Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Spl97 napisał(a):

Sam obstawiam, że taki 6080 nie będzie kosztować 1000$, a bliżej 1300-1500$ :E.

No to będzie przejście na nowy proces więc ceny zbliżone do premierowych cen serii 4000 wjadą albo wyższe.

Jak jeszcze jakiś Tajwan będzie  :E

Opublikowano (edytowane)

Zainstalowałem najnowsze sterowniki, skąd mam wiedzieć czy używam DLSS 4? Nigdzie nie widzę napisu DLSS4 ani w ustawieniach gry ani w ustawieniach nvidia app. Włączałem przed chwilą Indianę Jonesa no i nie widzę w ustawieniach gry DLSS 4.

Edytowane przez tomek25
Opublikowano
Teraz, tomek25 napisał(a):

Zainstalowałem najnowsze sterowniki, skąd mam wiedzieć czy używam DLSS 4? Nigdzie nie widzę napisu DLSS4 ani w ustawieniach gry ani w ustawieniach nvidia app.

DLSS Swapper 1.13 -> zmieniasz DLSS na v310.1, w grze zmieniasz tryb DLSS na Transformer i już wiesz :D

Opublikowano

Widać, że ludzie kupią największe g. aby tylko mieć na premierę + genialna strategia PR korpo, żeby robić sztuczne niedobory... Panie jakie to musi być dobre jak tak szybko wykupili....

Jednak ludzie są tak głupi jak barany i nic dziwnego, ze dają się strzyc przez korpo... Tzn ten 1% co się rzucili na to g. :)

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

To, że nv ma nas w dupie. Boli, ale mogę zrozumieć.
Ale to, że lokalni sprzedawcy nawet mają nas w dupie, tego nie rozumiem.

Ktoś to wyjaśni?
https://www.x-kom.pl/porownanie/1073570,1075053,1311311,1309799

Wejdź jeszcze raz i sprawdź cenę tego tufa non OC teraz :E

To 10k z hakiem to faktycznie była premierowa cena promocyjna od Asusa na ten model non OC, co się przewijało kilka h wcześniej w tym temacie. Ale nie spodziewałem się, że realnie cokolwiek wrzucą na sklepy :E

Edytowane przez lukadd
Opublikowano
1 minutę temu, Kadajo napisał(a):

Ale się nieźle kręci ten 5080 :E

To akurat jedyny pozytyw zwykłej 5080. Niemal z miejsca OC robi +10-13% do wydajności z niewielkim podniesieniem PL. A jeszcze, gdyby dali 24 GB zamiast 16 GB Vram, to w pewnym stopniu ta karta jeszcze mogłaby się bronić.

• Confused 1
Opublikowano
1 minutę temu, Lameismyname napisał(a):

Hahaha właśnie patrzę co się dzisiaj wydarzyło.

Jak pisałem, że RTX 5080 będą po ~8000zł, a RTX 5090 po ~14000zł i je ludzie wymiotą z pocałowaniem w rękę, to część osób myślała o tym jako o zbyt czarnym scenariuszu.

A tu psikus ;)

X-kom miał po kilkadziesiąt sztuk RTX 5080/5090, a chętnych było tysiące. Kurteczka wie jak sprzedać produkt, który jest przeciętny.