Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, DżonyBi napisał(a):

To moj Aorus 4090, ktorego odeslalem. Ladny byl (taki plastikowy) i to by bylo na tyle. Pamiatkowe zdjecie, ktore przypomina mi, zebym nigdy nie bral GB.

Screenshot_20230412_153024_Gallery.thumb.jpg.c2fd3fd85ceea8e75bd3aa8ab6fe7c96.jpg

A co się złego stało?, ciekaw jestem...

Opublikowano
18 minut temu, lukadd napisał(a):

Bierz takiego. Jak będziesz grał to wszystkie somsiady w okolicy będą wiedzieli, że masz RTX 5090 w budzie :E

Od początku roku było tu z 5 różnych filmików. Na żadnym nic nie słyszałem, a pisaliście, że piszczy strasznie.
Mój popsuty słuch to oczywiście tłumaczy. 
Ale w takim razie czemu ja na tym filmiku słyszę jak przysuwa kamerę/mikrofon bliżej? 

Co tu się stało? :D
Gość przesterował nagranie na niższą częstotliwość czy to jakieś Twitter Edition?

Opublikowano
Teraz, VRman napisał(a):

Od początku roku było tu z 5 różnych filmików. Na żadnym nic nie słyszałem, a pisaliście, że piszczy strasznie.
Ale w takim razie czemu ja na tym filmiku słyszę jak przysuwa kamerę/mikrofon bliżej? 

Gość przesterował nagranie na niższą częstotliwość czy to jakieś Twitter Edition?

Wspaniały jest, coś Ty, nie znasz sie? Zoba jak pięknie ćwierka, kanarek Panie.

Opublikowano
19 minut temu, lukadd napisał(a):

Bierz takiego. Jak będziesz grał to wszystkie somsiady w okolicy będą wiedzieli, że masz RTX 5090 w budzie :E

Mój TUF 4090 po 2 miesiącach od kupna zaczął tak wyć. Przy zamkniętej budzie było słychać w całym pokoju i 10 miesięcy tego słuchałem. Pod koniec swojej kadencji u mnie zanim poszedł dalej wymieniłem zasilacz na mocniejszy w platinum. Nastała cisza. ;D

Z jednej strony ubolewam, że siedzę już tyle bez karty a z drugiej nie mogłem żyć z tym jazgotem. 

Opublikowano (edytowane)

Panowie, szczerze Wam dziękuję, setnie ubawiłem się przy tej kompletnie z d..y premierze. Czekam na serię 6000 ;DDDD nie dajmy się zwariować kurteczce. ;)

Edytowane przez b1ela5
  • Haha 2
Opublikowano
7 minut temu, VRman napisał(a):

Karty piszczą na różnych częstotliwościach, jedne głośniej, drugie ciszej na jednych filmikach jest to lepiej nagrane, na innych gorzej itd.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Godlike napisał(a):

Jutro tam @PiPoLiNiO zrobi roszady w rankingu :E

Ja kolegę pamiętam z review, zwlaszcza płyt głównych, on pecha ma i zawsze mu sie  psuje. Chyba roszady w dziale komentarzy ;DDD

Edytowane przez b1ela5
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, b1ela5 napisał(a):

P{anowie, szczerze Wam dziękuję, setnie ubawiłem się przy tej kompletnie z d..y premierze. Czekam na serię 6000 ;DDDD

A z imprezy też wychodzisz zanim się na dobre rozkręci?
Siadaj! Zaraz 5070 i 5060Ti 8GB przyniosą! 

PS. Te dźwięki szlifierki to Jensen Edition. Przywołują miłe chwile gdy Jensen relaksuje się w swoim biurze. Obok jakiś inżynier pracujący na modelu projektowanego GPU szlifierką  wycina ROPy, TMU, shadery, połowę kontrolerów pamięci...

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Skąd? :)

Z komentarza aorusa x790 master? Zadne pamięci nie chciały Ci pracować milordzie ;D Bardzo Cię lubię, serio, ale wydajesz się trochę zagubiony w tym złożonym temacie hardware? ;D

Edytowane przez b1ela5
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Aaaa. No żadne na 8000 ;) Fakt. 

Nie chcę być wścipski ale nawet chyba z 6800 był kłopot? ;). Nie przejmuj się, ja jestem już dziaders i czasem nie mam pamięci. Ale gdybyś potrzebował pomocy, zawsze jestem do dyspozycji.  i bardzo chętnie pomogę;)

Edytowane przez b1ela5