Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, galakty napisał(a):

Ale będziecie wysyłać? To jest ważniejsze pytanie niż czy będą na stronie ;) 

Tak wskazane modele RTX 5080 są dostępne fizycznie na magazynie. 

Za niedługo więcej informacji o RTX 5070 Ti

Opublikowano
Teraz, Radio Tirana napisał(a):

Ceny są podane, kliknij w link i się dowiesz. To są 5080.

Wiem... chciałem tylko przytyk zrobić... każdy kto ma nadzieje na lepsza przyszłość na rynku powininen banowac sklepy, szczególnie te niby "oficjalnych partnerów" ktorzy nie sprzedaja w cenach msrp.... uwierzcie oni sa dla was(klientów) bez was maja przejebane...

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, galakty napisał(a):

Jak ktoś siedzi poniżej półki 4070Ti to tak, super oferta. Tylko smutne jest to, że zwycięzcami są karty sprzed 2 lat... 

Dobrze że mój kumpel wczoraj na ostatni gwizdek kupił 7900 XTX nówka praktycznie za 3300 bo od dziś to już ich nikt nie ujrzy bo każdy się rzuci na kupno :D

Edytowane przez Brolly
  • Upvote 1
Opublikowano
11 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

@dawidoxx czyli wszystko o czym pisaliśmy się zgadza LOL

Karty są na stanach magazynowych w sklepach ale priorytetem są zestawy komputerowe.

Dla zainteresowanych:

Przed chwilą rozmawiałem na czacie Komplett i oczywiście mają na stanie RTX 5090 - Asus TUF oraz PNY. Obstawiam że mają jeszcze Gainwarda ale jak się wysprzęglił to uciął rozmowę haha.

Zapytałem czy mogę kupić zestaw z kartą RTX 5090 i uzyskałem odpowiedź że tak i że mogę wybrać spośród dwóch kart. Wyraźnie napisano że mogę wybrać jeszcze RTX 5090 Asus TUF i ta karta jest na magazynie.

Gdy zapytałem czy mogę kupić samą kartę RTX 5090 Asus TUF otrzymałem negatywną odpowiedz. Stwierdziłem wówczas że w najbliższym czasie zakup samej karty będzie niemożliwy jeśli karty będą szły priorytetowo do zestawów.

Odpowiedź: karty będą dostępne w regularnej sprzedaży gdy dostępność samych kart będzie lepsza :D 

Oczywiście odpisałem że to skalperska taktyka.

Tak było u nich zawsze czy to przy premierze 30xx/40xx

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, ztx napisał(a):

Zamiast 5 ktoś tam przy wystawianiu 6 kliknął przez przypadek. 

Już widac że brakuje naiwniaków do zakupu 5080 za 6k+... na msi store tez wciaz wisza 5080 za 6k+ :P Skoro taki marketing uprawiaja. Nie dawajcie sie, niech im leza na magazynie :P

Edytowane przez marioking
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, cruzier napisał(a):

Jak tam, jak tam ... Polujecie na 5070Ti czy może na grubszy kaliber ?

Na grubszy juz nie trzeba polować :P 5080 zaczynaja zalegac u skalperów, patrz wyżej :P

Edytowane przez marioking
Opublikowano
2 minuty temu, Nightdew napisał(a):

Najtańsze 5070ti jak np ventus za 3900, chyba nie ma tragedii.

Ale czaisz ze to tylko na pierwsze sztuki w dniu premiery? :P Zaraz "out stock" od jutra +1k :)

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, marioking napisał(a):

Ale czaisz ze to tylko na pierwsze sztuki w dniu premiery?

Nawet nie w dniu, tylko w momencie premiery. Zapewne sekunde po zacznie sie skalpowanie i podbijanie cen, to samo bylo w dniu premiery 5090/80. 

Klikasz na karte za 5000zl, w koszyku widzisz karte za 6800zl. 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano
2 minuty temu, marioking napisał(a):

Ale czaisz ze to tylko na pierwsze sztuki w dniu premiery? :P Zaraz "out stock" od jutra +1k :)

Wiem dlatego albo się uda teraz albo będę musiał poczekać kilka miesięcy aż wrócą do tego stanu ceny.