Kadajo 7 411 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia Moim zdaniem posiadacze RTX 4080 a już na pewno 4090 będę zadowoleni z nowych rozwiązań Nvidii. O posiadaczach 50xx nawet nie wspominam, wiadomo. W sumie każdy będzie miał na plus poprawę jakości obrazu, ale na 3 i 2 może już to być bardziej odczuwalne. Ale na 4 widzę jest zaskakująco dobrze. Albo ja mam coś popsute
lukadd 2 913 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia (edytowane) 6 minut temu, Send1N napisał(a): @lukadd Genialne rozwiązanie ! Wiem, sam @Pentium D pewnie by pochwalił A jak ktoś ma komin/kanał wentylacyjny blisko biurka i kompa to już w ogóle bajka, bo nie trzeba daleko rury ciągnąć Edytowane 24 Stycznia przez lukadd 1
VRman 2 641 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia Widział ktoś konkretny i poprawnie zrobiony test DLSS4 MFG z analizą jakości obrazu w ruchu? Nie do wiary, żeby minęła dobra od premiery a wszyscy mają na to wywalone. Kadajo, weź potestuj coś.
Stjepan 2 377 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia 512GB DDR5 QuadChannel 6000 CL30, Threadripper 9XXX ma mieć 128/256 jajec, 4xRTX 5090 i jazda z AI.
Kadajo 7 411 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia 1 minutę temu, VRman napisał(a): Kadajo, weź potestuj coś. No testowałem już, jest lepiej.
azgan 1 127 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia Teraz, VRman napisał(a): Widział ktoś konkretny i poprawnie zrobiony test DLSS4 MFG z analizą jakości obrazu w ruchu? Nie do wiary, żeby minęła dobra od premiery a wszyscy mają na to wywalone. Kadajo, weź potestuj coś. Może dlatego że to mało ekscytujące i nie ma za bardzo o czym się rozwodzić
maxmaster027 887 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia Astral jednak 5% lepiej. To nie jest mało 41%
Joloxx9 941 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia Macie na osłodę: 2 minuty temu, maxmaster027 napisał(a): Astral jednak 5% lepiej. To nie jest mało 41% No nie jest, 41% więcej mocy za prawie 2x cenę - idz się przewietrz 1
MrKetiw 128 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia 2 minuty temu, maxmaster027 napisał(a): Astral jednak 5% lepiej. To nie jest mało 41% Tak wiele za tak nie wiele 🥹
VRman 2 641 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia 4 minuty temu, azgan napisał(a): Może dlatego że to mało ekscytujące i nie ma za bardzo o czym się rozwodzić Dla - posiadaczy monitorów LCD, - dla grających w 40-70fps - dla tych, którzy zrażeni FG w 4xxx oczekują podobnej kichy w MFG na 5xxx pewnie tak. Ale ja nadal pozostaję optymistą. Chcę zobaczyć 120fps > 480fps. Optymizm powoli się wykrusza wraz z kolejnymi strzępkami informacji, screenshotami i wykresami (51fps w lows z MFG włączonym? WTF?) , ale nadal pozostaje
lukadd 2 913 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia 2 minuty temu, Joloxx9 napisał(a): No nie jest, 41% więcej mocy za prawie 2x cenę - idz się przewietrz Wręcz proponuję morsowanie na ochłodę
ODIN85 3 502 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia 13 minut temu, lukadd napisał(a): Wiem, sam @Pentium D pewnie by pochwalił A jak ktoś ma komin/kanał wentylacyjny blisko biurka i kompa to już w ogóle bajka, bo nie trzeba daleko rury ciągnąć 6
CryptTM 404 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia No na to w domowych warunkach bym nie wpadł
maxmaster027 887 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia 7 minut temu, Joloxx9 napisał(a): Macie na osłodę: No nie jest, 41% więcej mocy za prawie 2x cenę - idz się przewietrz Dobra bo do ceny jeszcze nie doszedłem.Jest 2800$ ..ok nie jest 1
GAZuOOT 192 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia Ciekawym faktem jest to, że taki Suprim lepiej się zachowuje od FE przy niskim obciążeniu, wciąga mniej wacików Video: IDLE: 1
CryptTM 404 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia Panowie, a tak w ogóle, dzisiaj sobie wchodzę na forum i w tym, jakże ważnym temacie, nie widzę "ochów i achów" na temat 5090 Zawiedzeni?
Joloxx9 941 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia 2 minuty temu, maxmaster027 napisał(a): Dobra bo do ceny jeszcze nie doszedłem.Jest 2800$ ..ok nie jest Gdyby te karty były w tej cenie co 4090 czyli 1500, to jeszcze jakoś by to uszło a tak sorry ale głównie frajernia co się daje doić to kupi, czyli sporo ludzi
maxmaster027 887 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia Teraz, CryptTM napisał(a): Panowie, a tak w ogóle, dzisiaj sobie wchodzę na forum i w tym, jakże ważnym temacie, nie widzę "ochów i achów" na temat 5090 Zawiedzeni? Troche drogo, jednak, troche cieplo jednak, troche mieszane uczucia jednak, gry sa obecnie takie sobie, zakup pod AI nibo ok, ale jest Project DIGITS sporo szybszy w cenie 2800-3000$ czyli takiego Astrala
Joloxx9 941 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia 1 minutę temu, CryptTM napisał(a): Panowie, a tak w ogóle, dzisiaj sobie wchodzę na forum i w tym, jakże ważnym temacie, nie widzę "ochów i achów" na temat 5090 Zawiedzeni? Ludzie nie rozumieją, że trzeba MFG żeby te karty rozwinęły skrzydła, oni dużych skoków wydajności w rasterze potrzebują, a po co to komu jak zaraz kurtas zarzuci 10 fake klatek i będziemy mieć po 900?
CryptTM 404 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia Widziałem recenzje i ten zawód był wręcz wyczuwalny. Zaglądam dzisiaj na forum, a tu takie stonowane komentarze, nikt nie zachwala, cisza. Ceny 4090 podskoczyły
Joloxx9 941 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia 2 minuty temu, DżonyBi napisał(a): Nowy benchmark. Coś czuję, że seria 60xx poleci na nowej wtyczce 5
CryptTM 404 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia Zamontowałem przy remoncie w domu, garażu i piwnicy - nie ma opcji - nie zaskoczą mnie 2
ODIN85 3 502 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia 10 minut temu, CryptTM napisał(a): Panowie, a tak w ogóle, dzisiaj sobie wchodzę na forum i w tym, jakże ważnym temacie, nie widzę "ochów i achów" na temat 5090 Zawiedzeni? Będzie max 30 kart na Polskę to jak tu się cieszyć? 1
michaelius33 354 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia 3 minuty temu, CryptTM napisał(a): Zamontowałem przy remoncie w domu, garażu i piwnicy - nie ma opcji - nie zaskoczą mnie A przyłącze masz odpowiednie z elektrowni ? 1
Rekomendowane odpowiedzi