Smalec 1 551 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego 20 minut temu, cichy45 napisał(a): Cuda, DLSS5 https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/1im2j9p/having_problems_with_my_5090_msi_gaming_trio_oc/ 2
cichy45 607 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego (edytowane) 6 minut temu, Raider napisał(a): Mój czajnik elektryczny na 2 żyłach ma 2200W I problem rozwiązany Edytowane 10 Lutego przez cichy45 5
Kadajo 7 412 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego 46 minut temu, cichy45 napisał(a): Cuda, DLSS5 https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/1im2j9p/having_problems_with_my_5090_msi_gaming_trio_oc/ Jezu czy to ważne czy karta działa ? Ważne ze udało się kupić i wrzucić fotkę na internet 9 minut temu, Raider napisał(a): Mój czajnik elektryczny na 2 żyłach ma 2200W To podłącz go teraz przez taki przedłużacz z Lidla 4M za 5ZL i patrz co się będzie działo.
Johny72 17 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego RTX 5090: ~15 000 – 20 000 zł (MSRP: 10 299 zł) RTX 5080: ~7 500 – 10 000 zł (MSRP: 5 199 zł) RTX 5070 Ti: ~6 000 – 8 000 zł (MSRP: 3 899 zł) RTX 5070: ~4 000 – 5 500 zł (MSRP: 2 849 zł) źródło https://informatykreda.pl/poradniki/kim-sa-scalperzy-kart-graficznych/ 1
Kadajo 7 412 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego Przewidywanie moich cen przeszły najśmielsze oczekiwania 1
CzerwonyJohn 70 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego Rtx 5090 powinien mieć dwa kable 12V-2x6 i 8 pin wtedy ryzyko spalenia spada do zera.Czemu nie chcą tak zrobić ?
Umpero 979 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego (edytowane) 19 minut temu, Kadajo napisał(a): Przewidywanie moich cen przeszły najśmielsze oczekiwania Ceny z @x-kom Przecież to jakiś cyrk. Mi się już nawet odechciało polować. Albo znajdę jakąś ultratanią 4090 albo będę cierpliwie czekał aż ceny 5090 srogo spadną. Edytowane 10 Lutego przez Umpero 3
Fusion 24 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego Teraz, CzerwonyJohn napisał(a): Rtx 5090 powinien mieć dwa kable 12V-2x6 i 8 pin wtedy ryzyko spalenia spada do zera.Czemu nie chcą tak zrobić ? Bo w ten sposób by się przyznali do porażki tego rozwiązania, chociaż ja uważam, że przypadki upalenia to wina nie oryginalnego kabla albo nie dopięcia do końca wtyczki
Kadajo 7 412 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego Te ceny pewnie do końca roku będę takie, jak nie dłużej. Dziś to trzeba planować rozbudowę komputera na generacje do tylu, bo nowe podzespołu cenowo to nawet matrix się tak nie gliczuje
Fusion 24 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego Teraz, Umpero napisał(a): Ceny z @x-kom Przecież to jakiś cyrk. To Founders według nvidi ma kosztować 10k a autorskie konstrukcję będą po 15-18k, ciekawe a dziwniejsze jest to, że używki np serii 3x founders są droższe od innych konstrukcji, czyli odwrotnie.
Umpero 979 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego No i są po 3500 zł A Ty @PiPoLiNiO taki hajs gruby za swoją sztukę zdzierasz https://www.olx.pl/d/oferta/karta-graficzna-gigabyte-geforce-rtx-4090-windforce-24gb-CID99-ID14nIxg.html
ODIN85 3 502 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego 3 minuty temu, Umpero napisał(a): Ceny z @x-kom Przecież to jakiś cyrk. Mi się już nawet odechciało polować. Albo znajdę jakąś ultratanią 4090 albo będę cierpliwie czekał aż ceny 5090 srogo spadną. Ale po co Ci teraz 5090? Jakieś wymagające gry to najprędzej w październiku a w wakacje większy wybór i niższe ceny.
MJRegul 495 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego Pomagam znajomemu poskladac kompa, ale wypadlem z obiegu zasilaczy i jade sam na przejsciowce, jesli chcialoby sie miec 5080/5090 jak beda dostepne i laczyc dedykowanym kablem to jaki zasilacz do tego w sensie to cholerne nowe złącze. O co chodzi z tym nowym zlaczem 12hpwr czy jak sienono tam mazywa, to porpawione niby? Zasilacz to musi byc atx 3.0 czy atx 3.1, jak sie w tym polapac? Sorka ze tu ale moze mnie za to nie zjecie i nie wyplujecie.
Umpero 979 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego Teraz, ODIN85 napisał(a): Ale po co Ci teraz 5090? Jakieś wymagające gry to najprędzej w październiku a w wakacje większy wybór i niższe ceny. Mam całą masę zaległych gier do ogrania, których 3080 Ti nie ciągnie w 4K. Mam też kilka starszych gier, które o dziwo przy mojej obecnej grafie klękają w 4K bo nie mają zaimplementowanego DLSS.
