Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Totek napisał(a):

Mój giguś 3080 waterforce WB drze ryja cewkami jak by ktoś egzorcyzmy odprawiał 

Miałem identycznego i tak samo się darł, 3m dalej za drzwiami, słyszałem jak mnie wolał cewkami, żebym wrócił przed kompa :E. 

Aero chyba było lepsze niż WB i wf 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, lukadd napisał(a):

Ten to szczególnie gdy, aby było cicho to trzeba odpiąć i całkowicie wyłączyć tylni wentylator :E

ja bym chyba jeszcze dorzucił msi supreem, bo akurat tak się składa że jest cichsza od astrala. Ale kierunek, czemu nie, chyba całkiem wlaśviwy ;D

Edytowane przez b1ela5
Opublikowano
Teraz, PepePanDziobak napisał(a):

Buguje go gpu :D zrobiłeś zwrot ? %-)

Nope, monitorowanie napięcia w afterburnerze wprowadza te problemy, wystarczy go nie uruchamiać i nagle działa.

BTW gpu-z nie zapisuje biosu do pliku, troche słabo. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, GAZuOOT napisał(a):

To zależy, ja miałem 3080 Ti Mastera, to była strasznie lipna karta (albo egz), wyło to, grzało się prawie do 80 stopni, dopiero deshroud + 2 noctuy ogarnęły troszkę tą kartę.

O to to. Aorus master 3080ti to najgorsza karta jaką miałem w życiu. Mam mega uraz, bo przecież Aorus to miała być ekskluzywna podmarka GB. A była głośna, gorąca, wielka i droga. Nawet ten ekranik się wieszał. Gdzie plusy? 

7VE.gif

Edytowane przez Smalec
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Smalec napisał(a):

Nawet ten ekranik się wieszał. Gdzie plusy? 

Moze nie plus, ale to właśnie ekranik dobrze sie sprzedał, gracze lubią kiczowate dodatki, ekraniki, rgb albo 4 wentylator po drugiej stronie :lol2:

Edytowane przez Voodoo2
Opublikowano
1 minutę temu, Voodoo2 napisał(a):

Moze nie plus, ale to właśnie ekranik dobrze sie sprzedał, gracze lubią kiczowate dodatki, ekraniki, rgb albo 4 wentylator po drugiej stronie :lol2:

Strasznie się wieszał. i smok nie chciał mi się wykluć z jajka. ;D . Dno i nie polecajcie tego kumplom.

Opublikowano

Miałem rozne 4090 - GameRock, TUF, Suprim X, Suprim Liquid, PNY XLR8 i na koncu Gigabyte Gaming OC.

Po recznym ustawieniu wentylatorow w Gigabyte karta calkiem OK.

No ale dla niektorych taka akcja to moze za duzo :D

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Smalec napisał(a):

O to to. Aorus master 3080ti to najgorsza karta jaką miałem w życiu. Mam mega uraz, bo przecież Aorus to miała być ekskluzywna podmarka GB. A była głośna, gorąca, wielka i droga. Nawet ten ekranik się wieszał.

Bo te Aorusy w Amperach były lipne :E

Na każde GPU i każdy model trzeba indywidualnie patrzeć.

Ja jestem bardzo zadowolony z windforce 4090, ale w wersji V1. Gdzie Giguś dał komorę parową, kawał solidnego radiatora. Cewki co mega ważne są naprawdę ciche. Niskie RPM i tempy.

Jakiś czas temu nagrywałem filmik bo ktoś mi nie wierzył w RPM i tempy jakie mam na tym GPU. Pierwsza część to jest UV z OC pamięci ~330W, a od ~1:30 przełączam na stock ~430W i wchodzi w power Limit. Są tempy i RPM wentyli.

Podczas testu wentyle w budzie ~600RPM + top z chłodnicą ~700-800rpm

Bardziej jestem z tego Gigusia Windforce zadowolony jeśli chodzi o kulturę pracy niż z np. Strixa 3080, którego miałem od premiery i mam do dziś na chacie.

Edytowane przez lukadd
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

@Zachy. Dla mnie od dziś jesteś bohaterem krulu.

1 minutę temu, lukadd napisał(a):

Bo te Aorusy w Amperach były lipne :E

Na każde GPU i każdy model trzeba indywidualnie patrzeć.

Ja jestem bardzo zadowolony z windforce 4090, ale w wersji V1. Gdzie Giguś dał komorę parową, kawał solidnego radiatora. Cewki co mega ważne są naprawdę ciche. Niskie RPM i tempy.

Jakiś czas temu nagrywałem filmik bo ktoś mi nie wierzył w RPM i tempy jakie mam na tym GPU. Pierwsza część to jest UV z OC pamięci ~330W, a od ~1:30 przełączam na stock ~430W i wchodzi w power Limit. Są tempy i RPM wentyli.

Podczas testu wentyle w budzie ~600RPM + top z chłodnicą ~700-800rpm

Od zawsze były najgorsze.

Edytowane przez b1ela5
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

A dla mnie jestes po prostu kolejnym leniwym dysortografem jakich wielu, nawet po polsku nie potrafisz pisac :)

Btw - mam nadzieje ze dostaniesz swoje upragnione gpu cokolwiek by to nie było :piwko::lol2:

Bo zakladam nie Gigabyte 

Edytowane przez Zachy
Opublikowano
37 minut temu, darkezowsky napisał(a):

Mi się dziś w Komputroniku udało zamówić 5080 Ventus OC Plus w pięknej cenie 6390 zł, zawyżonej tylko o niecałe 600 zl od ceny startowej, bo to jest ta droższa wersja z rzekomo lepszym chłodzeniem.

Ventus 3x Plus ma tyle samo heatpipe ile Gaming Trio, ale inne wiatraki. Za 6390 zł… Vanguard będzie niewiele droższy :E 

Ventus w Komputroniku był za 5199 zł, także przepłaciłeś “tylko” 1200 zł. 

Opublikowano
Teraz, b1ela5 napisał(a):

Fanie że nie zrobiłeś błędu ortograficznego, Szacunek. Jesteś dla mnie jak mój 30-letni syn, pozdrawiam serdecznie, i bez napinki.

Pozdrawiam :)

Popracuj nad ortografia i bedzie ok :piwko:

Opublikowano
Teraz, DżonyBi napisał(a):

To moj Aorus 4090, ktorego odeslalem. Ladny byl i to by bylo na tyle.

Screenshot_20230412_153024_Gallery.thumb.jpg.c2fd3fd85ceea8e75bd3aa8ab6fe7c96.jpg

No to wiesz o czym mówię ;). Spoko, dobrze że udało się odesłać klunkra.