Zachy 586 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia Fancy karton - za drogi zaslepki - za drogie jakies dodatkowe folie zabezpieczajace - za drogie no i CYK mamy cene nizsza niz przy innych kartach
Radio Tirana 1 041 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia 1 minutę temu, ffallen napisał(a): to nie dają tych zaślepek do żadnych kart FE Te zaślepki to są potrzebne jak ulicznicy majtki. Nic to realnie nie daje, a chińczyki produkują kolejne plastikowe śmieci. 1
ODIN85 3 501 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia Pewnie milionowe oszczędności na tych zaślepkach
jankooo 253 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia 9 minut temu, ODIN85 napisał(a): Używana? Teoretycznie nówka prosto z xkom 8 minut temu, Rico650 napisał(a): Te zaślepki powinny być, zwłaszcza że jest to produkt jakby nie patrzeć premium Też się zdziwiłem. Miałem wiele kart ale to dopiero moja druga FE i nie pamiętam czy wcześniej byly. Od producentów AIB wszystkie jakie mialem (nawet te najtańsze) miały dodatkowe zabezpieczenia. Na plus, że opakowanie to solidna ilość kartonu;) 1
Rico650 63 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia Palit też przestał dawać te zaślepki, kupiłem rok temu rtx 4080 Super i nie miał zaślepek, za to na przykład Gigabyte już takowe zaślepki miał.
Zachy 586 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia Asus MSI Gigabyte Powercolor Sapphire AsRock wszystkie te firmy daja zaslepki, a nie januszuja po pare centow na sztuce. 2
tomcug 2 440 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia 27 minut temu, Rico650 napisał(a): Te zaślepki powinny być, zwłaszcza że jest to produkt jakby nie patrzeć premium. Może wygląd premium, ale same produkty to paździochy. Wszystkie FE mają bardzo słabe coolery w tej generacji. 1 1
sideband 1 775 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia Jak się kombinuje jak koń na wrotkach i myśli, że da się ogarnąć kartę z 575W TDP na dwóch slotach to później to tak wygląda
ryba 1 246 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia @tomcug bo tam jeden kretyn z ksiegowosci musial zarzadzic ciensze coolery wzgledem poprzedniego genu, zeby niby marketingowo zahaczyc o SFF i cala robota inzynierow poszla zbierac grzyby w lesie. Sorry, ale inaczej tego nie mozna nazwac, skoro wiemy jak wygladal 4-slotowy prototyp i ile bezsensownej pracy jest wladowane w unikatowe finy (ile to tam bylo, 20 roznych matryc czy nawet wiecej, zamiast 1).
ffallen 49 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia (edytowane) Dlatego nawet Ci co złapali z tego ostatniego rzutu FE i wystawili na OLX za 10k i więcej mogą się zdziwić bo na razie ani jedna sztuka nie zeszła. Nawet te gdzie wystawiają fakturę. Edytowane 3 Kwietnia przez ffallen
ryba 1 246 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia @ffallen I moga zostac z reka w nocniku Ceny nV po dropie dolara tez spadly <10k
Tornado3 327 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia W Komputroniku jest 5070ti Prime OC za 3899zl
Paarthurnax 410 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia 45 minut temu, sideband napisał(a): Panie FE są eko Panie FE są FE
Pixa 9 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia (edytowane) 15 minut temu, Tornado3 napisał(a): W Komputroniku jest 5070ti Prime OC za 3899zl Dzięki ! Chyba będzie lepszy od shadowsa ? Wentylatory/łożyska nie szurajo tak jak w budżetowych asusach rtx407xx ? Na Amazonie jest to samo tylko non Ti i 1150 zeta w kieszeni , ale rozkmina Edytowane 3 Kwietnia przez Pixa
xtn 77 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia W komputroniku fajna wersja ASUS GeForce RTX 5070 PRIME OC po 2849zł https://www.komputronik.pl/product/958291/karta-graficzna-asus-geforce-rtx-5070-prime-oc-12gb-dlss-4.html
xtn 77 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia 3 minuty temu, Pixa napisał(a): @xtnsprawdz amazon Jeszcze 100zł taniej https://www.amazon.pl/Asus-Prime-GeForce-RTXTM-GDDR7/dp/B0DYPFY7JG/
Pixa 9 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia Teraz pytanie co brać Ti czy non Ti Miał ktoś te wentylatory od asusa prime? Łożyska są bezgłośne?
DR3GGO 73 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia (edytowane) To chyba są podwójne łożyska kulkowe, tak więc bezgłośne to na pewno nie będą. Zresztą, jest to kwestia indywidualnej percepcji akustycznej - niektórym sama charakterystyka pracy łożyska może nie odpowiadać (mimo, że będzie jak najbardziej ok z perspektywy jego rodzaju). Można w razie czego jeszcze krzywą zmienić. W recenzjach (dość sporo ich) nie narzekano jakoś na hałas. Na pewno nie wydają dźwięku chrobotania przy zatrzymaniu w trybie zero rpm jak Gigabyte (mówię z perspektywy styczności z 5070 Ti Gaming OC i RX9070 XT Aorus Elite). Edytowane 3 Kwietnia przez DR3GGO
maras2574 891 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia 1 godzinę temu, Rico650 napisał(a): Te zaślepki powinny być, zwłaszcza że jest to produkt jakby nie patrzeć premium. Jakoś od zawsze patrzyłem na to czy producent daje osłony na slot i złącza, dla mnie to jest jeden z wyznaczników do tego jak producent podchodzi do swojego produktu. Niby szczegół ale dla mnie znaczący, zawsze to jakieś zabezpieczenie a i kurz nie osiada na nieużywanych złączch. Nigdy nie miałem karty bez tych rzeczy. Jakiś producent sprzedawał/sprzedaje w ogóle bez tego ? Godzinę temu, sideband napisał(a): Jak się kombinuje jak koń na wrotkach i myśli, że da się ogarnąć kartę z 575W TDP na dwóch slotach to później to tak wygląda Ciekły metal jest ? Jest !!!
Radio Tirana 1 041 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia 26 minut temu, Pixa napisał(a): Teraz pytanie co brać Ti czy non Ti Miał ktoś te wentylatory od asusa prime? Łożyska są bezgłośne? Prime to najlepsza wersja w MSRP. Karta chodzi bezgłośnie, 1300 RPM w Furmarku.
sideband 1 775 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia 20 minut temu, maras2574 napisał(a): Nigdy nie miałem karty bez tych rzeczy. Jakiś producent sprzedawał/sprzedaje w ogóle bez tego ? Ciekły metal jest ? Jest !!! 2-3stopnie mniej zawsze coś Co to zaślepek to zależy o jaki latach rozmowa Oczywiście nie mam na myśli jeszcze AGP, ale i tak producenci często nic nie dawali lub tylko na wyjścia video. Zaślepki w gruncie rzeczy są zbędne to tylko produkcja kolejnego zbędnego "plastiku".
GAZuOOT 192 Opublikowano 3 Kwietnia Opublikowano 3 Kwietnia Ło Pany, odpaliłem tego FE 5090, wydajność +- to samo co Trio, ale te świerszcze, po UV na 0.9 to zagłuszają wszystkie wentyle w obudowie . Gdzie na Trio kompletna cisza. 4 2
Rekomendowane odpowiedzi