Tester Wrażeń 839 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego Można oficjalnie pożegnać się z tą generacją, a jak tak już zostanie na stałe, to i z graniem w następnej kolejności xd
lokiju 525 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego (edytowane) Pamiętajcie, że sklep to nie instytucja charytatywna. Jak są kupcy za 20 tys to i taka jest cena. Jak widać są bo karta zniknęła w minutę. Edytowane 12 Lutego przez lokiju
Kadajo 7 408 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego Nigdy nie zrozumie czemu ludzie. świadomie sami sobie robią krzywdę kupując towary w tak zawyżonych cenach. Ciekawi mnie natomiast w jakim stopniu ta sprzedaż jest sterowana a ilu jest faktycznie prawdziwych klientów. 3
Umpero 979 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego 4 minuty temu, Faflucy napisał(a): @x-kom A jak się odniesiecie to tych cen? Bo dla mnie to zwykłe sku........ @x-kom jak z tymi cenami? W skalperów się bawicie? Sky is the limit? Weźcie coś na wstrzymanie bo po prostu sobie ostro w kulki lecicie. Ja rozumiem, że podaż i popyt regulują ceny, ale to co odstawiacie z cenami tych kart to jest łagodnie mówiąc przegięcie.
Marcusfff 274 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego 1 minutę temu, x-kom napisał(a): Jedyną pewną informacją jest to, że nie będziemy realizować zamówień bez fizycznych kart dostępnych na magazynie w dniu premiery. Proszę mi wybaczyć czepialstwo, ale faktycznie, wysyłka kart, których się nie ma nie jest fizycznie możliwa. Jednak "przyjmowanie zamówień" =/= "realizacja zamówień".
Kadajo 7 408 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego 2 minuty temu, Tester Wrażeń napisał(a): Można oficjalnie pożegnać się z tą generacją, a jak tak już zostanie na stałe, to i z graniem w następnej kolejności xd Z następną też możesz już się pożegnać bo będzie to samo
Kadajo 7 408 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego 2 minuty temu, Marcusfff napisał(a): Proszę mi wybaczyć czepialstwo, ale faktycznie, wysyłka kart, których się nie ma nie jest fizycznie możliwa. Jednak "przyjmowanie zamówień" =/= "realizacja zamówień". Za sprzedaż towaru którego nie ma się na stanie powinien być kryminał. 2
cichy45 607 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego 23 minuty temu, Kadajo napisał(a): Moim zdaniem nikt z was nie zobaczy swoich kart dopóki oni na bieżąco zamawiane karty będą mogli sprzedawać w takich cenach. Tak samo było dokładnie z RTX 3080 i 3090. Ludzie dostali swoje 3080 w cenie MSRP jak już prawie 4000 wychodziły 22 minuty temu, Tornado3 napisał(a): Dopiero jak wyprodukują I jak się nie upali wtyczka 12pin w trakcie testów QC i 30 sekundowego obciążenia
Voodoo2 958 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego I też ktoś szedł wtedy na wojnę prawną i wiele nie narobił. Nie ruszycie sklepów, tym bardziej producentów kart, ale powodzenia, może coś Wam skapnie chociaż.
Radio Tirana 1 041 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego 41 minut temu, lokiju napisał(a): Jak wchodzę na stronę X-Komu to pokazuję, że już nie ma tego gainwarda za 20 tys. Nigdy go nie było. Na xkom działa to tak, że oni chyba muszą przywrócić na chwilę dostępność żeby zmienić cenę. Wg Google ten Gainward stał za 18 tys. Teraz podnieśli cenę na 20 tys.
Benecol 7 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego 17 minut temu, DżonyBi napisał(a): Ode mnie allegrowicz kupil 90-tke za 8400 do innych zastosowan niz gry. Kompletnie nie byl zainteresowany nowa 5080, ktora przeciez dzis mozna kupic ponizej 7k, a czekac na 5090 tez juz nie chcial. 3000-3500 za 4090 nizaleznie od przyszlych wydarzen od samego poczatku byla cena z dupy, natomiast 5080 bardzo brzydko sie zestarzeje i ceny szybko poleca w dol. A ja myślę że 5080 nie poleci w dół. Seria 60xx bedzie miała +30% wydajności i +30% ceny i za 2 lata dalej 5080 bedzie kosztować 5200 xD.
LecOLiCe 14 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego Teraz, Radio Tirana napisał(a): Nigdy go nie było. Na xkom działa to tak, że oni chyba muszą przywrócić na chwilę dostępność żeby zmienić cenę. Wg Google ten Gainward stał za 18 tys. Teraz podnieśli cenę na 20 tys. Chyba?
