lukadd 2 913 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego Teraz, RtxOn napisał(a): według mojego doświadczenia pierwsze pytanie od kupującego to czy jest gwarancja. No, a ty i tak już nie miałeś gwarancji na Zotaca 4090, bo rękojmia sklepu to tylko dwa lata, a gwarancji producenta nie uznajesz przecież ani na trzeci, ani na 4 i 5 rok Nie ma o czym z tobą rozmawiać. Bajki piszesz 1
RtxOn 170 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego 3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Podobno dodałeś nas do ignorowanych 🤭 Podobno mfg x3 ma mniej artefaktów niż fg 🤭 Podobno wymiana 4090 na 5080 to deal życia 🤭 Na pewno zmiana 4090 na 5090 to deal życia. Nawet taki nie biedny gościu gadżeciarz co kupuje 3 azothy w różnych kolorach czy obudowę za 2k gardzi 5090. Także deal życia sprzedać 4090 za 5k i teraz czekać z wywalonym jęzorem na rzut karty za 14k, 600w żeby przy 30% wydajności saunę mieć gratis i w klimie na full w pokoju siedzieć. To jest dopiero deal. 1
DżonyBi 1 971 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego (edytowane) 32 minuty temu, RtxOn napisał(a): 5090 to pazdzierz napisał wlasciciel 5080 Edytowane 7 Lutego przez DżonyBi 1
RtxOn 170 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego 2 minuty temu, lukadd napisał(a): No, a ty i tak już nie miałeś gwarancji na Zotaca 4090, bo rękojmia sklepu to tylko dwa lata, a gwarancji producenta nie uznajesz przecież ani na trzeci, ani na 4 i 5 rok Nie ma o czym z tobą rozmawiać. Bajki piszesz No zgadza się. Gwarancja producenta to wolę się nie bawić. Jeszcze są firmy które w PL mają oficjalny sklep i support. Zotac to Chiny a oni to tak szanują prawo europejskie że podróby legalnie kupisz na aliexpress. Orto chodzi. Nie mam zaufania. Papier to nie wszystko.
DżonyBi 1 971 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego (edytowane) 4 minuty temu, RtxOn napisał(a): 4090 na 5090 to deal życia Wszyscy wiemy, ze deal zycia to 4090 na 5080 Edytowane 7 Lutego przez DżonyBi
CajraX 279 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego Dopiero drugie piwo leci, a już mam fazę MFG. 2
zozolek 312 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego @tomcug proszę posprzątaj chlewik po chopakach. Tworzą sobie konta, rozwalają cały waek odpisując sobie samym - smutno na to patrzeć, więc pora się wylogować
zozolek 312 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego 1 minutę temu, Gret napisał(a): dużo osób tu ma 6cm oj nie wiem czy nie przesadziłeś - oceniając poziom to są małe siusiaczki
RtxOn 170 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego 3 minuty temu, DżonyBi napisał(a): napisał wlasciciel 5080 350w, 52c, 28db. To dla mnie akurat na pazdzierz nie wyglada. 600w to gruba przesada. To jest obłęd. PC bym musiał mieć w drugim pokoju.
DżonyBi 1 971 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego (edytowane) 3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Nie znam nikogo kto sprzedał 4090 za 5k Ja juz mialem dwie oferty za 8k - jedna wczoraj i druga dzis. Czekam dalej Edytowane 7 Lutego przez DżonyBi
RtxOn 170 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego 1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał(a): Nie znam nikogo kto sprzedał 4090 za 5k A za 5090 dałem 13700 za kartę która mi się wymarzyła 6 stycznia. Moglem dać mniej za inną. Także zacznij trzymać się faktów No i ja wolę stawiać krok w przód niż się cofać 🤭 A ja znam. Pełno było tego na olx czy grupach fb. Za 5 to leciały nawet foundersy które jakiś tam prestiż mają ze względu na trudność kupienia. 5,6 to leciały aorusy itp. Teraz nikt się nie przyzna
Necronom 431 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego Godzinę temu, SylwesterI. napisał(a): Ja 4090 na 5090 zmieniać nie będę, bo zysk za mały, ale zamienić 4090 na 5080 tego nie da się obronić w żaden sposób logiczny Ja niczego nie bronię, wywalone mam w ogóle na serię 50xx. Po prostu od nie wiadomo ilu stron jakaś dziwna krucjata przeciwko temu, że ktoś wymienił lepszą na gorszą. Jego sprawa, nie wiem po co to drążyć. Można to tak samo obrócić, że musisz dołożyć jeszcze raz tyle po sprzedaży 4090 a nawet teraz więcej jak pokazuje rynek, żeby dostać ile 30% więcej wydajności, o ile się w ogóle doczeka na kartę
Voodoo2 958 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego 3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): za 5090 dałem 13700 za kartę która mi się wymarzyła 6 stycznia. Moglem dać mniej za inną. Także zacznij trzymać się faktów Twoje fakty już uwzględniły 500 zł zwrotu, które x-kom podarował póki co zamiast karty? Nie dałeś przypadkiem 14200?
