RTX4090 358 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia Ja kumam w ten sposób że DLSS 4 będzie 30 stycznia dostępne w grach Natywnie Poprzez wymuszenie w APK I w zależności od modelu karty to będzie obsługiwać nowe tryby 20 - SR, RR 30 - SR, RR 40 - SR,RR,FG 50 - SR, RR, MFG W późniejszym terminie seria 30 mogłaby dostać FG ponieważ nowe FG oparte jest bardziej na rdzenia tensor.
Zachy 590 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia Ja juz dwie nerki i polowe serca sprzedalem Z watroby tez cos mi wycięli:o Jade do maszynerii podpiety, jak robocop przed odpaleniem... Nie moge chodzic, ale na 5090 powinno starczyc
lukadd 2 920 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia 1 godzinę temu, Element Wojny napisał(a): Bardziej bym celował w warunki gwarancyjne i prawo konsumenckie na terenie Polski. Przecież to jest takie samo jak w całej EU.
galakty 3 362 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia 13 minut temu, SebastianFM napisał(a): pewnie zaraz się okaże, że nowy FG na RTX 40x0 też będzie miał gorszą wydajność niż stary Jeśli tak to hatfu na nich i na pewno 5000 nie kupię
Kadajo 7 431 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia @RTX4090 Chyba się faktycznie coś zmieniło, bo teraz piszą ze wraz z premierę DLSS 4 wszyscy dostają dostęp do nowych technologi. Trzeba będzie chyba zainstalować ta apke Nvidii, aby moc robić ten DLSS override. Chociaż mam nadzieje że da się to obejść poprzez klasyczny DLSS updater. 1
RTX4090 358 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia DLSS swapper - jest dosyć fajny bo szybko zmienia, ale od dłuższego czasu jest nierozwijany i podmienia tylko pliki SR. Pliki dla RR czy FG trzeba było ręcznie kopiować. Myślę że w przypadku DLSS 4.0 sama podmiana dll może nic nie dać, APK czy dawny panel potrafiły w grze wymusić pewne zmiany ustawień wewnątrz gry. Jak rozumiem (na przykłądzie pokazówki CP2077) w samej grze będzie wybór trybu pracy DLSS (stary nowy) ale zapewne będzie to się odbywać poprzez przełącznik kodu a nie podmianie w locie bibliotek dll. Więc zapewne jeżeli gra nie dostanie natywnego wsparcia, to Nvidia APP będzie jedyna która to nadpisze w grze.
Kadajo 7 431 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia Znacznie lepszym rozwiązaniem jest DLSS Updater: https://github.com/Recol/DLSS-Updater/releases Mam nadzieje ze nowe rozwiązania udostępnione dla wszystkich RTX'ow będą faktycznie coś warte, a nie tylko podstępnym katalizatorem do tego, aby jednak kupić nowe RTX'y które jako jedyne będą sobie dobrze radzić z nowymi rozwiązaniami.
skypan 1 758 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia @RTX4090 Z tą podmianką dlss to nawet nie trzeba snuć domysłów bo już zapowiedzieli, że z poziomu nowej apki od Nvidii będzie to możliwe.
lukadd 2 920 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia 18 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): 14k wzięte, 22k do oddania. Ale warto! 😎 Trochę drogo. Ale przeżycia będą bezcenne 7
RTX4090 358 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia Podmiana dll to jedno, ale APK NV ma umożliwiać wybór trybu MFG - czyli nie muszę zwracać się do developera gry żeby robił Updated o nowe opcje, tylko wymusza to ze swojej strony. Coś jak DLSS Tweeker który robi zmiany poza grą.
Kadajo 7 431 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia Wydaje mi się ze to będzie rozwiązane na takiej zasadzie jak działa DLSS Tweaker.
Reddzik 2 778 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia (edytowane) https://videocardz.com/newz/manli-unveils-geforce-rtx-50-gallardo-racing-series-with-drag-reduction-system Edytowane 19 Stycznia przez Reddzik 1
Kadajo 7 431 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia Ciekawe, Bryan Catanzaro w tym wywiadzie zapytany, czy FG na "4" będzie też działało lepiej odpowiedział ze ogólnie oczekuje tego ze DLSS 4 będzie lepszy od DLSS 3. Co chyba należy rozumieć ze jednak nowe rozwiązania będą dobrze śmigać też i na starszych kartach.
Faflucy 312 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia 31 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): 14k wzięte, 22k do oddania. Ale warto! 😎 To czy warto to się okaże, bo jeżeli przecieki okażą się prawda i 5090 jest tylko o 30% szybszy niż 4090 to moim zdaniem nie warto
Kadajo 7 431 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia @PiPoLiNiO chce dołączyć do tego naszego kolegi co kredyty zawsze bral
Zachy 590 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia (edytowane) A co na to pan kurtas? Postep kosztuje... Edytowane 19 Stycznia przez Zachy
Zachy 590 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia (edytowane) Btw rozmawialem z osoba ktora 4090 ode mnie brala. Pracuje w ME. Ponoc oni maja system wetyfikacji zakupow i jak ktos na osobe fizyczna chce np wziac 5 kart to zamowienie jest odrzucane po weryfikacji, bo ponoc takie zakupy trzeba w inny sposob w ME realizowac. Na pohybel skalperom!!! Edytowane 19 Stycznia przez Zachy
P.Wiśnia 129 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia 4 minuty temu, Zachy napisał(a): Btw rozmawialem z osoba ktora 4090 ode mnie brala. Pracuje w ME. Ponoc oni maja system wetyfikacji zakupow i jak ktos na osobe fizyczna chce np wziac 5 kart to zamowienie jest odrzucane po weryfikacji, bo ponoc takie zakupy trzeba w inny sposob w ME realizowac. Na pohybel skalperom!!! Dodam że ograniczenie jest na konto. A nie na adres. Multikonto, ktoś słyszał o takim czymś?
Kadajo 7 431 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia No i na koniec wywiadu słyszymy ze beda używać MFG w przyszłości jeszcze więcej, aby "dogonić" monitory z odświeżaniem 1000hz.
cichy45 607 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia 10 minut temu, Zachy napisał(a): Ponoc oni maja system wetyfikacji zakupow i jak ktos na osobe fizyczna chce np wziac 5 kart to zamowienie jest odrzucane po weryfikacji, bo ponoc takie zakupy trzeba w inny sposob w ME realizowac. Ciekawe w sumie, bo co to kogo interesuje czy ktoś prywatny chce sobie kupić 1 czy 10 GPU skoro ma kasę. Jak przyjdę kupić telewizor za 50 koła to też mi nie sprzedadzą bo takie kwoty to nie na polaka robaka i pewnie ukradłem
Kadajo 7 431 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia No właśnie dlatego tak robią, aby Janusz biznesu nie robił sobie z takiego MEX'a hurtowni.
sk09372 66 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia Wy wierzycie że ktoś te karty będzie hurtowo kupował?
cichy45 607 Opublikowano 19 Stycznia Opublikowano 19 Stycznia Świat staje na głowie to czemu nie, ludzie kupią i potem będą się martwić czy będzie popyt.
Rekomendowane odpowiedzi