TonyMoSo 53 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego (edytowane) 9 minut temu, lokiju napisał(a): Pamiętajcie, że sklep to nie instytucja charytatywna. Jak są kupcy za 20 tys to i taka jest cena. Jak widać są bo karta zniknęła w minutę. Hola Hola... to już pojęcie "skalper" się nie wpisuje w tą definicję? Od 4 lat na forach JE$%% się randomów że zarabiają na tych "co chcą kupić za każdą cenę" przy braku dostępności na półkach, a jak to robi największy sklep który obraca milionami to już jest "że to nie jest instytucja charytatywna"??? GRUBY STAND UP to jest Edytowane 12 Lutego przez TonyMoSo 1
VRman 2 635 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego (edytowane) 8 minut temu, Kadajo napisał(a): Nigdy nie zrozumie czemu ludzie. świadomie sami sobie robią krzywdę kupując towary w tak zawyżonych cenach. Podziel cenę przez 20. Teraz już zrozumiesz. Ja dwa tygodnie wybierałem lodówkę. Kolega pracuje w Danii, poszedł i kupił pierwszą z brzegu za cenę, za jaką ja bym kupił 8 swoich. To jest przyczyna. Niektórym po prostu wyje bambosz. Stać ich to kupują. Bo albo mają bogatego tatusia, który ma dobre znajomości z politykiem, albo zarobią na wyświetleniach jak wrzucą filmiki z testami czy unboxingiem tej karty, albo robią grafikę i sobie to w kilka dni odpracują a ich denerwuje, że muszą czekać 20% dłużej na render i akurat danego dnia postanowili kupić akurat to, co jest najszybsze. Do tego ludzie kupujący 5090 do AI. Są też entuzjaści, którzy ponad 2 lata czekali, bo im brakowało mocy i teraz będzie "no trudno, drogo, ale co zrobić". Winienie graczy za wysokie ceny jest kompletnie bez sensu moim zdaniem i jest bez sensu od wielu już lat. Edytowane 12 Lutego przez VRman
Marcusfff 274 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego Teraz, Kadajo napisał(a): Za sprzedaż tworu którego nie ma się na stanie powinien być kryminał. Niby tak, niby nie. Nie można zakazać zawierania umowy długoterminowych np. na usługi/towary, których elementem lub całością są zakontraktowane towary. Problemem jest jasna komunikacja sprzedającego i wiarygodność jego dostawcy. Gdyby w momencie premiery 5090 w sklepie widniały 2 pozycje: -Astral 2szt realizacja dzisiaj -Astral 12 szt realizacja 1-8 tyg. byłoby przejrzyście i uczciwie. Każdy wiedziałby na co się pisze
lokiju 525 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego 1 minutę temu, Radio Tirana napisał(a): Nigdy go nie było. Na xkom działa to tak, że oni chyba muszą przywrócić na chwilę dostępność żeby zmienić cenę. Wg Google ten Gainward stał za 18 tys. Teraz podnieśli cenę na 20 tys. Rozumiem, co nie zmienia faktu, że oni planują sprzedawać te karty za 20 tys.
lokiju 525 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego 4 minuty temu, TonyMoSo napisał(a): Hola Hola... to już pojęcie "skalper" się nie wpisuje w tą definicję? Od 4 lat na forach JE$%% się randomów że zarabiają na tych "co chcą kupić za każdą cenę" przy braku dostępności na półkach, a jak to robi największy sklep który obraca milionami to już jest "że to nie jest instytucja charytatywna"??? GRUBY STAND UP to jest Nigdzie nie znajdziesz mojej wypowiedzi na temat skalperów. Jednak to nie ta skala co innego jedna, dwie sztuki na OLX a zawyżone ceny w sklepach gdzie pojawia się po kilka sztuk i schodzą od razu. Jak są kupcy to i jest dopasowana do nich cena. Co do skalperów to powinni oni płacić podatek od sprzedaży. W końcu sprzedali oni rzecz drożej niż kupili i byli w jej posiadaniu krócej niż 6 miesięcy.
skypan 1 752 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego Wiedzę, że telenowela trwa dalej a kart ni ma i nie będzie. Parafrazując klasyka
Marcusfff 274 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego Teraz, skypan napisał(a): Wiedzę, że telenowela trwa dalej a kart ni ma i nie będzie. Parafrazując klasyka Realizujemy plan "1000 stron na premierę 5070"
Brolly 758 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego 20 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a): Można oficjalnie pożegnać się z tą generacją, a jak tak już zostanie na stałe, to i z graniem w następnej kolejności xd Ja czekam na 9070XT i 5070 TI XDDDD Reszte to mam w poważaniu
dhyde00 240 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego https://www.x-kom.pl/p/1309151-karta-graficzna-nvidia-gainward-geforce-rtx-5090-phantom-gs-32gb-gddr7-dlss4.html 20999 zl
X360 84 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego 18 minut temu, Kadajo napisał(a): Nigdy nie zrozumie czemu ludzie. świadomie sami sobie robią krzywdę kupując towary w tak zawyżonych cenach. Nic dodać,nic ująć. Wszystko w temacie
dhyde00 240 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego https://www.x-kom.pl/p/1314722-karta-graficzna-nvidia-asus-geforce-rtx-5090-rog-astral-lc-oc-32gb-gddr7-dlss4.html 21899zl
Kadajo 7 408 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego 12 minut temu, VRman napisał(a): Podziel cenę przez 20. Teraz już zrozumiesz. Ja dwa tygodnie wybierałem lodówkę. Kolega pracuje w Danii, poszedł i kupił pierwszą z brzegu za cenę, za jaką ja bym kupił 8 swoich. To jest przyczyna. Niektórym po prostu wyje bambosz. Stać ich to kupują. Bo albo mają bogatego tatusia, który ma dobre znajomości z politykiem, albo zarobią na wyświetleniach jak wrzucą filmiki z testami czy unboxingiem tej karty, albo robią grafikę i sobie to w kilka dni odpracują a ich denerwuje, że muszą czekać 20% dłużej na render i akurat danego dnia postanowili kupić akurat to, co jest najszybsze. Do tego ludzie kupujący 5090 do AI. Są też entuzjaści, którzy ponad 2 lata czekali, bo im brakowało mocy i teraz będzie "no trudno, drogo, ale co zrobić". Winienie graczy za wysokie ceny jest kompletnie bez sensu moim zdaniem i jest bez sensu od wielu już lat. Tylko dlaczego ten burdel zaczął się tak w 2017 razem z krypoto. Czemu zawsze tak nie było ? Sam sobie odpowiedz. To sklepy i sami producenci to nakręcają.
Rekomendowane odpowiedzi