Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, sovas napisał(a):

Oho, zmieniły się terminy dostępności bloków na stronie Alphacool, był już 1-2 dni, a teraz jest 4-5 tygodni dla TUF'a :hmm:

Więc albo część bloków jest gotowa i to jest termin na kolejne zamówienia, albo Chinczyki się obijają.

image.png.9479d0096ddf240912f121957fd17701.png

Napisałem maila do nich.

Jescze mam ten reference blok na ventusa, ale jakby przyjechało z nim stado świerszczy to awaryjnie był TUF %-)

IMG_1963.thumb.jpeg.706e5815c81b4720b3fc4b963f00b560.jpeg

Pieknie to wygląda :) 

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Kadajo napisał(a):

Gówniana seria kart to i nie ma o czym pisać :hihot:

LT_243-250ml.thumb.jpg.8dbfe2067372136eb09ac9ac3340ecc8.jpg

Ale ja nie będę EK uczył zakręcania śrub ;) No i jeszcze jakaś podkłądeczka by się przydała.

Edytowane przez BarBar009
Opublikowano (edytowane)

Ja moge oddac nówke miętusa MSI GeForce RTX 5080 Ventus 3X OC 16GB GDDR7 DLSS4 za 5200 z X-Kom, bo kupilem dla siebie ale upolowalem 4090 wiec bedzie zwrot zapewne

Edytowane przez Nex1M
Opublikowano (edytowane)

Zrobilem pierwsza krzywa UV w GPU Tweak - efektywny boost w CB2077 2805@920mV przez wiekszosc czasu, chwilami 2797 lub 2812. Mysle, ze jest jeszcze zapas, ale nie wiem czy jest sens schodzic nizej. Jest chlodno i cicho. Na GPU raptem 50-52C po godzinie grania, pamieci 72C, a wentyle zablokowane na 1080/1100rpm.

Temperatura CPU pokazana w OSD jest troche wyzsza jak na 9800X3D i 4K, bo to CPU Package, a nie CPU Core. Roznica między nimi to ~10C wyzsza na CPU package.

4K full PT DLSS Q FG

w5wl1b0.jpeg

Edytowane przez DżonyBi
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Zrobilem pierwsza krzywa UV w GPU Tweak - boost 2790-2805@920mV (nie chwilowy, a efektywny). Mysle, ze jest jeszcze zapas, ale nie wiem czy jest sens schodzic nizej.

Raczej spokojnie więcej wyciśniesz, u mnie zrobiłem sobie 2 profile:
1) 885mV @ 2800 Mhz - taki safe profil gdzie wiem, że będzie 100% stabilność
2) 885mV @ 2920 Mhz - odpalam w bardziej wymagających grach, daje zawsze trochę więcej FPS, miałem raz na nim crash po kilku godzinach gry, więc zazwyczaj lecę na profilu 1

Nie ma bardzo sensu tego min maxować, ale pewnie będzie trochę miejsca jak chcesz.

Edytowane przez sovas
  • Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, PiPoLiNiO napisał(a):

@Kadajo Daj bana typowi wyżej :)

Ja nie kumam jednej rzeczy. Po co z uporem maniaka tłuczesz kolejne GPU na powietrzu zamiast po prostu kupić Astrala LC skoro kultura pracy jest dla Ciebie priorytetem? Gdzie tu logika? 

Jedynie budę byś musiał wymienić ale to raczej nie kłopot, tak myślę. 

Meshify to fajna buda (Fractal zawsze na prosię) ale w tym konfigu się zupełnie nie sprawdzi.