maxmaster027 883 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego 29 minut temu, sideband napisał(a): Upłynniacz, który dobrze działa w konkretnych scenariuszach i dobry dla ludków z monitorami o wysokim odświeżaniu. Powtórzę kolejny raz tam gdzie jest potrzebny czyli video to do tej pory nie ma dostępnego upłynniacza od NV. A czekaj tego nie da się wykresie pokazać, że nagle z 5070 robię sobie 4090 Dokładnie tu sie zgodze. MFG lub samo FG nawet 2x to cos co warto włączyć, zwłaszcza chociaż te 2x. Są scenariusze,(nie kazdy ma przecież 9800x3d) że z raytracingiem FPS w danych lokacjach spada do 65-70 i tutaj upłynniacz 2x zrobi 130-140fps a MFG poleci na 260fps. I ta nieskasitelna płynnosc zostanie zachowana. Aczkolwiek jak ktos ma 9800x3d uzywanie MFG jest takie sobie, FG 2x powinno byc wystarczajace
MarcoSimone 669 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego Zaraz, to 65-70 fps już nie jest płynną rozrywką? 1 1
Umpero 979 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego Teraz, MarcoSimone napisał(a): Zaraz, to 65-70 fps już nie jest płynną rozrywką? A nie jest?
sovas 662 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego Mi się źle gra w takich fps, jak jestem przyzwyczajony do 100/120+. I zawsze wolę z detalami zejść 1
DżonyBi 1 969 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego Ja gram od lat 90-tych. 75fps+ to juz dla mnie komfort. 1 1
Voodoo2 958 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego Ja próbuje nadążyć kiedy w macie w grach te 100 fps, jak głównie na forum piszecie 2
Joloxx9 941 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego 54 minuty temu, sultan_kosmitow napisał(a): 45/60 fps bazowe to dla ciebie shuttering? AAA bo TYLKO klatki wpływają na stuttering? Ok to idę to powiedzieć grom na UE 5, bo najwyraźniej nie są tego świadome.
Umpero 979 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego 5 minut temu, Voodoo2 napisał(a): Ja próbuje nadążyć kiedy w macie w grach te 100 fps, jak głównie na forum piszecie Głównie w godzinach wieczornych-nocnych. Godzina góra dwie grania. Wcześniej raczej nie ma opcji.
Ig0r 0 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego To do grania w 4k lepsza będzie 5080 czy 5090? Są jakieś rzetelne testy/benhcmarki? 2
Umpero 979 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego Teraz, Ig0r napisał(a): To do grania w 4k lepsza będzie 5080 czy 5090? Są jakieś rzetelne testy/benhcmarki? Wiadomo, że 5090.
zozolek 312 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego 3 minuty temu, Ig0r napisał(a): To do grania w 4k lepsza będzie 5080 czy 5090? Są jakieś rzetelne testy/benhcmarki? Jezeli cena nie ma dla Ciebie zadnego znaczenia to walisz 5090. Nawet te po 14-20k. 2
Zachy 586 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego No rzeczywiscie walic 5090 po 20k ma gleboki sens...
sultan_kosmitow 21 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego 2 minuty temu, Zachy napisał(a): No rzeczywiscie walic 5090 po 20k ma gleboki sens... Po premierze rubina powiesz okazja
Zachy 586 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego Nic nie powiem po premierze rubina. To za 2 lata gdzies okolo moze juz nie bede PC az tak sie bardzo jaral zeby rzucac po 14k za GPU kto to wie...