Kadajo 7 412 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego @MJRegul 12hpwr to teraz 12V-2x6. Szukaj jak najnowszych zasilaczy.
ODIN85 3 502 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego 1 minutę temu, MJRegul napisał(a): Pomagam znajomemu poskladac kompa, ale wypadlem z obiegu zasilaczy i jade sam na przejsciowce, jesli chcialoby sie miec 5080/5090 jak beda dostepne i laczyc dedykowanym kablem to jaki zasilacz do tego w sensie to cholerne nowe złącze. O co chodzi z tym nowym zlaczem 12hpwr czy jak sienono tam mazywa, to porpawione niby? Zasilacz to musi byc atx 3.0 czy atx 3.1, jak sie w tym polapac? Sorka ze tu ale moze mnie za to nie zjecie i nie wyplujecie. https://www.x-kom.pl/p/1280332-zasilacz-do-komputera-corsair-rm1000x-1000w-80-plus-gold-atx-31.html
Umpero 979 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego 1 minutę temu, MJRegul napisał(a): Pomagam znajomemu poskladac kompa, ale wypadlem z obiegu zasilaczy i jade sam na przejsciowce, jesli chcialoby sie miec 5080/5090 jak beda dostepne i laczyc dedykowanym kablem to jaki zasilacz do tego w sensie to cholerne nowe złącze. O co chodzi z tym nowym zlaczem 12hpwr czy jak sienono tam mazywa, to porpawione niby? Zasilacz to musi byc atx 3.0 czy atx 3.1, jak sie w tym polapac? Sorka ze tu ale moze mnie za to nie zjecie i nie wyplujecie. Zasilacz wystarczy chyba każdy solidny i aby miał te minimum 1000W. Do kart graficznych dostajesz przejściówkę.
Necronom 431 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego 25 minut temu, Kadajo napisał(a): Przewidywanie moich cen przeszły najśmielsze oczekiwania Jak to było? Max 12k i podśmiechujki od kogoś jak przewidywałeś 15k
Kadajo 7 412 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego 1 minutę temu, Necronom napisał(a): Jak to było? Max 12k i podśmiechujki od kogoś jak przewidywałeś 15k 14 przewidywałem i 8-9 za 5080
VRman 2 641 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego (edytowane) Obejrzałem sobie filmik o spalonej wtyczce przy 5090. "Patrzę i milczę, to wystarczy za komentarz" Ta głupota aż boli. Czy to głupota czy po prostu wielkie korpo tak bardzo mają rynek gaming w dupie. Kiedyś z mniejszych powodów zmieniono AT na ATX. Teraz się kisimy na standardach, które zupełnie nie pasują. Od lat. Ludzie DO KART kupują obudowy nowe, bo im się nie mieści albo nie pasuje chłodzenie. Cudowanie z pięcioma zmianami standardów zasilaczy i wtyczek do kart.. Ciągłe problemy z dostępem do wypinania kart z PCI-E Ja się pytam, gdzie jest projekt nowego standardu, żeby nie było problemów z kablami, żeby dostęp do karty był OK, żeby jeden element nie gotował innego (5090FE w budzie chłodzonej powietrzem w zasadzie nie ma sensu, bo wszystko leci na RAMy i proca, chyba że.. no właśnie. ) Przecież obecnie kompy z 4090/5090 wyglądają jakby to karta była "mainboard". Tyle się zmieniło. Pobór prądu, wymagania chłodzenia, a nawet koniec obecności napędów optycznych. Nikt nie używa już wnęk 5.25", a nawet dysków 3.5". I co? I ciągle ten sam ATX i pierdylion pomysłów i udziwinień, jak np. wtyczki zasilacza z boku. Na cholerę ten chaos? Gdzie jest milicja ja się pytam? Znaczy ten. Nie milicja. Standaryzacja jakaś. Rozsądek. Logika. Cokolwiek. Edytowane 10 Lutego przez VRman 5
Umpero 979 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego (edytowane) 4 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a): Sprzedałem z pocałowaniem rączki za cenę której Ty nie chciałeś dać Na razie masz rezerwację więc nie sprzedałeś x-kom znów przesunie termin i kolejny zrezygnuje. Zadatek zostanie z Tobą i w ten sposób uzbierasz różnicę względem kwoty, którą proponowałem, a którą sobie życzyłeś. Ja wtedy będę mógł ją nabyć od Ciebie za te 6 tysi No i jeszcze od x-koma dostałeś 500 zeta. Niezły biznes. Zarabiać na rezerwacjach Edytowane 10 Lutego przez Umpero 1
Kadajo 7 412 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego @VRman Jacy inżynierowie takie standardy Co się dziwisz takiej Nvidii. Panie, Boeing taka fuszerę odwala ze ludzie giną a tu jakaś NV ma się przejmować ze się kable topią. Przecież nikt nie zgina... jeszcze 2 2
Kadajo 7 412 Opublikowano 10 Lutego Opublikowano 10 Lutego Prawidłowo. Coś czuje ze nie zobaczysz tej swojej karty prędko (zresztą nie tylko ty). Obym się tym razem mylił.
Rekomendowane odpowiedzi