Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, mortir napisał(a):

27.02 zamówiłem też tego windforce z odbiorem osobistym w salonie. Tego samego dnia dostałem informację, że został wysłany do salonu i tyle. Od tego czasu cisza. Inna sprawa że śpiesząc się ze składaniem zamówienia, nie zorientowałem się że stracę prawo zwrotu, a w ciemno windforce nie wezmę mając już inspire ze znośną jakością pracy.

Gdzie jest taki zapis, że nie możesz zwrócić towaru przy odbiorze w salonie? Zawsze zamawiam do salonu i z kilkanaście razy do salonu zwracałem właśnie...

To nie jest rezerwacja jak w Euro.

Edytowane przez darekz
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Tornado3 napisał(a):

rozróżniasz stock od UV

Mam wrażenie, że nie do końca zdajesz sobie sprawę jak karta graficzna zachowuje się gdy jest dojeżdżana Furmarkiem. 

Mianowicie samoczynnie zrzuca zegary i napięcie. Nigdy nie utrzyma stockowego napięcia. 

Edytowane przez Radio Tirana
  • Upvote 1
Opublikowano

I bardzo dobrze, ponieważ tylko grach czy 3D Marku można zweryfikować stabilność OC albo UV. 

Natomiast jeżeli chcesz szybko zweryfikować jakość chłodzenia karty to mimo wszystko wypalarki pokroju Furmarka czy OCCT są niezastąpione. 

Opublikowano
54 minuty temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Jak bede mial wszystkie czesci (a powinny byc wszystkie dzisiaj) to sie odezwe do takiego ziomeczka co sie takimi rzeczami zajmuje i pewnie jutro by go zlozyl, o ile nie ma roboty nawalonej 

Jak możesz :boink:Toż to sama przyjemność składać takiego potwora.8:E

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, bourne2008 napisał(a):

Jak możesz :boink:Toż to sama przyjemność składać takiego potwora.8:E

Jak wspominam sobie składanie aktualnego kompa, - który finalnie nie odpalił - to wole dać gościowi co zrobi to porządnie i mieć w dupie, szczególnie że tu jeszcze więcej roboty będzie bo dużo tych wiatraków argb

Edytowane przez Tester Wrażeń
Opublikowano
34 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

A tak abstrahując, gdzie Ci wszyscy krzykacze od palących wtyczek? Coś od 3 premierowych ani widu ani słychu o kolejnych :) 

Teraz każdy kupował w zestawie miernik i kamerę, do tego oczywiście nowy przewód i czujniki temperatury w złączu %-)

Btw starałem się ostatnio monitorować temperaturę na złączu od karty i tak średnio pod obciążeniem 55 stopni.

Trochę pomagają na pewno wentylatory na karcie, bo czuć strumień powietrza w tym miejscu. Zobaczymy jak będzie na bloku wodnym, ale nie widzę zagrożeń :)

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, darekz napisał(a):

Gdzie jest taki zapis, że nie możesz zwrócić towaru przy odbiorze w salonie? Zawsze zamawiam do salonu i z kilkanaście razy do salonu zwracałem właśnie...

Liczy się forma zawarcia umowy (zdalna). Nie odbioru.
Jak zamawiasz netem, a odbierasz osobiście = nie ma to nic do rzeczy = możesz oddać, tak, jak przy zamawianiu z netu.

Opublikowano
1 godzinę temu, darekz napisał(a):

Może i racja, chociaż nie jest to takie do końca jednoznaczne bo w regulaminie jest przewidziana rezerwacja i wyraźnie wylaczono wtedy prawo odstapienia. W systemie widnieje jednak jako zamówienie. Jeśli będę chciał wziąć do sprawdzenia to jeszcze poproszę o mailowe potwierdzenie.

21 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Liczy się forma zawarcia umowy (zdalna). Nie odbioru.
Jak zamawiasz netem, a odbierasz osobiście = nie ma to nic do rzeczy = możesz oddać, tak, jak przy zamawianiu z netu.

Pod warunkiem, że zawierasz umowę na odległość a nie dopiero w salonie przy płatności.