Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Zachy napisał(a):

Moze temperatury nie najnizsze, ale nie jest zle.

Jesli jest cisza to to najwazniejsze :puchar:

Po UV powinny ladnie temp jeszcze spasc.

5090 FE - UV z reddita

Screenshot_20250220_081634_Chrome.thumb.jpg.e493267d319a78c4fe52b04d439267f1.jpg

Edytowane przez DżonyBi
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano
11 godzin temu, Joloxx9 napisał(a):

Na kiedy x-kom obiecuje teraz zamówione karty?

Sprzedajemy tylko fizycznie dostępne karty, więc wysyłka w zależności od godziny zamówienia, praktycznie jest tego samego dnia.

• Haha 6
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, x-kom napisał(a):

Sprzedajemy tylko fizycznie dostępne karty, więc wysyłka w zależności od godziny zamówienia, praktycznie jest tego samego dnia.

@PiPoLiNiOwidziałeś wysylka tego samego dnia poszła co zamawialest tyle że kurier pijany jedzie już 3 tygodnie ;D%-)

• Haha 2
Opublikowano
41 minut temu, MJRegul napisał(a):

Brzoskwinia zaktualizowała ceny.

5070Ti PRIME - 4 431,53 zł

5070Ti TUF - 4 738,41 zł

Hm, ciekawe czy to oznacza, że tylko te modele będą mieli dzisiaj. Szkoda, że tuf w wersji OC, może non OC byłby poniżej 4500 zł. 

Opublikowano
10 minut temu, x-kom napisał(a):

Drogi @x-kom, ale jemu chodziło o te wcześniejsze 5090 widmo, zamówione blisko miesiąc temu na premierę :hihot:

Opublikowano
7 minut temu, sovas napisał(a):

Trochę ciepło

Poniżej 500w już lepiej :D

Taa, ale bez duzej straty zszedlby na niej ponizej 70C@1400rpm. Gabaryty fajne, a juz widze ja w swojej obudowie, bo wymiarowo podobna do Liquida 4090, ktorego mialem, ciekly metal i po taniosci. Na razie i tak gdybanie, bo FE nawet do Polski nie dojechaly.

Opublikowano
6 minut temu, Sebastiansbk napisał(a):

@PiPoLiNiOwidziałeś wysylka tego samego dnia poszła co zamawialest tyle że kurier pijany jedzie już 3 tygodnie ;D%-)

5 minut temu, dhyde00 napisał(a):

Na przykład 5090 Astral w dniu premiery :E

@PiPoLiNiO widziałeś co @x-kom mówi?  

Mieliśmy na myśli wszystkie aktualne zamówienia, w tym dzisiejszą premierę RTX5070ti.

1 minutę temu, ffallen napisał(a):

Drogi @x-kom, ale jemu chodziło o te wcześniejsze 5090 widmo, zamówione blisko miesiąc temu na premierę :hihot:

Zamówienia na RTX 5090 były realizowane na bieżąco. Jedynym problemem była realizacja zamówień na karty ASUS, ponieważ producent nie dostarczył ich w deklarowanym terminie.

Dziś otrzymamy dostawę, która w pełni pokryje oczekujące zamówienia na RTX 5090 z serii TUF Gaming. Dodatkowo umożliwia to zaproponowanie alternatywy dla pozostałych oczekujących klientów. Zdajemy sobie sprawę, że nie jest to idealne rozwiązanie, jednak staramy się zapewnić jak najlepsze dostępne opcje.

Wciąż czekamy na dostawę kart ASUS z serii Astral i mamy nadzieję, że dotrą one jak najszybciej. Przepraszamy za wydłużony czas realizacji i dziękujemy za cierpliwość.

• Haha 1
Opublikowano
13 godzin temu, Raider napisał(a):

ja grałem w cyberpunka - git 120fps z path tracing

Avowed tez git 200 fps 

Przy MFG proszę, nie mówcie o FPS tylko o input lagu jaki jest... ;) 

To nie jest wydajność i to nie są prawdziwe FPS! 120 FPS a input jak przy 70? 

