Skocz do zawartości

AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Chyba trafiła mi się dość dobra sztuka, dziś się bawiłem timingami ramu i mi o ~20punktów w single core spadł wynik... Będę się bawić jeszcze z UV

Zrzut ekranu 2026-07-29 164444.png

Zrzut ekranu 2026-07-29 164357.png

Zrzut ekranu 2026-07-29 161418.png

Pozostałe 2rdzenie też idą -30 z boostem +200

Zrzut ekranu 2026-07-29 222508.png

Edytowane przez jirajamgo
Opublikowano
4 minuty temu, userKAMIL napisał(a):

W sensie Amazon daje zwroty w takich sytuacjach?

Nie kupiles od amazonu wiec nic z tym nie zrobia. A skoro to scam no to na 99% mozna sie pozegnac z odzyskaniem kasy. 

Oczywiscie zglaszac zglaszaj, moze jakims cudem sie odzyska.

• Upvote 1
Opublikowano

A z jakiej to okazji mieli by ci zwroci hajs jak nie kupiles od nich ?? Oni udostepniaja platforme i tyle. Oszukac moze kazdy wszedzie, gdzie ty zyjesz?? ;) 

Jak cie na olx czy allegro gosc oszuka to pretensje do platformy czy do oszusta ;) 

Opublikowano (edytowane)

Domyślam się, że są jakieś procedury, ktore trzeba przejść. Ale napewno nie jest tak, że:

”Dlaczego mieliby Ci hajs oddać” Bez jaj XD

Finalnie chargeback i pewnie to załatwi sprawę. 

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano
6 minut temu, userKAMIL napisał(a):

”Dlaczego mieliby Ci hajs oddać” Bez jaj XD

Oczywiscie, ze nie dostaniesz od nich zlamanego grosza ;)  Nie kupiles od amazonu i tyle. 

17 minut temu, jirajamgo napisał(a):

To najlepsze co możesz zrobić.

To tez nie dziala zawsze i zalezy od formy platnosci ;) 

Tym bardziej ze gosc pewnie wysle potwierdzenie ze przesylka nadana i odebrana ;) 

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Oczywiscie, ze nie dostaniesz od nich zlamanego grosza ;)  Nie kupiles od amazonu i tyle. 

Przecież Oni maja ta gwarancja od a-z czy jakoś tak. Taki moloch nie działa na zasadzie, ze ludzie robią sobie wałki a Oni umywają ręce i tyle. Sa odpowiedzialni za to co dzieje się na ich platformie. 

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano

Powodzenia kamilku, twoja roszczeniowosc mnie przeraza ;) 

5 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Taki moloch nie działa na zasadzie, ze ludzie robią sobie wałki a Oni umywają ręce i tyle.

:hihot: 

Oczywiwcie ja ci zycze jak najlepiej i zebys kase odzyskal  ale to nie jest tak latwo jak ci sie wydaje, tym bardziej bedzie pod gokre bo gosc paczke nadal. gdyby sprzedawca nic nie wyslal i zniknal to tak wtedy amazon moze ci oddac kase.

Opublikowano

Drugi koniec IE. 

3 minuty temu, Phoenix. napisał(a):

Nie bez powodu ;) 

Co Ty nie powiesz Sherlocku. To jest właśnie powód aby z tej ich gwarancji skorzystać. Produkt nie został wysłany na wskazany adres przy zamówieniu. 

Opublikowano

Chciałem na szybko i moj blad. Zdarza się niestety. Mnie dziwi Twoje zero jedynkowe podejście typu nic Ci nie zapłacą i tyle. Przecież to tak nie dziala. XD

Oni są odpowiedzialni za to co się dzieje na ich platformie. Platnosc była przez Amazon a nie bezpośrednio na konto Janka prywatnie. 

Teraz, Doamdor napisał(a):

@userKAMIL Co na to sprzedawca? Jeżeli robi problemy, zgłaszasz do Amazon.

https://www.amazon.pl/gp/help/customer/display.html?nodeId=GQ37ZCNECJKTFYQV

Działam. Sprawa z wczoraj wieczora. 

Opublikowano

Swiat nie jest taki kolorowy jak ci sie wydaje, a ochrona kupujacych to nie jest w 100% pewnik na odzyskanie kasy. Zebys ty wiedzial ile spraw wplywa w polsce na policje o takie oszustwa, a ile jest umazanych to bys sie za glowe zlapal ;) 

Opublikowano

Ma nauczkę żeby nie robić nic na wariata, SZCZEGÓLNIE JAK JEST JAKAŚ OKAZJA.

@userKAMIL powodzenia, oby się udało odzyskać kasę.

Dawaj znać na bieżąco jak się sprawy maja na przyszłość będziemy wiedzieć co robić w takich sytuacjach jakby się kto inny wkopał.

• Upvote 1