Zachy 586 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego jak sam nick wskazuje on jest z innej planety juz szykuje 20k na rubina a kto wie co jeszcze tam w przyszlosci trzymaja dla nas
Benecol 7 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego (edytowane) 4 godziny temu, zozolek napisał(a): Ktoś wie czemu nie ma rekacji na podkręcenie rdzenia ? taktowanie msi afterburner pokazuje na stokowe ok 2700 w grach ... W 5xxx przez krzywą się to ustawia ? https://forums.guru3d.com/threads/msi-afterburner-4-6-6-beta-5-for-nvidia-geforce-rtx-5000-series-cards.455155/ A few more important notes related to overclocking RTX 5000 series: - Overvoltage % adjustment is currently functioning improperly in the first public NVIDIA 572.16 driver on RTX 5000 series cards, so use it with caution. Attempt to set overvoltage % with any GPU overclocking software (even default 0% overvoltage) may cause max frequency to be artificially limited, similar to previously documented V/F points voltage locking issue. Until the functionality is fixed in NVIDIA driver, it is strongly recommended to avoid enabling "Unlock voltage control" option in general MSI Afterburner properties. If you already enabled it, you may disable "Unlock voltage control" and reboot system after that. Pamietaj zeby wiec odklikać te opcję. Wtedy działa... Ale i tak z czasem może się posypać. Ja już 3x robilem DDU i reinstall AF bo zegary nie boostowały z czasem. Dałem sobie w końco spokój z OC. Trzeba poczekać aż sterowniki to poprawią. Edytowane 6 Lutego przez Benecol 2
Umpero 979 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego Te wszystkie esy deelesy, MFG w serii 5000 to działają tylko z apką NV? Czy może wystarczą same stery plus do tego gra musi mieć te cholerstwa zaimplementowane?
Zachy 586 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego Z apka NV jak nie masz wsparcia natywnego w grze i masz np dlss 3 obslugiwany a tak to poprzez panel gry wlaczasz wszystko 1
Element Wojny 4 775 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego Było? Ale oni tam muszą fuszerkę odwalać, że nawet karty źle oznaczają. https://www.ppe.pl/news/362986/czy-nvidia-nie-radzi-sobie-najlepiej-z-kontrola-jakosci-nabywca-rtx-5080-fe-otrzymal-rtx-5090-tak-jakby.html 3
sultan_kosmitow 21 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego 25 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a): Wnioskuję po Twoich postach dzisiejszych, że odwiedziłeś nas z przyszłości. Witamy więc Tu nic odkrywczego nie ma. Wystarczy czytac raporty finansowe i sprawozdania by wiedziec ze proces 3nm bedzie kosztowny. W odroznieniu od CPU, chip NVidii jest jakby to powiedziec "dosc duzy" co powoduje ze koszt produkcji tez jest inny.
Zachy 586 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego Jakby otrzymal 5090 w opakowaniu od 5080 to by bylo cos...
Joloxx9 941 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego 18 minut temu, Benecol napisał(a): https://forums.guru3d.com/threads/msi-afterburner-4-6-6-beta-5-for-nvidia-geforce-rtx-5000-series-cards.455155/ A few more important notes related to overclocking RTX 5000 series: - Overvoltage % adjustment is currently functioning improperly in the first public NVIDIA 572.16 driver on RTX 5000 series cards, so use it with caution. Attempt to set overvoltage % with any GPU overclocking software (even default 0% overvoltage) may cause max frequency to be artificially limited, similar to previously documented V/F points voltage locking issue. Until the functionality is fixed in NVIDIA driver, it is strongly recommended to avoid enabling "Unlock voltage control" option in general MSI Afterburner properties. If you already enabled it, you may disable "Unlock voltage control" and reboot system after that. Pamietaj zeby wiec odklikać te opcję. Wtedy działa... Ale i tak z czasem może się posypać. Ja już 3x robilem DDU i reinstall AF bo zegary nie boostowały z czasem. Dałem sobie w końco spokój z OC. Trzeba poczekać aż sterowniki to poprawią. Działa normalnie, tylko nie odpalać opcji w af odpowiadającej za napięcie bo się zegary posypią. Cała tabela jest źle implementowana wtedy
Element Wojny 4 775 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego 5 minut temu, Zachy napisał(a): Jakby otrzymal 5090 w opakowaniu od 5080 to by bylo cos... Szczerze, to by było sensowniejsze, bo to byłaby pomyłka przy pakowaniu. Ale żeby sama karta została źle oznaczona? Niech szczęśliwi posiadacze 5090FE sprawdzą dokładnie, co Nvidia im przysłała...
Benecol 7 Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego (edytowane) 5 minut temu, Joloxx9 napisał(a): Działa normalnie, tylko nie odpalać opcji w af odpowiadającej za napięcie bo się zegary posypią. Cała tabela jest źle implementowana wtedy A od tego czasu nie miałeś problemów? Mi tak jak pisałem 3x zdarzyło się posypać, a nie mam tej opcji zaznaczonej. Edytowane 6 Lutego przez Benecol
Rekomendowane odpowiedzi