• Upvote 1
Opublikowano
53 minuty temu, Radio Tirana napisał(a):

Zapisz się, a potem sprzedaj miejsce w kolejce jakiemuś Amerykańcowi :faja:

Ja oddałem za darmo możliwość kupna 3080 od EVGA jakiemuś Anthonemu Varelli z Florydy w 2021 r. Użyczyłem swoje konto na czas zakupu ;) Liczyłem chociaż na flaszkę....przeliczyłem się ;) A gość się cieszył z EVGA 3080 Ultra FTW3 ! A cieszył się z tego gość z Laba, któremu tą kartę, dzięki mnie, kupił znajomy w USA za normalne pieniądze. Wtedy 3080 chodziły po 10k ! Kuźwa nawet "dziękuję" nie usłyszałem !!! 

Przechwytywanie (3).JPG

• Sad 1
Opublikowano
3 minuty temu, Michael_ napisał(a):

Powiem tak, jednego dnia zdjąłem limit fps, cewki były słyszalne mimo że obudowa ma wygłuszenie :lol2:

U mnie w msi 3080 gaming x trio jest absolutna cisza. U dziewczyny evga 3080 ftw3 ultra skwierczy momentami jakby doczytywała tekstury, czy coś :D

Jak będzie bardzo głośna to raczej podziękuję.

2 minuty temu, maras2574 napisał(a):

Ja oddałem za darmo możliwość kupna 3080 od EVGA jakiemuś Anthonemu Varelli z Florydy w 2021 r.

Antony pewnie sprzedał później na ebay za 1.5x :lol2:

Opublikowano
16 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Taa, ale bez duzej straty zszedlby na niej ponizej 70C@1400rpm. Gabaryty fajne, a juz widze ja w swojej obudowie, bo wymiarowo podobna do Liquida 4090, ktorego mialem, ciekly metal i po taniosci. Na razie i tak gdybanie, bo FE nawet do Polski nie dojechaly.

ja już się oswoiłem, że kupię Astrala wcześniej czy  później

ale ta tabelka to jakaś mocno  zniechęcająca

45oW na obu i +17,7% za 5-6kPLN więcej? (+12GB)

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, bofff napisał(a):

ja już się oswoiłem, że kupię Astrala wcześniej czy  później

ale ta tabelka to jakaś mocno  zniechęcająca

45oW na obu i +17,7% za 5-6kPLN więcej? (+12GB)

Zalezy od gry i to jest jedna tabelka, gdzie na stock jest +25%, a wiemy, ze sa gry gdzie jest i 40%. Tak czy inaczej jest pole do zabawy.

Sprzedalem na czysto 4090 za 8k i nie mam zamiaru kupowac karty za 14k mimo, ze bez problemu moglbym. Zawsze ciesze sie podwojnie jak kupie to co chce bez przeplacania i moga to byc nawet skarpetki na targowisku w Konopkach. Czekam na rozwoj sytuacji.

Edytowane przez DżonyBi
  • Upvote 1
Opublikowano
10 minut temu, ffallen napisał(a):

Nie powiedzą dokładnie bo przy Astralach mówili, że tajemnica, ale mogliby powiedzieć np. czy więcej jak 10 czy mniej jak 10. @x-kom powiecie? +/-?

To niech dadzą w formie zagadki matematycznej z zapałek:smiech:

Opublikowano
21 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Jop. Ja co miałem zrobić już zrobiłem wczoraj. Poczekam do końca miesiąca na Astral, a potem zostanę z 4090. Karty bez tych pinów mówiących o prawidłowym przepływie prądu nie kupię, więc pola manewru nie mam żadnego. Myślałem o Suprim, ale jednak ryzyko palenia bez żadnej kontroli mnie odpycha.

TUFy nie mają tej kontroli?

Opublikowano
23 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Jop. Ja co miałem zrobić już zrobiłem wczoraj. Poczekam do końca miesiąca na Astral, a potem zostanę z 4090. Karty bez tych pinów mówiących o prawidłowym przepływie prądu nie kupię, więc pola manewru nie mam żadnego. Myślałem o Suprim, ale jednak ryzyko palenia bez żadnej kontroli mnie odpycha.

Nie lepiej kupić nowy kabel i brać Tufa?