Fenrir_14 58 Opublikowano 9 Listopada Opublikowano 9 Listopada (edytowane) Godzinę temu, Zachy napisał(a): @maxmaster027 Ja specjalnie niedawno obudowe zmienialem z Lian Li Lancool III na Lian LI o11 dynamics EVO XL. Teraz mam luz taki i swobode manipulacji ulozeniem podzespolow, ze wyciagniecie cpu, ramu czy cpu to nie jest problem. Obudowa jest tak przemyslana ze z wyjecia cpu najdluzej to sie wykreca mocowanie/blok na procku Kurde ostatnio coraz częściej się nad nią zastanawiałem i chyba nie ma co się zastanawiać bo same pozytywy lecą. Jak oceniasz wyciszenie i temperatury? Docelowo bym montował phanteksy t30 i/lub chromax'y 140. Widzę że może pójść lawina i skończy się kompletnie nowym buildem Edytowane 9 Listopada przez Fenrir_14
Zachy 94 Opublikowano 9 Listopada Opublikowano 9 Listopada (edytowane) Obudowa? juz temperatury w Lancool III mialem superanckie (mam t30 wszedzie). Teraz w o11 tempy chyba sa podobne, az tak temu sie nie przygladalem. wstawilem 10 x t30 + na przedzie 3x140mm phanteksy jakies inne ktore zostaly mi po starym Phanteksie a nie chcialem kolejnych 450ziko na 3xt30 wydawac Oba produkty LIan Li sa genialne pod katem tego jak w srodku wszystko jest rozmieszczone. Kiedys myslalem ze Phanteks robi najlepszy sprzet, ale Lilan Li chcialem miec od zawsze - i teraz przekonalem sie ze mialem racje Edytowane 9 Listopada przez Zachy 1
Lameismyname 54 Opublikowano 9 Listopada Opublikowano 9 Listopada (edytowane) Właśnie zniknął znowu Panocki, w ME procek znowu dostępny za 2499zł. Jak ktoś koniecznie chce kupić, to tą stówkę przeboleje. Może drugim rzutem sklepy ceny wywindują jeszcze wyżej... cholera wie. https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/procesory/procesor-amd-ryzen-7-9800x3d-8c-16t-am5-box-100-100001084wof Edytowane 9 Listopada przez Lameismyname
Zachy 94 Opublikowano 9 Listopada Opublikowano 9 Listopada Ciekawe jak nowe x3d napedza sprzedaz amd Poczatek serii maja niezly
Lameismyname 54 Opublikowano 9 Listopada Opublikowano 9 Listopada @Zachy X3D pewnie napędza ale na procki 9xxx bez X3D ludzie się jakoś specjalnie nie rzucają. Z drugiej jednak strony w porównaniu do Arrow Lake jakoś schodzą
Zachy 94 Opublikowano 9 Listopada Opublikowano 9 Listopada (edytowane) Masz szanse byc pierwszy:) U mnie chyba czas na update sygnatury. Mysle ze 9800x3d u mnie zostaje Jeszcze bede testowal: 8400/2100/2100 Moze uda sie ustabilizowac Edytowane 9 Listopada przez Zachy
Gret 104 Opublikowano 9 Listopada Opublikowano 9 Listopada Miałem nie odbierać Mam słabą silną wolę. 1 9 1
Zachy 94 Opublikowano 9 Listopada Opublikowano 9 Listopada Ja miałem drugiego nie odbierac :D. Ale dzis wyjąłem z paczkomatu. Obie sztuki u mnie zachowuja sie podobnie. Pewnie jest miejsce na male szlify napiec itp obu 1
Doamdor 147 Opublikowano 9 Listopada Opublikowano 9 Listopada Sprawdzaliście OC bez PBO? Udało się komuś uzyskać 5,5-5,6GHz?
