DżonyBi 387 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) Gier siedzących na procesorze jest więcej np. Starfield, Baldurs Gate 3, Total War 3, Dragon Age Veilguard, Assetto Corsa czy MFS2024. Tutaj np. Starfield 4K - 9800X3D vs 9900X Edytowane 8 godzin temu przez DżonyBi 1
galakty 361 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu MFS2024, Tarkov, Squad - i od razu wykresy by inaczej wyglądały. Ale to raczej wyjątki, niż reguła.
Phoenix. 454 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Godzinę temu, DżonyBi napisał(a): Gier siedzących na procesorze jest więcej np. Starfield, Baldurs Gate 3, Total War 3, Dragon Age Veilguard, Assetto Corsa czy MFS2024. Tutaj np. Starfield 4K - 9800X3D vs 9900X Porownanie 8 rdzeni do 6 rdzeni to kiepski przyklad bo te 2 dodatkowe rdzenie robia roznice
DżonyBi 387 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Na purepc jest przeciez test gier w 4K. W grach procesorowych 9800X3D zamiata wszystkie. https://www.purepc.pl/amd-ryzen-7-9800x3d-test-recenzja-opinia-wydajnosc-gry
sniper76 54 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu @ernorator W BIOS mogę odblokować napięcie powyżej 1.43V bez problemu wchodzi np 1.6V Ramki, które posiadam (LEXAR ARES 7200C34) wstają na pstryk 8000C38 1.45V i wymagają troszkę większego napięcia dla SoC coś granice 1.0V Jeszcze raz spróbuje podejść do tematu
sniper76 54 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu (edytowane) Ooo to straszna lipa... VDDQ 1.43V mało dla ustabilizowania 8000MHz ?? a MEM VDD bez problemu powyżej tej cyferki ?? P.S. u mnie wstały z wielkim bólem 8400 Edytowane 4 godziny temu przez sniper76
Ozone 11 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu podpowie ktoś jak najlepiej przetestować pbo? bawię się cpu brata -45 na rdzeniach siedmiu, na jednym -20, cinebench24 multi wynik powyżej 1450, odpalałem crunchera vt3, occt cpu test i linpacka, dodatkowo odpaliłem benchmark w shadow of the tomb raider i cyberpunku
sniper76 54 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu @Ozone Wstępnie już ogarnąłeś stabilność PBO, a resztę zweryfikuje normalne użytkowanie peceta + gry wyjdzie pełna stabilność 7x -45 to gites bin
Ozone 11 Opublikowano 42 minuty temu Opublikowano 42 minuty temu niestety aida albo occt cpu + ram bledy leca
Rekomendowane odpowiedzi