Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dostawa przesunięta na około 25.02, alternatywnie zaproponowano lekko taniej PALITA GAMEROCK.

Poczekam na Astrala, mi się tam jakoś bardzo nie śpieszy, ale niezmiernie mnie śmieszy to całe zamieszanie. 

Gdyby mi na początku napisali że dostawa będzie do końca lutego to nawet bym się nie zdenerwował. 

Opublikowano
1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Palita mi proponują 🤣🤣

Screenshot_20250220_101541_Email.thumb.jpg.f95403a0a0277ff7fd72f693a3b257db.jpg

Ooooo teraz już upominek? Ciekawe co? maskotka x-kom? Wcześniej było 500zł :( Masakra. Jeszcze Palit, nie TUF OC.

Opublikowano
1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Palita mi proponują 🤣🤣

Screenshot_20250220_101541_Email.thumb.jpg.f95403a0a0277ff7fd72f693a3b257db.jpg

Bardzo fair się zachowali, widać że zależy im na Waszym dobru, mam nawet wrażenie że użytkownicy forum mają "specjalne" warkunki, trochę zazdro... @x-kom Miło z Waszej strony, honorowe zachowanie.

• Like 1
  • Haha 3
  • Upvote 1
Opublikowano

Tak po ludzku współczuję pracownikom tego sklepu na literę iks. 

Jakie to musi być uczucie gdy ktoś się pyta gdzie pracujesz. Mieszanka wstydu, złości na cały świat, złości na samego siebie. Może braku szacunku dla samego siebie.

A może nie jest tak źle, może to masochiści? Może to lubią, a ja niepotrzebnie współczuję?

Inna sprawa czym się różni ITH AI od konta tego sklepu? Rozumiem, że obydwu można zwyzywać i muszą grzecznie odpowiedzieć? 

Już wiem, ITH przynajmniej czasami jest zabawny.

Opublikowano
6 minut temu, Lestat napisał(a):

Tak po ludzku współczuję pracownikom tego sklepu na literę iks. 

Jakie to musi być uczucie gdy ktoś się pyta gdzie pracujesz. Mieszanka wstydu, złości na cały świat, złości na samego siebie. Może braku szacunku dla samego siebie.

A może nie jest tak źle, może to masochiści? Może to lubią, a ja niepotrzebnie współczuję?

Inna sprawa czym się różni ITH AI od konta tego sklepu? Rozumiem, że obydwu można zwyzywać i muszą grzecznie odpowiedzieć? 

Już wiem, ITH przynajmniej czasami jest zabawny.

Nikogo nie obchodzą opinie ludzi kupujących 5090 na temat x-kom :E 

Te 10 osób nie ma wpływu na setki tysięcy klientów. 

• Upvote 2
Opublikowano
Teraz, galakty napisał(a):

Nikogo nie obchodzą opinie ludzi kupujących 5090 na temat x-kom :E 

Te 10 osób nie ma wpływu na setki tysięcy klientów. 

Ja robię co mogę aby przekazać wszystkim moim znajomym jak wyglądają zakupy w tym sklepie :)

ziarnko do ziarnka...

Opublikowano (edytowane)

Ale patrzcie już cała sprawa jest jaka jest, ale to co oni teraz zrobili to jest zwykłe s****. Jeszcze ledwie 2 GODZINY (!) temu x-kom pisał, że będą proponować tym od Astrali wysyłkę TUF oraz TUF OC. A teraz nagle przychodzą maile z Palitami?!

Cytuję:
"Dziś otrzymamy dostawę, która w pełni pokryje oczekujące zamówienia na RTX 5090 z serii TUF Gaming. Dodatkowo umożliwia to zaproponowanie alternatywy dla pozostałych oczekujących klientów."

A tu nagle proponują Palita :thumbdown:

Edytowane przez ffallen
Opublikowano
2 minuty temu, ffallen napisał(a):

Ale patrzcie już cała sprawa jest jaka jest, ale to co oni teraz zrobili to jest zwykłe s****. Jeszcze ledwie 2 GODZINY (!) temu x-kom pisał, że będą proponować tym od Astrali wysyłkę TUF oraz TUF OC. A teraz nagle przychodzą maile z Palitami?!

Cytuję:
"Dziś otrzymamy dostawę, która w pełni pokryje oczekujące zamówienia na RTX 5090 z serii TUF Gaming. Dodatkowo umożliwia to zaproponowanie alternatywy dla pozostałych oczekujących klientów."

A proponują Palita :thumbdown:

Będzie co wnukom opowiadać przy premierze 300xx:smiech:

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, TonyMoSo napisał(a):

Bardzo fair się zachowali, widać że zależy im na Waszym dobru, mam nawet wrażenie że użytkownicy forum mają "specjalne" warkunki, trochę zazdro... @x-kom Miło z Waszej strony, honorowe zachowanie.

Niby drogo, ale wiesz już mogą mieć, zawsze to 5090. Z drugiej strony ten Astral "gwiezdny"  czy też "kosmiczny" to jest TOP, i raczej nie bedzie nic lepszego długo. Ciezko powiedzieć czy na to pojda bo duzo ludzi chce go miec. Zależy jaki kto ma budżet, bo jak ktos ma sporo zaoszczedzone to kupi jedna potem druga, i te pierwsza sprzeda. Jest też tzw loteria krzemu. Moze sie zdarzyc ze astral pojdzie 350Mhz a Palit 450mhz pytanie ktora wtedy zostawic. 

Edytowane przez maxmaster027
  • Haha 1
Opublikowano

@ffallen

ale jedno niekoniecznie prowadzi do drugiego w kwestii samych TUF...

mogli dostac inne 5090, ktorych nie sprzedawali wczsniej i z nich probowac pokryc braki

no to dostali Pality czy tam Gainwardy i chca tym latac braki.

ja tam wole czekac na Astrala.

zrobie sobie kolekcje na scianie 'garaz mode ON' - Astral, Suprim SOC, X-Trio :puchar:

Opublikowano
12 minut temu, Lestat napisał(a):

Bez przesady, z jakiego powodu? Że 5 ludzi nie dostało karty? ale odlot tu macie xD 

Opublikowano
7 minut temu, Lestat napisał(a):

Ja robię co mogę aby przekazać wszystkim moim znajomym jak wyglądają zakupy w tym sklepie :)

ziarnko do ziarnka...

Tutaj tak, od dawna wiadomo że mają takie praktyki, chodziło mi że ludzi poza forum to nie obchodzi i dalej będą tam kupować ;) 

Opublikowano
2 minuty temu, Necronom napisał(a):

Dobre żarciki to się tam kogoś trzymają 😅

Ktoś zjby dostał że wysłał te smsy a nie wiedział że mają do gotowców za 26k iść:smiech:

1 minutę temu, galakty napisał(a):

Tutaj tak, od dawna wiadomo że mają takie praktyki, chodziło mi że ludzi poza forum to nie obchodzi i dalej będą tam kupować ;) 

Kiedyś to był mój ulubiony sklep. Od cyrków z 30xx nic tam już nie kupiłem.