kendo999 11 Opublikowano 9 Listopada Opublikowano 9 Listopada pbo to kant dupy, jedyna opcja 6400 cl30 i zacisniete timingi jak dobry procek te 8000 mhz to tylko kopiowanie zapis dobry nic po za tym
ernorator 31 Opublikowano 9 Listopada Opublikowano 9 Listopada 37 minut temu, NoviAMG napisał(a): Ktoś z customem, ma już 9800x3d? custom chłodzeniem? 15 minut temu, Doamdor napisał(a): Sprawdzaliście OC bez PBO? Udało się komuś uzyskać 5,5-5,6GHz? Nie ma sensu, 5.5 już żadne napięcie nie stabilizuje, na 5.45 dobija do 90c od patrzenia 6 minut temu, kendo999 napisał(a): pbo to kant dupy, jedyna opcja 6400 cl30 i zacisniete timingi jak dobry procek te 8000 mhz to tylko kopiowanie zapis dobry nic po za tym Co?
ju-rek 66 Opublikowano 9 Listopada Opublikowano 9 Listopada (edytowane) 26 minut temu, Doamdor napisał(a): Sprawdzaliście OC bez PBO? Udało się komuś uzyskać 5,5-5,6GHz? PBO +200 eCLK 103.25 Edytowane 9 Listopada przez ju-rek
CryptTM 56 Opublikowano 9 Listopada Opublikowano 9 Listopada 25 minut temu, Zachy napisał(a): Ja miałem drugiego nie odbierac :D Nie dziwię się, że ludzie nie mogą kupić CPU, skoro tu kupuje się od razu po dwa 4
ernorator 31 Opublikowano 9 Listopada Opublikowano 9 Listopada Nibyto binuje z puli 2 cpu, to nie na resell tylko na zwrot 14 dniowy.
Zachy 94 Opublikowano 9 Listopada Opublikowano 9 Listopada Juz drugi jest zaklepany Wiecej nie planuje lykac, chyba ze ktos sie skusi i liczy na moja dobra reke z losowaniem dobrego bin U mnie oba robia 8000/2000/2200 przy vsoc 1.15 vmisc 1.12
NoviAMG 25 Opublikowano 9 Listopada Opublikowano 9 Listopada @ernorator tak, z chłodzeniem customowym. Ogólnie jestem ciekaw jak ten CPU się zachowuje z 3ma chłodnicami, mocną d5 i topowym blokiem :p. 7800x3d na takim secie miał z 4-5* mniej niż na air thermalright pa120se
Doamdor 147 Opublikowano 9 Listopada Opublikowano 9 Listopada 6 minut temu, ju-rek napisał(a): PBO +200 eCLK 103.25 Chodziło o bez PBO.
leven 24 Opublikowano 9 Listopada Opublikowano 9 Listopada 5 minut temu, Zachy napisał(a): Juz drugi jest zaklepany Wiecej nie planuje lykac, chyba ze ktos sie skusi i liczy na moja dobra reke z losowaniem dobrego bin U mnie oba robia 8000/2000/2200 przy vsoc 1.15 vmisc 1.12 No, takie podejście może się podobać Nawet lepiej, niż podobać, bo procesor przyzwoicie sprawdzony Wystawić w dziale sprzedam i masz zapewniony dozgonny nagrobek z kwiatkami do końca istnienia forum
Smalec 57 Opublikowano 9 Listopada Opublikowano 9 Listopada 43 minuty temu, Gret napisał(a): Miałem nie odbierać Mam słabą silną wolę. "Ja to mam silną wolę" 6
Gret 104 Opublikowano 9 Listopada Opublikowano 9 Listopada @Smalec dokładnie ten film miałem na myśli 2
Zachy 94 Opublikowano 9 Listopada Opublikowano 9 Listopada Silna wola to nie zamówić 5ciu zeby losowac tego zlotego 1
JeRRyF3D 353 Opublikowano 9 Listopada Opublikowano 9 Listopada (edytowane) Namówiliście mnie chyba. Poczekam jeszcze z miesiąc, może dwa, bo mi już lekko niedomagać zaczyna maszyna. wideło Edytowane 9 Listopada przez JeRRyF3D 2
Rekomendowane odpowiedzi