Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, RtxOn napisał(a):

Nie kazda. 3090 asus strix mi piszczal I slyszalem z odleglosci 3m, gralem wtedy na tv. Potem mialem 4090, teraz 5080, siedze z 80cm od kompa, najcichszy pc jaki mialem a cewek ani na 4090 ani na 5080 nie slysze. Nawet Jak przystawie ucho do budy z 10cm. 

Każda bez wyjątku piszczy :E Fizyki nie oszukasz. Kwestia odległości, częstotliwości dźwięku jaki generuje.

Ja też mojej 4090 nie słyszę z zamkniętej budy bo naprawdę cicha sztuka się trafiła. Ale po otwarciu okna jak jak bardziej idzie wyłapać cewki. Cicho mruczą, ale mruczą. 

Jak nie jesteś w stanie usłyszeć swojej to po prostu kwestia słuchu, częstotliwości, zbyt głośnego tła np. wentyle w budzie są głośniejsze niż cewki :E itd.

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tester Wrażeń napisał(a):

Powiedz to moim 4 zasilaczom i 4 kartom, upierdoczonym kontrolerem aio - a to wszystko w ciągu jednego miesiąca 😆

Powiedz to 18 Intelom upieczonym przez Pipka oraz astralowi, który na pulpicie nawet miał świerszcze (rzekomo) :hihot:

Teraz, PiPoLiNiO napisał(a):

Przecież to robię. Kolejny jest w drodze :)

Czy poprzednie Astrale odsprzedałeś z zyskiem? Albo zwróciłeś? Jak się ta histeria zakończyła? :wariat:

Opublikowano
Teraz, tomcug napisał(a):

Powiedz to 18 Intelom upieczonym przez Pipka oraz astralowi, który na pulpicie nawet miał świerszcze (rzekomo) :hihot:

Historii o intelach nie słyszałem bo nowy na forum jestem. A nie wierzysz w swierszcze na pulpicie? Dokładnie to samo doswiadczylem na Astralu, a drugie na zasilaczu NZXT C1500. Jedne cwierkanie nie wynikalo z drugiego, bo Astrala mialem z innym zasilaczem.

Opublikowano
1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

bo wie wszystko najlepiej

To tylko Twoja projekcja (jak zwykle zresztą).

1 minutę temu, Tester Wrażeń napisał(a):

A nie wierzysz w swierszcze na pulpicie? Dokładnie to samo doswiadczylem na Astralu, a drugie na zasilaczu NZXT C1500.

W kwestii samej karty tak średnio. W płyty główne ćwierkające przy ruszaniu myszą jak najbardziej, nie raz tego doświadczyłem.

Opublikowano
1 minutę temu, tomcug napisał(a):

To tylko Twoja projekcja (jak zwykle zresztą).

W kwestii samej karty tak średnio. W płyty główne ćwierkające przy ruszaniu myszą jak najbardziej, nie raz tego doświadczyłem.

Hm, no to nie wiem czy masz powód, żeby mi wierzyć, ale tylko powiem, że ja z kolei nie mam powodu, żeby kłamać. Osluchiwalem astrala z bliska na pulpicie i 100% szedł dźwięk z karty. Później jednocześnie zmieniłem karte i zasilacz - znowu cewki na pulpicie, osłuchałem karte, była cisza, osłuchalem zasilacz - istny meksyk. Wymieniłem znowu zasilacz i mam święty spokój, płyta główna cały czas ta sama ;D

Opublikowano

@PiPoLiNiO @Tester Wrażeń Nigdzie nie pisałem, że to wykluczam, jedynie, że średnio w to wierzę, bo przerobiłem tonę sprzętu i nigdy nie miałem takiego przypadku. Ale nie wykluczam.

4 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

I vice versa :)

Pipuś, ja już Twoje zachowanie na forum miałem okazję od miesięcy zaobserwować. I moja opinia na temat Twojej osoby ani nie jest projekcją, ani nie jest odosobniona :)

Opublikowano
1 godzinę temu, Tester Wrażeń napisał(a):

A komputronik zglosze do rzecznika praw konsumenta, niech sie tlumacza z tego przekretu :D

Ostrzegałem przed tym sklepem, ale ta sytuacja to już przegięcie pały!!!

