Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, TonyMoSo napisał(a):

Zmierz sobie poziom (nawet jakąś apką w tel) ile masz przy swoim PC jak siedzisz obok...

Ja nie muszę mierzyć bo miałem Ventusa 3080Ti i wiem jaki hałas generował przy 2-2,5k obrotów w porównaniu z testami z neta. Przy 40dB nie dało się przy kompie wysiedzieć NAWET W SŁUCHAWKACH!

• Upvote 5
Opublikowano
Teraz, Brolly napisał(a):

Czyli sklep może sobie robić to samo co skalperzy na żulolx i alledrogo ? 

Co na to uokik ? 

Póki płaca od tego podatki póki są naiwniacy do płacenia to możesz sie tylko gotować

Opublikowano
Teraz, Brolly napisał(a):

Owszem. Skalperzy są hejtowani bo wykupują z jedynego źródła które te karty dostarcza (sklepy), przez boty, i ograniczają liczbę potencjalnych kupujących. Sklep działa trochę inaczej, ale masz wybór - nie kupuj :) 

Opublikowano
1 minutę temu, BarBar009 napisał(a):

Ja nie muszę mierzyć bo miałem Ventusa 3080Ti i wiem jaki hałas generował przy 2-2,5k obrotów w porównaniu z testami z neta. Przy 40dB nie dało się przy kompie wysiedzieć NAWET W SŁUCHAWKACH!

Słuchawki zamknięte, lub z ANC, bez problemu, ale UV zalecane.

Opublikowano
1 minutę temu, Brolly napisał(a):

Co na to uokik ? 

Jedynie NVIDIA mogła by to zablokować odgórnie "zadając max kwotę za kartę" i wtedy producenci musieli by się gimnastykować bo max kwota to byłby topowy model. Ale nie zrobią tego bo graczy mają gdzieś liczy się tyklo AI AI AI AI AI AI AI AI AI AI AI AI AI AI AI AI AI AI AI AI AI AI AI AI AI AI AI AI AI AI AI AI

Opublikowano
Teraz, Doamdor napisał(a):

Słuchawki zamknięte, lub z ANC, bez problemu, ale UV zalecane.

Ja już się nauczyłem z dala od Ventusów itp. Szkoda zdrowia lepiej dopłacić parę stów niż się irytować.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, MJRegul napisał(a):

@TonyMoSo wczoraj mierzyłem, 38,5dB, a teraz odpal filmik od @Kadajo i posłuchaj jak brzmi to "41dB" (szum w domu huehue)

I co te 38.5 urywa Ci głowę??? i te 40 też? Słuchanie dzwięku na fimikach z YT może doradzić tylko ktoś z tego forum... To jest zero miarodajności i odniesienia do rzeczywistości.

noise.thumb.jpg.510640f542ac7775d8c31454de11e194.jpg

Uważasz że właściciele tych kart też płaczą mocno z tego powodu że PC szumi?

jedno to mówienie że jest słyszalny i głośniejszy niż inne, a drugie to mówienie BEZ SŁUCHAWEK NIE PODCHODŹ albo ODKURZACZ...

Edytowane przez TonyMoSo
  • Like 1
  • Upvote 4
Opublikowano
1 minutę temu, Doamdor napisał(a):

No to Panowie jakie modele RTX 5070Ti pozamawialiście? :E

Jako bardzo rozsądna osoba czekam uczciwie 2-3 miesiące. A jak będzie trzeba to poczekam nawet do końca roku, nigdzie mi się nie spieszy. Jakby tylko 99% innych napaleńców miało podobny tor myślenia to problemów by nie było :) 

Opublikowano
1 minutę temu, Radio Tirana napisał(a):

Jutro ten starszny Ventus idzie do obudowy, więc będę miał okazję sprawdzić jak pracują wentylatory po korekcie krzywej. 

Pamiętaj 40db to o ODKURZACZ, jak by było 38/39 to spoko, bez ręcznika na głowie i słuchawek nie odpalaj nawet PC... - Poarada experta. 

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Radio Tirana napisał(a):

Jutro ten starszny Ventus idzie do obudowy, więc będę miał okazję sprawdzić jak pracują wentylatory po korekcie krzywej. 

po korekcie krzywej będziesz miał 85 stopni, bo nie czarujmy się ale wentylatory to jedno a jakość heatsinka to drugie