Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

To dla rtxon jak przychodził kompa oglądać %-)

@RtxOn

w komputroniku możesz sobie zażyczyć do kompa co chcesz, a tak składają te kompy jak twój wygląda

Ja jestem fanem Asusa więc nie rozumiem. Kupowałem części w różnych sklepach. Większość xkom i morele ale Media Expert też się nawet znalazł. Zresztą wszędzie mozesz sobie zażyczyć co chcesz. Składak, daj definicję co nie jest składakiem? Jedynie to coś w stylu Acer Orion czy jakoś tak. I co niby Orion jest lepszy od mojego „składaka”. Raczej niezbyt ;)

Edytowane przez RtxOn
Opublikowano (edytowane)

Co tam Astral. To był mój giga chad. 

6 minut temu, TheMr. napisał(a):

Ten co myśli że jak kupuje Asusa to topowa półka :E 

Rog ryjuin ii, Asus thor, z690 maximus extreme, helios. To jest topowa półka. Współpraca z Noctua i seasoniciem. Bardzo dobre produkty. Jakość wykonania top. Komp ważył prawie 30kg, nie pamiętam ale 25 to minimum.  Obudowa to czołg, frezowane aluminium, 3 hartowane szkła, spasowanie elementów, grubość blachy i tych paneli. Sztos. Lian li o11 to przy tym papier. 

Edytowane przez RtxOn
Opublikowano
4 minuty temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Mój astral sprzedany, przyjechało 2 chińczyków z warszawy w jakimś wyjebanym SUV'ie i takie karzełki :D 150cm max xD Ale wszystko fajnie przebiegło, chłopaki zadowolone :)

I cyk w poniedziałek będzie na Marywilskiej 44 za 20k

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

@Tester Wrażeń Czyli najpierw płaczesz, ze nie możesz kupić, a jak kupiłeś Astrala na firme, czyli taniej niż my w sumie, to go sprzedałeś? Ja pie**, co jest z Wami ludzie...

Zrozumiałem, że wpadłem w zbyt duży hype i nie opłaca mi się zostawiać tak przepłaconej karty, w dodatku dostałem filmiki jak strzelają tam cewki. Karty nie wciągnałem finalnie na firme, więc oszustwa US nie będzie. Poczekam na lepszą okazje i wtedy razem z -12% na firme zrobie optymalny zakup, który planowałem zanim ten cały hype popierdolił mnie w głowe. W dodatku czekam, az mi mama zwroci pieniadze, ktore jej pozyczylem wiec i tak sobie PC nie zloze na dniach :/
Może wyjde na debila, ale przynajmniej nie chciałem palić frana i mówie wam od razu jak jest.

/Edit
Tak na firme jest taniej, ale jak kupie karte ktora nie jest przeplacona 2/3 tysciace, to wyjdzie o wiele taniej, chyba zrozumiale?

Edytowane przez Tester Wrażeń
  • Haha 1
Opublikowano
Teraz, PiPoLiNiO napisał(a):

Ty myślisz, że kupisz Astral 5090 za 11k w ciągu kolejnego półrocza? :D

Ale ja zaplacilem 15200, a nie 13k lub 14k + ja nie polowalem na Astrala bo chcialem ten model, tylko mi sie wyswietlil na gpu price bocie :P 
Nie musze miec koniecznie Astrala, jak sie jakis znajdzie w normalniejszej cenie do wakacji to zobaczymy, a rownie dobrze moge wziac cokolwiek innego :)

Opublikowano

Dokladnie

1 minutę temu, sovas napisał(a):

Może nie 11, ale na pewno nie 15 xD

Po prostu wiem, ze za pare miesiecy plulbym sobie w brode, ze tak dalem sie podpalic, kiedy mimo wszystko moge zaczekac, nie spie na pieniadzach.

Teraz, PiPoLiNiO napisał(a):

No to wiadomo. Ale raczej będzie to bliżej 13 niż 12 ;)

Za 13k to juz fajna cena wzglednie, wtedy -12% i zarobione dzisiajn 1300 i mam taka karte za 10140zl. A tak to 13376

Opublikowano
1 minutę temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Dokladnie

Po prostu wiem, ze za pare miesiecy plulbym sobie w brode, ze tak dalem sie podpalic, kiedy mimo wszystko moge zaczekac, nie spie na pieniadzach.

5 sztuk 5090 w tydzień i „nie śpię na pieniądzach” dobre ;)

• Haha 1
Opublikowano
30 minut temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Mój astral sprzedany, przyjechało 2 chińczyków z warszawy w jakimś wyjebanym SUV'ie i takie karzełki :D 150cm max xD Ale wszystko fajnie przebiegło, chłopaki zadowolone :)

Miałeś obowiązek przyciąć do wersji D.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, RtxOn napisał(a):

Ja kupię za 12. Wtedy wsadzę do wypasa i będę się śmiał z tych co kupili za 18 do obudowy za 200zl i i9 10900k. Taki mam cel. 

Z ciekawości - ile masz lat? Bo piszesz jak 18 letni pryszcz. Jest osobny temat od spuszczania się nad sprzętem, może przejdź tam?

Edytowane przez MJRegul
Opublikowano
43 minuty temu, RtxOn napisał(a):

Komp ważył prawie 30kg, nie pamiętam ale 25 to minimum. 

Ale biedak i szrot! Moja sama obudowa to 30kg :E Mozesz sobie do tego ulepu i 2x5090 wsadzic, prestizowy nie bedziesz.

Opublikowano

Jeszcze jeden post na ten temat i naprawdę smutno się zakończy ten dzień dla niektórych, zrobiliście już z tego tematu burdel na kółkach, ale teraz to już po prostu przebiliście dno.

• Haha 1
  • Upvote 6
Opublikowano

Ten temat to jest jeden wielki syf, postów na temat jest tutaj może kilka procent.

A później jest płacz że nic tutaj nie da się znaleźć, i może by tak stworzyć dziesięć kolejnych tematów, z których po kilku dniach będzie kolejny burdel gdzie nic wartościowego nie da się znaleźć.

Jak chcecie sobie takie szambo produkować, i fajnie jest w nim siedzieć, to róbcie tak dalej, tylko żeby znowu płaczu nie było że tematu nie pilnujemy i jest syf.

Forum tworzą użytkownicy, no a co tworzą to widać.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
16 minut temu, Mar_s napisał(a):

Jeszcze jeden post na ten temat i naprawdę smutno się zakończy ten dzień dla niektórych, zrobiliście już z tego tematu burdel na kółkach, ale teraz to już po prostu przebiliście dno.

Sami o to prosilismy jakies 1000 stron temu :E nie bylo chetnych z moderacji.

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, MJRegul napisał(a):

@Mar_s nie jestem święty ale może ukarać każdego? Łącznie z prowoderem pierdololo? Bo offtop i szambo tu jest od X dni.

1 minutę temu, MJRegul napisał(a):

@Mar_s nie jestem święty ale może ukarać każdego? Łącznie z prowoderem pierdololo? Bo offtop i szambo tu jest od X dni.

To jest najlepszy wątek na całym forum. Ilość stron mówi za siebie. Jest miło, fajnie, po koleżeńsku. Kart mało to i gadać o konkretach nie ma zbytnio. Wątek techniczny sobie sprawdź. Będą 2 posty na dzień. Ale ok karać mnie nie trzeba i proszę żeby mnie nie karać. Będę już tylko zadawał pytania. Obiecuję.