Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, GAZuOOT napisał(a):

5090 MSI Trio z wczorajszych zamówień są wysyłane. Lecą z Holandii

Spadaj na szczaw, ewentualnie na mirabelki razem z Dominikiem.
Utwórzcie sobie skalperskie kółeczko i potrzymajcie się za rączki :lol2:

Edytowane przez Umpero
Opublikowano (edytowane)

Dostałem przewód od corsair no i trochę zrobili mnie w ch…

Według tytułu 12v-2x6, więc liczyłem na poprawiony connector a dostałem takie coś. Od razu widzę, że 1 pin zapadnięty.

Nie widzę poprawy od tego co mam w standardzie z zasilaczem, poza oplotem oczywiście, więc chyba odeślę.

https://www.corsair.com/pl/pl/p/pc-components-accessories/cp-8920323/premium-individually-sleeved-12-4pin-pcie-gen-5-12v-2x6-600w-cable-type-5-gen-5-black

IMG_1753.thumb.jpeg.10b3c847c09bb83ed833ea8b052156a1.jpeg

IMG_1755.thumb.jpeg.30a9fb218cf77e74fc8f7faa1eccdf52.jpeg

Edytowane przez sovas
  • Thanks 2
  • Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, Umpero napisał(a):

:ssij:  

@Mar_s to było do skalpera więc się nie liczy

Jeszcze tylko to i już ci daję spokój panie gromowładny co to prądem chce bić skalperów :przytula:

Z pewnością jestem osamotnionym przypadkiem w tym zacnym gronie prawilnych entuzjastów. Milknę więc i kajam się.

image.png.6764ffaa9aeac30bd3cc7190094e8b07.png

Opublikowano
3 minuty temu, Dominik ze Szczecina napisał(a):

Jeszcze tylko to i już ci daję spokój panie gromowładny co to prądem chce bić skalperów :przytula:

Z pewnością jestem osamotnionym przypadkiem w tym zacnym gronie prawilnych entuzjastów. Milknę więc i kajam się.

image.png.6764ffaa9aeac30bd3cc7190094e8b07.png

Niektórzy wylewu jeszcze dostaną 😅

Opublikowano

To jest śmiech na sali, sprzedają kabel i zapadnięte piny ? To tak nie wyglądają u mnie piny po 5-6 demontazach kabla z rtx... Też Corsair premium kabel typ4. 

Za godzinę dostaniemy 4080s teoretycznie 500zl taniej niż rok temu :E . W praktyce pewnie będą droższe niż 4080s były. 

Ciekawe ile gąsek się rzuci. O ile w cenie 3800 to oki, o tyle za 4500 i więcej :E

Opublikowano
1 minutę temu, sovas napisał(a):

Według tytułu 12v-2x6, więc liczyłem na poprawiony connector a dostałem takie coś. Od razu widzę, że 1 pin zapadnięty.

Nie widzę poprawy od tego co mam w standardzie z zasilaczem, poza oplotem oczywiście, więc chyba odeślę.

https://www.corsair.com/pl/pl/p/pc-components-accessories/cp-8920323/premium-individually-sleeved-12-4pin-pcie-gen-5-12v-2x6-600w-cable-type-5-gen-5-black

przecież te kostki są tak zaprojektowane, jak popchniesz ten kabelek ręcznie to się wyrówna...

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, Kadajo napisał(a):

A mówią zamów nowy przewód i będzie G

Teraz nawet przewód po 10 sztuk trzeba zamawiać.

Co za kabaret za free

:smiech:

Po co piszą w tytule 12v-2x6, a wysyłają connector 12vhpwr. Jak dla mnie to wprowadzanie klienta w błąd ;) pomijając już wyrównanie pinów

Opublikowano
2 minuty temu, NoviAMG napisał(a):

To jest śmiech na sali, sprzedają kabel i zapadnięte piny ? To tak nie wyglądają u mnie piny po 5-6 demontazach kabla z rtx... Też Corsair premium kabel typ4.

Corsair mówi ze tak ma być :D

• Haha 1
Opublikowano
Teraz, Fusion napisał(a):

przecież te kostki są tak zaprojektowane, jak popchniesz ten kabelek ręcznie to się wyrówna...

Tak i wepniesz w kartę i się cofnie %-) nie dziwię się, że się palą potem xD

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Kadajo napisał(a):

A mowia zamow nowy kabel i bedzie G

Teraz nawet kable po 10 sztuk trzeba zamiac.

Co za kabaret za free

:smiech:

Eee tam, wystarczy zastosować dorzucaną przejściówkę do karty i będzie dobrze :D

Pęk adaptera 4x8Pin->12V-2x6 przy samej szybie/klapie bocznej obudowy doda szyku i elegancji całej konstrukcji.

Spoiler

(+będzie można odnieść gaśnicę do samochodu :E)

Edytowane przez Reverse17
Opublikowano
Teraz, sovas napisał(a):

Tak i wepniesz w kartę i się cofnie %-) nie dziwię się, że się palą potem xD

ale reszta też się cofnie, tam jest fabryczny luz, są ząbki, że ten konektor nie wyskoczy do tyłu ale będzie na pinie w gnieździe karty

Opublikowano
3 minuty temu, Fusion napisał(a):

"Popycha" to nas wszystkich prezes NVIDII montując takie dziadowskie złącze w kartach graficznych za 2000 dolarów. 

Za taką kasę to fabryka powinna robić wszystkie elementy z najwyższej jakości materiałów. 

• Upvote 5
Opublikowano
6 minut temu, sovas napisał(a):

Po co piszą w tytule 12v-2x6, a wysyłają connector 12vhpwr. Jak dla mnie to wprowadzanie klienta w błąd ;) pomijając już wyrównanie pinów

Ewidentnie dostales starsza rewizje :heu:

Opublikowano
10 minut temu, sovas napisał(a):

JonnyGURU mówił, że kable dołączone do zasilacza czy te „premium” w oplocie są identyczne w środku i proces produkcji jest taki sam oprócz samego oplotu. Spróbuj poruszać pojedynczym przewodem góra dół, zobaczysz że luz jest w każdym pinie. 

Opublikowano
2 minuty temu, DżonyBi napisał(a):

@sovas

Jaki blad, na swojej stronie wyjasnili. Zejdzie im stary zapas to roznice sie pojawia.

Cicho, bo zaraz znowu będzie gówno burza :D 

Ja go odsyłam, bo nie jest lepsze od tego co już mam.

Użyję connectora z zestawu od karty.

Jak będzie opcja kupienia czegoś lepszego, żeby nie robić syfu w obudowie to pomyślę.

Opublikowano
4 minuty temu, Zachy napisał(a):

image.png.04cc6a51c927ed672657ec09b886d82b.png

Najlepsze miejsce na zakupy - sklep online MSI :)

5090? Pytałem dzisiaj o moje 5080 to powiedzieli, że wysyłka do końca tygodnia i raczej w przyszłym tygodniu dopiero dostane

Opublikowano (edytowane)

Tak 5090.

Przy zamowieniu masz informacje na kiedy powinna byc szacowana dostawa.

U mnie podawalo 22-24.02

ale 22 to sobota, wiec bardziej na poniedzialek sie spodziewam.

Edytowane przez Zachy