Skocz do zawartości

AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

7950x3d jest szybszy przez wyższe zegary, podobnie pewnie będzie z 9950x3d, ale to różnica nie warta różnicy w cenie:) Ale zawsze są tacy co chcą najlepsze bez względu na cenę:)

Oczywiście do pracy i do gier 9950x3d będzie super bo ma chyba nie odstawać od 9950x za bardzo już

Opublikowano
1 godzinę temu, Zachy napisał:

Ciekawe jakie beda finalnie ceny 9800x3d i 9950x3d,

9900x3d pewnie znowu bedzie lipa...

Takie jak obecny gen 3D na premiere ;)

1 godzinę temu, Umpero napisał:

Ale taki 7950X3D jest o te kilka klatek wydajniejszy w grach od 7800X3D? Czy się mylę?

O zero klatek ;)

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Umpero napisał:

Ale taki 7950X3D jest o te kilka klatek wydajniejszy w grach od 7800X3D? Czy się mylę?

No właśnie niespecjalnie szybszy był, dlatego jeśli komp ma służyć do grania i tylko grania to nie ma sensu nic ponad 8/16 X3D :D

@Phoenix. siema:faja:

Edytowane przez Krzysiak
  • Like 3
Opublikowano

@PiPoLiNiOnie tym razem :E

Tak poważnie to przy 6950xt zmieniłem kręconego pod korek 12600kf na 7800x3d, co przy tym GPU niekoniecznie miało sens, więc teraz zmiana na jeszcze szybszy CPU będzie miała jeszcze mniejszy sens...zwłaszcza przy 3440x1440 (wtedy siedziałem na 2560x1440) :E  Także najpierw GPU i dopiero będzie się myśleć o CPU :)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Krzysiak napisał:

@Spychciou mnie to samo...że mam 7800x3d, to nie będzie sensu zmieniać na 9800x3d. Także pewnie jakiś 10800x3d zawita dopiero :D

To w twoim wypadku faktycznie totalnie bez sensu. Szkoda kasy:)

Ja to co innego bo mam do zbudowania totalnie nowego PCta, stary to trup i kisze się obecnie na konsoli XSX.

Pozostaje mi czekać bo mam w planach zestaw oparty o 9800X3D+RTX5070Ti.

Edytowane przez Spychcio
Opublikowano
50 minut temu, Krzysiak napisał:

No właśnie niespecjalnie szybszy był, dlatego jeśli komp ma służyć do grania i tylko grania to nie ma sensu nic ponad 8/16 X3D :D

@Phoenix. siema:faja:

No właśnie do grania. Chcę złożyć sobie nowego kompa do gier pod 4K z RTX 5090 i jakimś najmocarniejszym prockiem pod gry ze stajni AMD. Intel odpada bo te ich Arrow Lake to bieda w grach.

Swoją drogą to czy mają wyjść jakieś nowe płyty pod nowe procki AMD lub wyszły jakoś ostatnio?