Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, Quadro26 napisał(a):

Dzisiaj do mnie przyszła 5080 Amp Extreme za 6200 z Neonetu, będę testował i napiszę tutaj jak się sprawuje jakoś wieczorem :D 

Też już ja zamówiłem tylko że 5070ti😅 tak mi się podoba że nie mogłem się powstrzymać 😂

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, DżonyBi napisał(a):

Half-Life-2-RTX-Demo-benchmarks-3-1536x864.thumb.png.2e1cb155d2153eba97b41062f2abc8ae.png

Tego..

3080 +0% względem 2080Ti, choć klatki są bez 0,xx więc mogło być i +40% ale nie wystarczyło do 1fps :lol2:

Poza tym 5080tka 3x wolniejsza od 5090tki. 

9070XT w PT nic nie lepsze od 7900xtx.

"Co tu się stało się... "

Edit: 

Do trzech razy sztuka: Jaki 5070ti?

Asus TUF, Zotac Infinity czy Gigabyte Gaming OC? Asus trochę droższy, ale to przyszłemu właścicielowi nie robi dużej róznicy.

Edytowane przez VRman
Opublikowano
6 minut temu, Zachy napisał(a):

gdzie brales 5070 ti amp extreme obecnie i za ile?

Kupiłem w sferis za niestety jakoś z kurierem niecałe 5300 niestety, w poniedziałek się zawahałem i nie zdarzyłem kupić w xkom bo były tańsze. Swoją drogą dzięki za uchwyt CM v3😅

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, dawidoxx napisał(a):

Normalnie jakie temp i po uv? 

Muszę się poprawić.

Na def karta robi 2805Mhz/1471rpm po 10 min. odpalonego CP2077.

Cyberek na ustawieniach DLSS jakość, wsjo ultra/extreme + RT/PT.

Pobór 283W.

Temp podczas rozgrywki61-62C z peak'ami do 65C, a memki 68C.

Będę edytował ten post jak sprawdzę UV.

@dawidoxx

Po UV karta ma 2880Mhz/0.9v/własna krzywa i 1120rpm. Cisza.

Tempy po 15min. CP2077 62-63C z peak do 65C. Memki peak 72C.

Wiatraki nie terkocza.

Edytowane przez MarcoSimone
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
24 minuty temu, Quadro26 napisał(a):

Dzisiaj do mnie przyszła 5080 Amp Extreme za 6200 z Neonetu, będę testował i napiszę tutaj jak się sprawuje jakoś wieczorem :D 

Daj znać jak ten zotac się sprawuję, bo sam planuje tego albo solida. Głównie rozchodzi się o to czy podczas normalnego użytkowania youtube / jakieś pierdoły będą się załączać wentylatory. Bo z tego co wyczytałem to w kartach od zotaca startują od min 1300 rpm. 

Opublikowano
1 minutę temu, DarkeVo napisał(a):

Kupiłem w sferis za niestety jakoś z kurierem niecałe 5300 niestety, w poniedziałek się zawahałem i nie zdarzyłem kupić w xkom bo były tańsze. Swoją drogą dzięki za uchwyt CM v3😅

No tyle to ja za 5070TI bym nie dał. No way.

Moja mnie wyszła 3999 z Xkom. THX  @Yedi:uklony:

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
2 minuty temu, Fenrir_14 napisał(a):

Dzisiaj wjeżdża kolejny flagowiec 5090 na forum 😀 którego wcześniej tu jeszcze nie było 🥷

Co tam sie urodzilo.

Ja chyba poczekam do lata i zgarne ktoras z wersji LC 5090 ;)

o ile ceny beda bardziej przystepne niz obecnie.

Chyba ze udaloby sie Suprim LC wyhaczyc za te 13k w morele ;s

Opublikowano
Teraz, PiPoLiNiO napisał(a):

Miałeś 3 sztuki 5090, 3 sprzedałeś. Przestań już udawać, że potrzebujesz 5090 :)

Pieczenie tylka?bPoluj na cichego astrala i daj zyc innym.

Jak bede chcial to kupie jeszcze 5 i nic ci do tego. ;D

LC mi sie podobaja i tyle.

i Suprim SOC.

Ewentualnie Aorus Master :D

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Miałeś 3 sztuki 5090, 3 sprzedałeś. Przestań już udawać, że potrzebujesz 5090 :)

Ja jak sprzedawałem nie zatajalem nic przed kupujacymi. Znali oryginalne ceny zakupu kart, bo pytali o nie.

Ty na dzika sprzedales karte nie w pelni sprawna, z wyjącymi cewkami, jakby nigdy nic :) problem nie zniknal jak sie o nim nie mowilo.

U mnie kazdy nowy wlasciciel zadowolony.

I z uzyskanych informacji wszyscy maja ciche cewki i dobra kulture pracy kart.

