Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, DżonyBi napisał(a):

A jak temperatury. Na reddicie wlasciciel 5090 Trio napisal:

"Nie przeprowadziłem jeszcze żadnych syntetycznych testów porównawczych, ale po kilku minutach gry w Cyberpunk 2077 temperatura dochodzi do 77°C na cichym biosie. Jest jednak naprawdę cicho, duża pozytywna różnica w porównaniu do 3080TI FE."

W obudowie jak widać na zdjęciu wyżej, gdzie wszędzie się da filtr założyć to jest założony. 74 stopnie max przy 575W i okolice 1600rpm.

• Upvote 1
Opublikowano
20 godzin temu, eXplosiV napisał(a):

Jest pierwszy zgrzyt (choć nie wiem, czy to faktycznie wina 5090/driverów)! :E Kingdom Come: Deliverance II - wszystko ładnie, początkowa cutscenka poprawnie się wyświetla, ale w samej grze obraz jest z czerwonymi artefaktami (taka jakby poświata. Raczej nie jest to kwestia ustawień, bo próbowałem zmieniać większość opcji i dalej jest to samo. No nic, będzie trzeba pisać do supportu (choć może to nie jest problem po stronie gry, a driverów NVIDII).

KCDII.jpg

Jakby ktoś się spotkał z podobnym problemem, to winowajcą są customowe ustawienia w panelu NVIDII - wystarczy wyłączyć filtrowanie anizotropowe lub wybrać opcję "pod kontrola aplikacji".

Opublikowano
3 minuty temu, GAZuOOT napisał(a):

To jest grafa wciśnięta na styk :E

CIesz się że masz Q500 i możesz sobie jak biały człowiek front odkręcić :) Zasadniczo praktycznie każdy element obudowy :)

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Umpero napisał(a):

Masz 5090?

Ten kolega od x-komowych znajomych coś Ci odpisał?

Ja celuje w 5070Ti/5060Ti. Screen z twittera MSI, z dopiskiem "Ledwo weszła".

Edytowane przez P.Wiśnia
Opublikowano
2 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Eksplodował z radości, do tej pory szukają zaginionych w gruzach :D

Albo kurier się wrócił - "dzień dobry, ja z polecenia x-cum - mam odebrać kartę i przesunąć dostawę na 17.02" :D

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Czy szczęśliwy nabywca TUF 5090... żyje?
Jakie wrażenia?

Lock na 120fps 4k, pierwszy test to grind w WoT więc mało wymagający - bierze mniej prądu w czasie bitwy niż 3080 vision.

Ogólnie, jak na razie testuję to co mam zainstalowane, tj. WoT, FF VII remake,  bez podglądu na "parametry".

No i nie należę do grupy która gra w benchmarki więc ich nie będę wrzucał.

Jedyne co to muszę pobrać hwinfo i zrobić pełny tracking temperatur w grach.

To będzie dla mnie wytyczna do zmiany Define 6 na North XL Mesh.

• Thanks 1
Opublikowano
8 minut temu, Kiper09 napisał(a):

Wam ktoś zabrania kupić większą obudowę 🤔

To jest paradoks bo wielka buda to jak taki kloc postawiony i jeszcze ci wali jakimś RGB po ryju jakby UFO lądowało :wariat:

Jak widzę niektóre budy to się zastanawiam czy się ludzie z powołaniem nie minęli i chcieli mieć akwarium z rybkami :smiech:

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
10 minut temu, Kiper09 napisał(a):

Wam ktoś zabrania kupić większą obudowę 🤔

No ja nie przepadam za ogromnymi skrzynkami, wolę coś bardziej kompaktowego. Chociaż i tak zaszalałem, bo wcześniej miałem 4090 w NR200 a Qube 500 sporo większy.