Opublikowano
6 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

W tym samym w którym jest mowa o równych i równiejszych.

Czyli Pipek obsmarowujący moda, od którego dostał słusznego bana, na konkurencyjnym forum, jest ok, a drobny żarcik w kierunku Pipka, już nie jest ok? xD

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@tomcug Ja akurat wierzę, że 5090 grała na pulpicie, bo sam taką miałem.

Inno3d bzyczała zarówno na pulpicie jak i w grach, nie było to bardzo uciążliwe.

Nie zmieniało się znacząco pod obciążeniem.

W TUF na pulpicie nie słychać cewek, jakbyś położył ucho na karcie to delikatnie byś usłyszał.
Pod obciążeniem słychać przy otwartej obudowie. Po zamknięciu jest całkiem ok.

Edytowane przez sovas
  • Upvote 2
Opublikowano
7 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

generuje z kilkoma innymi osobami większy ruch niż 3/4 reszty forum razem wziętych

Dyskusyjne, ale nie będę się bawił w robienie statystyk, żeby to sprawdzić. I już z litości nie odniosę się do Twojej megalomanii, która właśnie znowu "wypełzła".

8 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Usunąć mnie nie usuniesz sam z siebie, bo Ci tu generuje z kilkoma innymi osobami większy ruch niż 3/4 reszty forum razem wziętych. Ba, ośmielę się stwierdzić, ze moja kontrowersyjność jest Ci na rękę, bo dochodzą kolejne posty w moją stronę od innych i tak to się buja :) Ale możesz mi udowodnić, że jest inaczej dwoma kliknięciami :) Skoro nikt mnie tu nie lubi, to wszystkim będzie lżej :)

Po raz kolejny mylisz pojęcia. Nie mam podstaw merytorycznych, żeby Cię wywalić, więc dlaczego miałbym to zrobić? Żeby poczuć władzę w ręku? Przykro mi, nie mam takiej potrzeby :)

10 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Co robiący?

Nie spodziewam się, że kiedykolwiek załapiesz. Także spoko :)

10 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Drobny żarcik? Człowieku, przypierda** się do mnie w każdym poście :)

Nieprawda, nie w każdym!

• Haha 2
Opublikowano
10 minut temu, darekz napisał(a):

Przypomniała mi się moja piękna i grająca Evga 3080 Ti FTW3 Ultra. To był rodzynek chyba u każdego z cewkami... Eeehhh 

Oj w zwykłej 3080 FTW3 Ultra u mojej dziewczyny piszczą cewki dużo bardziej niż w obu 5090 które sprawdzałem. A jednak 400W vs 600W.

Opublikowano
11 minut temu, sovas napisał(a):

@tomcug Ja akurat wierzę, że 5090 grała na pulpicie, bo sam taką miałem.

Inno3d bzyczała zarówno na pulpicie jak i w grach, nie było to bardzo uciążliwe.

Nie zmieniało się znacząco pod obciążeniem.

W TUF na pulpicie nie słychać cewek, jakbyś położył ucho na karcie to delikatnie byś usłyszał.
Pod obciążeniem słychać przy otwartej obudowie. Po zamknięciu jest całkiem ok.

Szukałbym wspólnego mianownika jakim jest dana platforma u mnie na Inno3D totalna cisza w 2160p 240Hz pod pulpitem. Wątpie bym doczekał jakiekolwiek karty na która będzie popiskywać w idle.

Opublikowano
53 minuty temu, lukadd napisał(a):

Każda bez wyjątku piszczy :E Fizyki nie oszukasz. Kwestia odległości, częstotliwości dźwięku jaki generuje.

Dokładnie, ale w 2025r nadal są ludzie nawet na tym forum którzy twierdzą że są karty w których cewki wcale nie wydają dzwięku :E yhymm owszem było tak 20 lat temu ;) 

• Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, Send1N napisał(a):

Dokładnie, ale w 2025r nadal są ludzie nawet na tym forum którzy twierdzą że są karty w których cewki wcale nie wydają dzwięku :E yhymm owszem było tak 20 lat temu ;) 

Ja tam w Aero nie słyszałem, teraz w Solid też nie słyszę, ale ja już stary to może być przyczyną :E

Ludziska mają problem życiowy , trafi się piszcząca czy nie piszcząca o to jest pytanie 8:E

• Like 1