyżej oprócz autora jeszcze kilka osób też ma takie tempy na aio... To może to nie jest aż takie nie normalne??? Bez OC powinno byc raczej w okolicach 85C po OC to juz roznie bywa. Ja moge polecic oryginalny PTM, chociaz teraz ponoc sa PTM gelid niby to samo i taniej. Raczej nie powinna temp. urosnąc, aczkolwiek jak wygniesz lekko procesor lub chlodzenie to tak. Wiec sila powina byc po prostu wystarczajaca, a nie ile wlezie Ostantio był SMX 360 AiO za chyba 199zl promka w xkomie, nawet mialem ochote kupic, ale ze temperatury i tak sa bardzo niskie na AiR to odpuscilem 1
Phoenix. 4 730 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października (edytowane) Godzinę temu, aureumchaos napisał(a): Kosztowało krocie i kupiłem je, żeby mieć wszystko od jednego producenta. Pokombinuje jeszcze z montażem. Jaka paste polecacie? Teraz tam kładłem noctua. Moze coś innego? Czy np. Od zbyt mocnego dokręcenia może temp tak rosnąć? Ale jak googluje to na aio 360 nie tylko ja w CB mam takie wysokie temperatury na 9800x3D... W tym wątku powyżej oprócz autora jeszcze kilka osób też ma takie tempy na aio... To może to nie jest aż takie nie normalne??? Możesz kupić AIO, przetestować i oddać na zwrot jeśli to ono nie okaże się problemem. Lub jeśli się okaże to będziesz miał rozwiązanie problemu. Edytowane 5 Października przez Phoenix. 2
oldfashioned 474 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października (edytowane) Zle zainstalowales chlodzenie. po 30 minutach 65*C nie przebilo na arctic 420 edit. dobry screen na dole Edytowane 5 Października przez oldfashioned 1
BEM.22 21 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października (edytowane) Kończmy ten dramatyczny serial rodem z Brazyli Kuzyn posiada kompa z ryśkiem 9950x3D na taniej płycie za 600zł i chińskim AiO za 300zł , mogę zrobić screeny, jakie ma temperatury . Ja mam, Chiński blok wodny tylko pompka firmowa , ktoś tu nie funkcjonuje jak należy albo to akcja wedle jakiegoś skrytego scenariusza Jeżeli to AiO u aureumchaos niedomaga to na pewno blok-pompa będzie odczuwalnie ciepły podczas stresu , a to powinno skutkować wymianą chłodzenia . Edytowane 5 Października przez BEM.22
Phoenix. 4 730 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października I tylko 15k w multi ?? W dodatku pokazujesz temp odczas testu 1 rdzenia? 1
oldfashioned 474 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października Pardon, zly screen, faktycznie single zaznaczylem. tu jest z multi, i tak jak mowilem, nie przekroczylo 67 po 30min.
aureumchaos 440 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października (edytowane) LoL Fora chyba są aby pomagać a nie się nabijać masterzy. Blok jak dotykam to chłodny jest, strzelam, że ma te 35C. Na pewno nie gorący ani nie ciepły. Jeden wezyk jest cieplejszy od drugiego. Zrobiłem na próbę - 30 W cb23 po 10 minutach 77C Pkt było coś 23k. Teraz lecę już 1h occt ten taki normal Stability i tu mam ciągle 85C I throttling ale no errors A w tej aida64 co tam włączyć żeby sprawdzić stabilność? Edit: Aida64 extreme 1h, stability test poszla ok... To teraz pewnie wywali w grach ue4 lub ue5 bo to są delikatne silniki, że im przeszkadza wszystko jak coś się robi przy cpu 😜 3 godziny temu, Dziarson napisał(a): @aureumchaos gdzie mieszkasz ? nad samym morzem czyli w szczecinie Edytowane 5 Października przez aureumchaos 2
oldfashioned 474 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października 2 godziny temu, oldfashioned napisał(a): Pardon, zly screen, faktycznie single zaznaczylem. tu jest z multi, i tak jak mowilem, nie przekroczylo 67 po 30min. Dobra o kant dupe te moje temp. 9800x3d działał mi na 8 threadach stad 67 max. Musiałem resetować bios 3 razy zeby mi wróciło do 16. Mobo gigabyte 6
wrobel_krk 851 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października @oldfashionedJakis gamę mode miałeś włączony czy co? Tam chyba smt wyłącza się 1
oldfashioned 474 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października Wcześniej testowałem x3d turbo mode, który właśnie scina 16 > 8. Ale wylaczylem. Niestety na mobo gigabyte z tego co sie teraz po lekturze reddita dowiedziałem to sie buguje. Mimo wyłączenia i normalnie odblokowania smt zostaje 8 threadow. Trzeba resetować do defaultu (i tez nie za każdym razem zadziała > mi po 3 resetach dopiero zaskoczyło 16).
j4z 945 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października 2 godziny temu, Kadajo napisał(a): Trafiłem na to, jak wstałem, ale zapomniałem wstawić. Normalnie widać ból w chłopa oczach. Niech ten ASRock wycofa płyty ze sklepów i niech wy@#$dala z rynku. To chyba w miarę świeży producent jest? AMD ponoć w miarę szybko wysyła nowe procki w ramach gw, a ASRock po 7 tygodniach potrafi tę samą płytę wysłać. Cyrk
lukadd 2 916 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października 8 minut temu, j4z napisał(a): To chyba w miarę świeży producent jest? Tak od ponad 20lat produkują mobasy 1 4
j4z 945 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października Pewnie nawet produkcji nie wstrzymali. PCMR w cyrku się nie śmieje.
Lameismyname 2 344 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października No u mnie też czara goryczy na ASRocka się przelała stąd przesiadka na Gigabyte. Nie warto moim zdaniem się męczyć jak ktoś ma topkę Zen 5. Z drugiej strony posiadacze procków typu 7500F czy 7700 będą mieli fajny wybór mobasów na rynku wtórnym. Za te ASRockowe perypetie dzisiaj u mnie ta firma ma bana na płyty główne pewnie na lata. 1
lukadd 2 916 Opublikowano 5 Października Opublikowano 5 Października (edytowane) Cóż życie, jak padnie mi proc to wracam do jedynie słusznego Asusa A taki fajny ten Asrock x870E Taichi Lite 4 x m2 bez cięcia linii GPU i ładnie wygląda. Może nie padnie, mam nadzieje. Już 9 miesięcy i to ostro hula Edytowane 5 Października przez lukadd
Rekomendowane odpowiedzi