Skocz do zawartości

AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
27 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Platnosc była przez Amazon a nie bezpośrednio na konto Janka prywatnie

Amazon to luzik, może oczywiście kilka dni potrwać bo mogą sprawdzać, ale na 99.99% na twoją korzyść.

• Thanks 1
Opublikowano
21 minut temu, Kadajo napisał(a):

Ma nauczkę żeby nie robić nic na wariata, SZCZEGÓLNIE JAK JEST JAKAŚ OKAZJA.

To prawda. Zawsze sprawdzam te cholerne komentarze na profilu sprzedawcy. Zawsze! Ten jeden raz nie sprawdziłem. 🤦‍♂️

Łeb takie coś odpisał:

Pytanie co dalej? Składać od razu wniosek o zwrot. Ktoś to robił wcześniej? Tam jakiś osobny formularz jest czy coś? Pierwszy raz mam taką akcje. 

IMG_4142.jpeg

Opublikowano

czekałem jak ktoś napisze że karma wraca :rudolf: 

każdego szkoda, ale nie ma co gdybać, tylko działać, może albańczyk zwróci

raz kupisz cpu, drugi raz walnięta kartę sprzedasz

i tak kolejny raz temat techniczny staje się operą mydlaną, to jest lepsze od postów pentiuma " na temat "

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Typ w tym sporze gdzie dolaczyl pracownik Amazona chce kolejną paczkę wysłać. Kategorycznie odmówiłem nie chce kolejnej afery, że jakiś syf wyśle a ja odbiorę i trudniej cokolwiek udowodnić będzie. Zobaczymy co na to Amazon. 

IMG_4164.jpeg

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, lukadd napisał(a):

@userKAMIL Możesz odstąpić od umowy. Jak typ się uprze i wyśle ponownie to nie musisz nawet odbierać tej paczki. Masz do tego prawo, Amazon będzie po twojej stronie. 

No właśnie taki mam zamiar, że nawet nie odbieram przesyłki. Co jak kurier pod drzwiami zostawi ewentualnie?

Opublikowano
13 minut temu, lukadd napisał(a):

Ale oni zwykle droższych paczek nie zostawiają.

Tia :hihot:

Bo to raz na trawniku znalazłem swoje paczki...za kilka k pln :E 

Między innymi 9070xt z ostatnich rzuconych przez ogrodzenie.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Piszę zwykle :E Kiedyś zostawiali, np ipada za 4k mi amazon zostawił pod drzwiami itp.  Ale teraz muszą mieć potwierdzenie na droższe rzeczy bo inaczej zostawiają na własną odpowiedzialność kurierzy.

Jakiś czas temu trafił się nie ogarnięty kurier z Amazona i wydał mi produkt bez potwierdzenia gdzie maiłem kod od Amazona mu podać, ale typ nie ogarniał zbytnio i pobiegł dalej. Nie minęło 5 minut jak przybiegł z powrotem i prosił o kod :E 

Edytowane przez lukadd
Opublikowano (edytowane)

Ogólnie, aby kurier zostawił pod drzwiami czy na trawniku to trzeba dać zgodę amazonowi. Jak jej nie ma to robią to na ich ryzyko :E Więc totalny luzik. 

Edytowane przez lukadd
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

@lukaddu mnie nadal zostawiają, zwłaszcza DPD...gdzie jeszcze 2 lata temu chwaliłem bo pani kurier na mój teren była bardzo profesjonalna że tak powiem. No ale odeszła i teraz jest też pani kurier, która jest jej odwrotnością :E Do tego właścicielka a nie tylko kierowca firmy podwykonującej, więc skargi ewentualne odbijają się jak grochem o ścianę.

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano (edytowane)

U mnie amazon zostawia i nie mam z tym problemu bo tak wygodnie, ale to są paczki do 200euro, max 250. Co najlepsze bez wyrażania mojej zgody, więc jak coś zginie to amazon i tak musi mi oddać kasę :E Ale jeszcze nigdy nic nie zginęło. A paczek to czasami w miesiąc przychodzi 40ci+ :E 

DPD też zostawia te tanie, ale i tak też na ich odpowiedzialność.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano (edytowane)

Typ dalej usilnie ta paczkę wysyła. 

IMG_4185.jpeg

Jutro mija 48h i będę mógł ten proces gwarancji uruchomić. Teraz ma jeszcze ten czas na odpowiedź do supportu, który nakazał zwrot środków. 
Ilość komentarzy też cały czas przybywa. 

IMG_4186.jpeg

Opublikowano
3 godziny temu, AndrzejTrg napisał(a):

Nie żeby coś ale Karim Best LLS brzmi strasznie legitnie :E

A jaką siedzibę mają potężną. Pewnie poburzyli ściany w tych szeregówkach aby mieć większą powierzchnię magazynową.

Adres: 58 Westminster Gardens, Barking IG11 0BJ, Wielka Brytania

58WestminsterGardensBarkingIG110BJWielkaBrytania.thumb.png.eb3558757865963ca3341debf900b268.png

• Haha 1