NoviAMG 25 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Niestety patrioty lecą na zwrot. Bin slaby strasznie ... 6400cl30 1.4v stabilne, 1.37v błędy tm5 po minucie, 1.35v automatyczna naprawa systemu. Wrzuciłem warzywka, i te same ustawienia, 1.35v tm5 leci. Więc omijać szerokim łukiem outletow w RTV euro patriotów Xtreme 5 8000mhz cl38, mimo że cena będzie fajna. Edytowane 3 godziny temu przez NoviAMG
Giga198 2 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Czy te wyniki to obraza uczuć Ryzenowych?
wrobel_krk 240 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu @Giga198Ogladanie blacka to obraza uczuć ogarniętego użytkownika pc. Nawet nie oglądam przecież jemu X-kom płaci ja tam lata temu coś kupiłem chyba aio 240 master cooler co zachwalał a to arcitca trzeba bylo ale się człowiek nie znał 1
NoviAMG 25 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Nie ocenia się książki po okładce. Biedne, zielone ramy bez radiatorów, to słabszy bin, bo lepszego się pozbyłem... Patrioty na 1.52v i tych ustawieniach miały błędy po 5min...
Tornado3 21 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 22 minuty temu, NoviAMG napisał(a): Niestety patrioty lecą na zwrot. pewnie "radiatorki" z plastiku ?
NoviAMG 25 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Radiatory całkiem całkiem, testy bez nadmuchu, flow w budzie wymuszony, wentyle na 50% a buda zapchana 3ma chłodnicami . Edytowane 3 godziny temu przez NoviAMG
NoviAMG 25 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 13 godzin temu, maxmaster027 napisał(a): Gratulejszyn skill rośnie Możesz odplalic CS2 CPU benchmark na 720p LOW preset? Bo w sumie z tego forum to zrobił tylko na moją prośbe Ju-rek i piplino probowal, ale chyba mial niestabilnie i mu bledy wywalalo. Ju-rek ma na 9800x3d 999FPS, mój na 7800x3d 885FPS. Mógłbyś zrobić to darmowe i pokazac swoj Fpesior Mogę. Zaraz odpalę . Tylko uprzedzam, system jest zasyfiony, nie optymalizowałem go pod gry . Chyba miodu brak na ramie ... Nic nie zrobię, ASRock renesasa traktuje jako zablokowany pmic. Edytowane 2 godziny temu przez NoviAMG
sniper76 45 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 10 godzin temu, PiPoLiNiO napisał(a): @ju-rek Bo Ty chyba ogarniasz. Patrz: Porównałem to z @Zachy prockiem, u mnie najwyższe napięcie jest niższe niż jego najniższe, to może być powodem, że u mnie Curva kończy się na - 17? W sensie, że on już sam z siebie ma tak niskie napięcia, że po prostu ciężko tu jeszcze cokolwiek zdjąć? SP113 U mnie PO VID 1.155V, a najwyższy rdzeń 1.180V z SP112. Mam 1x112, 2x114, 5x113 ech... mogło być lepiej 🫣 Edytowane 2 godziny temu przez sniper76
Tornado3 21 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu @ju-rek jak możesz zarzuć wynik z Aida64 PhotoWorxx
sniper76 45 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Algorytm płyty podaje 1.2V dla 5325MHz w ciężkim obciążeniu co by to miało znaczyć... nie sprawdzałem jeszcze ale cyknąć na sztywno 5300 wbić 1.2V i zobaczyć, czy się pokryje ??
Zachy 94 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu @PiPoLiNiO sprawdzal ustawienia oc mnoznikiem na x670e hero... Wyniki w cb 22k a powinno byc 23-23.5k Cos nie halo u niego z tym wymuszeniem na sztywno bylo Ale testuj Panie i daj znac
ju-rek 67 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 18 minut temu, Tornado3 napisał(a): jak możesz zarzuć wynik z Aida64 PhotoWorxx To na lajtowych ustawieniach, bo coś sprawdzam. Procek stock. 1
PiPoLiNiO 255 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 13 minut temu, Zachy napisał(a): Wyniki w cb 22k a powinno byc 23-23.5k Cos nie halo u niego z tym wymuszeniem na sztywno bylo Jop. Na sztywno u mnie 1.175V 5325MHz, tyle, że coś nie bangla. Trzyma zegary w teście, a zamiast 24K jest 22K. Edytowane 2 godziny temu przez PiPoLiNiO
ju-rek 67 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 32 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Na sztywno u mnie 1.175V 5325MHz, tyle, że coś nie bangla Może za mało tego "prundu" daj 1.20-1.25v
maxmaster027 92 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Godzinę temu, NoviAMG napisał(a): Mogę. Zaraz odpalę . Tylko uprzedzam, system jest zasyfiony, nie optymalizowałem go pod gry . Chyba miodu brak na ramie ... Nic nie zrobię, ASRock renesasa traktuje jako zablokowany pmic. To łodpal mnie ciekawi FPS bo to jest dobre porownanie jaka twoj procek ma potencjalna wydajnosc. Możesz użyć moich timingów z kreceniem szyną, 78x102, prawie 8000. Niestety 80x102 nie działa. Generalnie 6200x102 jest szybsze, ale te prawie 1.3V na SoC troche sporo jednak przy 1:1
NoviAMG 25 Opublikowano 43 minuty temu Opublikowano 43 minuty temu (edytowane) Mój procek, to jest ten sam co @ju-rek wbił na nim 999 fps :). Co -20, +175mhz, 7800mhz cl36, ten sam nastaw co wrzucałem parę odpowiedzi temu. U mnie widać trochę brakuje do tego wyniku : Wymusiłem zamknięcie edge pracującego w tle i już wyniki lepsze: [VProf] -- Performance report -- [VProf] Summary of 108425 frames. (6787 frames excluded from analysis.) [VProf] FPS: Avg=947.9, P1=330.5 https://www.3dmark.com/3dm/121039919? Edytowane 23 minuty temu przez NoviAMG
Rekomendowane odpowiedzi