Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, MJRegul napisał(a):

@sszymon93 a teraz napisz to po naszemu i z interpunkcją.

Mam pewne pytanie dotyczące rozdzielczości ekranu. Chciałbym ustawić za pomocą oprogramowania NVIDIA rozdzielczość 2560x1440 – wszystko działa poprawnie, jednak gdy uruchamiam grę i następnie próbuję ją zminimalizować, pojawiają się na ekranie niepokojące artefakty w postaci linii. Natomiast przy rozdzielczości 1920x1080 problem ten nie występuje i wszystko działa bez zakłóceń. Czy rozdzielczość ekranu może mieć wpływ na to zjawisko?

Chat gpt - przepisz to wysublimowaną polszczyzną ;D

Opublikowano
Teraz, MJRegul napisał(a):

@sszymon93 a teraz napisz to po naszemu i z interpunkcją.

mi chodzi zwiększyć rozdzielczość przez program nvida bo u mnie jest caly czas off a monitor obsługuje tylko 1920/1080   jak zwieksze wszystko dobrze ale jak ustawie grze 2560/1440 to juz robia sie cyrki jak gre minimalizuje pojawiają sie paski a jak jest norlanie te 1920/1080 juz nie , czyli co monitor dostaje większa rozdzielczość to głupieje  ? 

Zrzut ekranu 2025-02-27 144335.png

Opublikowano
2 minuty temu, sszymon93 napisał(a):

mi chodzi zwiększyć rozdzielczość przez program nvida bo u mnie jest caly czas off a monitor obsługuje tylko 1920/1080   jak zwieksze wszystko dobrze ale jak ustawie grze 2560/1440 to juz robia sie cyrki jak gre minimalizuje pojawiają sie paski a jak jest norlanie te 1920/1080 juz nie , czyli co monitor dostaje większa rozdzielczość to głupieje  ? 

Chłopie... albo korepetycje z j.polskiego albo używaj tego chata gpt zanim wstawisz kolejny post.

Opublikowano
3 minuty temu, sszymon93 napisał(a):

Skoro monitor obsługuje 1080p to sam sobie odpowiedziałeś na pytanie.

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Czemu niby? Skoro na tym polega DLDSR? Sam w niektore gierki na monitorze 2k grałem w 4k

Jak ustawisz w grze to tak, ale z tego co zrozumiałem to on chce na sterowniku wymusić 1440p. Sam już nie wiem teraz.

Opublikowano
1 minutę temu, sszymon93 napisał(a):

tak chce wymusisz na sterowniku rozdzielczość na większa , bo zazwyczaj jest te 1920/ 1080

Ale w jakim celu? 

To brzmi jakbyś miał monitor z epoki i najnowszą karte graficzną.

Jaki masz monitor?

Opublikowano
1 minutę temu, tobem90 napisał(a):

Ale w jakim celu? 

To brzmi jakbyś miał monitor z epoki i najnowszą karte graficzną.

Jaki masz monitor?

Msi Optix mag241c moze ma z 4 lata wiec stary jak widać , 

Opublikowano
4 minuty temu, tobem90 napisał(a):

Jedno jest pewne, na przestrzeni lat w x-komie wydałem na sprzęt elektroniczy, swój i żony naprawdę sporą sumie pieniędzy. Nie wydam już w tym sklepie ani złotówki. 

Wal to, bądź honorowy i nie tykaj nawet tego Astrala. Przyjmę go i wezmę na siebie ten ciężar :lol2:

• Haha 4
Opublikowano (edytowane)

Tylko jedno ważne pytanie musicie sobie zadać, czy X-kom nie zostanie wyrolowany i cała seria nie przyjdzie bez ROPy, bo ROPa jak widać jest bardzo droga, do tego działa kojąco na kartę utrzymując ją w odpowiedniej wydajności.;D

edit:

Ja czekam na płytę Asrocka B850 Pro RS z xkomu, dzisiaj niby mają ją wysłać, oby o mnie nie zapomnieli przez te wysyłki RTXów:boink:

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
37 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

CUD BOŻY W PĄCZEK TŁUSTY

Screenshot_20250227_154303_InPostMobile.thumb.jpg.775d0be37452b78aeb57a3382611ca14.jpg

No w końcu skończy się to biadolenie o Astralach bo to 1/4 z tych 1000 stron było :Up_to_s:

Opublikowano
1 minutę temu, kendo999 napisał(a):

Niektórzy  srają w gacie  ze  szczęścia ,  że  dostawa już dotarła   ,   i kupi padake  za 15 kafli   ,  faza maniakalno depresyjna   do lekarza.

Swoje mądrości zachowaj dla siebie.