Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, HappyLittleGamer napisał(a):

image.png.5047d7afbc1333af93410969274b0060.png
Jestę gotowy na powitanie szczęśliwego nabywcy, który powie że poluzował w Afterburnerze krzywą i teraz ma cieplej i już wcale nie tak głośno :pajac:

Pomyśl, że istnieje jeszcze model niżej XD

• Sad 1
Opublikowano
4 minuty temu, Krzysiak napisał(a):

Kurła widząc te wszystkie premiery stwierdzam, że 6950XT będzie jeszcze musiał mi trochę posłużyć :E

Producenci i konsumenci przypominają mi małpy w klatce obrzucające się gównem. Tak wygląda ta seria 5xxx niestety, a im niżej schodzą z premierami tym gorzej to wygląda.

Ale paradoksalnie dla posiadaczy starszych generacji to wręcz prezent.
Thank you Jensen.

• Upvote 1
Opublikowano
16 minut temu, HappyLittleGamer napisał(a):

image.png.5047d7afbc1333af93410969274b0060.png
Jestę gotowy na powitanie szczęśliwego nabywcy, który powie że poluzował w Afterburnerze krzywą i teraz ma cieplej i już wcale nie tak głośno :pajac:

Powiem tak, u mnie na PNY, 30% 1000obr minimalne, a poniżej 40C wylaczaja sie wentyle. Przy czym maksymalnie było 45% co oznacza, 1500obr, i to juz jest lekko slyszalne, taki szum, jest ok. Ale power limit uzywam max 100% chociaz obecnie 97% poniewaz roznica miedzy 100% a 97% to 24300 timespy, 97% 24184. A 2'C mniej. Jeżeli ta karta kreci sie na 2430RMP zeby schłodzic 5070Ti przy 300W oznacza to, że ma gorsze chłodzenie od przynajmniej mojej 4070Ti bo na powerlimicie 105% wentylatory nie przekraczały 50% 48-50% czyli okolo 1600obr. I to juz było zauważalnie głośniejsze niż wczesniejsze 43-45%. Także zastanowiłbym sie 2razy przed kupnem karty z takim chłodzeniem....chyba, ze za 3899 i ktos planuje undervolting na 200-250W

Opublikowano
4 godziny temu, Radio Tirana napisał(a):

Ja biorę jak będzie za max. 4100-4200. Powyżej to niech biznesmeni z OLX zabierają i próbują szczęścia. 

Ja też jutro na Zotaca poluję do 4200 zł, na Zotaca, bo daje 5 lat gwarancji po rejestracji. Więcej niż 4200 = cierpliwie czekam i sprawdzam ogłoszenia używanej RTX 4090.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Brolly napisał(a):

Czy jest tutaj ktoś na tyle odważny aby napisać że czeka jutro na 5070 ti i to w MSRP oraz że złapie 1 sztuke? :wariat:

Ja :red:

Poluje na windoforce'a GB, Eagle w ostateczności ale to dopłata do światełek będzie.

Edytowane przez muszka
Opublikowano
5 minut temu, Sebastiansbk napisał(a):

To co ściemę walisz że obudowa za mała :hahaha:

Mam dwa PC – jeden duży i jeden mały (SFF) – oraz dwie karty 5080: Suprim i Ventus. Suprim jest w dużym PC, ale nie będę jej już potrzebował, bo udało mi się kupić 5090. Nie zmieści się też w małej obudowie, gdzie jest Ventus.