RtxOn 170 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego 3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Nie znam nikogo kto sprzedał 4090 za 5k A za 5090 dałem 13700 za kartę która mi się wymarzyła 6 stycznia. Moglem dać mniej za inną. Także zacznij trzymać się faktów No i ja wolę stawiać krok w przód niż się cofać 🤭 Krok w przód? Tak. 30% więcej ceny, poboru i mocy. 3 kroki w przód zrobiłeś. Teraz możesz mi jechać że jestem cienki
DżonyBi 1 971 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego Teraz, Voodoo2 napisał(a): Twoje fakty już uwzględniły 500 zł zwrotu, które x-kom podarował póki co zamiast karty? Nie dałeś przypadkiem 14200? 500 zl upustu xcom dal za opoznienie
Voodoo2 958 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego 1 minutę temu, DżonyBi napisał(a): 500 zl upustu xcom dal za opoznienie Wiem za co, komentuje to jak Pipek tu na forum trzyma się wyłącznie faktów
Zachy 586 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego (edytowane) 4 minuty temu, RtxOn napisał(a): Krok w przód? Tak. 30% więcej ceny, poboru i mocy. 3 kroki w przód zrobiłeś. Teraz możesz mi jechać że jestem cienki ja bym powiedzial ze drepcze w miejscu 4090 vs 5090 wszystkiego 30% wiecej wiec wychodzisz na 0 tylko cenowo placisz za topke dodatkowe $$ a 500pln upustu za Astrala? Jak ceny 5090 rosna i u MSI i u Asusa? tylko na + mily bonus Edytowane 7 Lutego przez Zachy
Umpero 979 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego 48 minut temu, RtxOn napisał(a): 5090 to pazdzierz za 14k i w dodatku widmo. Chciałem ale jak zobaczyłem pobór, cenę i dostępność to z 5080 jestem mega zadowolony. Do jakiej rozdzielczości tego 5080 kupiłeś?
Necronom 431 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego 4 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Mimo wszystko to dalej wzrost wydajność. Nie spadek. A o to raczej chodzi w wymianie sprzętu. Sam się jedziesz swoimi postami. Po co kopać leżącego. Zgadza się jak to jest jeszcze uzasadnione ceną. W przypadku 5090 poziom absurdu odleciał daleko.
RtxOn 170 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego Teraz, Umpero napisał(a): Do jakiej rozdzielczości tego 5080 kupiłeś? 3440x1440p. Myślę że styknie a 5090 odpuszczam. Może wrócę na 6090 jak nie będzie taka chora.
DżonyBi 1 971 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego (edytowane) Krol wydajnosci jest tylko jeden - 5090. Predzej czy pozniej rynek sie unormuje jak poznikaja stare zapasy 40x0, a wjada nowe 50x0. Edytowane 7 Lutego przez DżonyBi
MJRegul 495 Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego (edytowane) Ej Panowie, a jak zmieniłem auto z silnikiem o mocy 305KM na auto nowsze z silnikiem o mocy 160KM i mam 2x mniejsze spalanie i została mi kasa w kieszeni to ten sam poziom "głupoty" co wymiana 4090 na 5080? Edytowane 7 Lutego przez MJRegul 1
Rekomendowane odpowiedzi