Ani jednego zazalenia :smiech:

Edytowane przez Zachy
  • Haha 1
Opublikowano
25 minut temu, VRman napisał(a):

"Co tu się stało się... "

VRAM brakło.

4 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Potem miałeś mi sprzedać swojego niby "białego kruka" Astrala. Byliśmy w sobotę ugadani, że wysyłasz kartę w poniedziałek. 

I widzisz, tak się głupio składa, że napisał do Ciebie @creatinfreak i podał się za kupca. Po czym umówiłeś się z nim na dzień w którym miałeś mi wysłać kartę, za całe 100 zł więcej. Ba, okazało się, że masz jeszcze jednego kupca na którego czekasz. Nagle w niedzielę przestałeś odpisywać, i dopiero jak osrało Cię 2 innych kupujących w poniedziałek, to minutę po sms od Creatinfreak, że ma Cię w dupie, napisałeś, że możesz mi wysłać.

Jeden lepszy od drugiego :lol2:

• Upvote 2
Opublikowano
16 minut temu, MarcoSimone napisał(a):

No tyle to ja za 5070TI bym nie dał

Co zrobisz życie😂 karta mi się podoba a wczoraj sprzedałem swoją 4080 która tanio kupiłem w lato🤭 na plus to ładny wygląd i 5 lat gwarancji😂😂

• Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, Zachy napisał(a):

Ty na dzika sprzedales karte nie w pelni sprawna, z wyjącymi cewkami, jakby nigdy nic :) problem nie zniknal jak sie o nim nie mowilo.

Tu niestety w pełni zgoda.. zapewne trupa też by sprzedał i szedł w jurka ze u niego działało :E 

@Zachy miałeś suprima 5090/80 tutaj na forum? 

Opublikowano
18 minut temu, mateQ napisał(a):

Daj znać jak ten zotac się sprawuję, bo sam planuje tego albo solida. Głównie rozchodzi się o to czy podczas normalnego użytkowania youtube / jakieś pierdoły będą się załączać wentylatory. Bo z tego co wyczytałem to w kartach od zotaca startują od min 1300 rpm. 

Mam też tą kartę (solid core 5070Ti)- nic się nie włącza podczas przeglądania neta a nawet gdyby to min obroty to 1100 i z uchem przy karcie ciężko było by Ci to usłyszeć.

Co innego gdy dostaje 300W bo wtedy to już jest zdecydowanie słyszalna ;)

Po korekcji uv +OC jest w porzadku- słychać ale mieści się w moim pojęciu względnie cichej karty

• Upvote 1
Opublikowano

@PiPoLiNiO

100zl wiecej? Dla 100zl wiecej nie rozwazal bym sprzedazy komus innemu. :D

wiec nie rob ze mnie kogos kim nie jestem

nawet nie wiesz ile mialem zapytan o ta karte od momentu jak sobie wesolo cene obnizales po 500zl wg wlasnego widzimiesie od tego co oferowales.

ale, LOL. OK. Niech bedzie twoja wersja, ktora mocno mija sie z prawda :D

Nie mam wiecej pytan. Fakt mialem innego chetnego i to nie jednego, ale za duzo wiecej niz 100zl :D

Wolny rynek.

To ty ciagle cene chciales obnizac od ugadanej na starcie.

a potem jeszcze jedna zaproponowales tydzien pozniej to mialem cie gdzies bo juz byl konkretny chetny umowiony za gotowke

bez jedzenia po zukowach czy innych opcji 'jak u mnie bedzie glosna to  ja zwracam'

przyjechal, odpalilem mu testy, pokazalem ze wroznych scenariuszach karta jest bezglosna i wzial ja zadowolony.

klient mial 3090 z glosnymi cewkami dwa lata, dostal astrala i karta cichutka z tego co mnie poiformowal, ze u niego tez problem cewek wraz z nowa karta zniknal zupelnie.

takze poluj sobie dalej na cicha sztuke, powodzenia ;D

Opublikowano
2 minuty temu, Zachy napisał(a):

nawet nie wiesz ile mialem zapytan o ta karte od momentu jak sobie wesolo cene obnizales po 500zl wg wlasnego widzimiesie od tego co oferowales.

ale, LOL. OK. Niech bedzie twoja wersja, ktora mocno mija sie z prawda :D

Nie mam wiecej pytan. Fakt mialem innego chetnego i to nie jednego, ale za duzo wiecej niz 100zl :D

Wolny rynek.

To ty ciagle cene chciales obnizac od ugadanej na starcie.

Chętnie bym zobaczył tę konwersację :hihot:

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Haha, kiedy jakieś foty? 

Mam to samo, sam też nie mogę się doczekać 😀

Wczoraj kolega montował 5080 Astral OC. Cewki praktycznie niesłyszalne ale on zawsze trafia świetne biny. 

Edytowane przez Fenrir_14